Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:22
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
06.2014

Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, 13 hrvatskih vinarija predstavile su se mnogobrojnim vinima na sajmu London wine fair koji se održao od 2. do 4. lipnja 2014. godine.
Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u LondonuVina 060514
 

 Hrvatska vina u Londonu osvojila su na natjecanju (Intenational wine callenge - IWC) 60 priznanja za svoju kvalitetu, od toga jedan Internacionalni trofej i zlato za vino od Kozlovića – Santa Lucija Malvazija 2006. Svakako treba naglasiti i dobivanje zlatnih medalja za vinarije i sljedeća vina: Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011; Kozlović Malvazija 2012; Iločki podrumi Graševina Premium 2012; Bodren Ice wine 2011. Od ostalih medalja osvojeno je 8 srebrnih, 23 brončane i 23 preporuke.

Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske. Na površini od 63 četvornih metara veliki interes profesionalne publike izazvali su sljedeći izlagači: Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te dvije Udruge «Vinistra» i «Udruga Liburna».

Ovaj sajam od izuzetne je važnosti za hrvatsko vinarstvo jer je to put ka svjetskom brandiranju vina Hrvatske. Također, prilika je i da se hrvatska vina predstave profesionalnoj publici i u Engleskoj ali i ostatku Europe i svijeta.

Hrvatska je izvezla na ovo zahtjevno tržište lanjske godine količinu od 16 tisuća litara vina u vrijednosti preko 122 tis. USD. Uuspoređujući 2013. u odnosu na 2012. godinu izovz vina se smanjio za čak 44%, stoga se moraju učiniti dodatni napori za povećanje aktvnosti vinara kako bi se i izvoz povećao, obzirom na inters koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu.

„Nadamo se da će se nastupom na ovom tržištu i sajmu još više povećati izvoz hrvatskih vina, a upravo zato HGK podupire hrvatske vinare u nastupima na inozemnim sajmovima, a posebice na ovom, koji je ključno mjesto za izgrađivanje daljnjeg zajedničkog branda «Vina Croatia – Vina Mosaica»“, rekao je Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinarstva u HGK.

Upravo zapaženim nastupom i dobivanjem sve većeg broja medalja za hrvatska vina, prezentacija hrvatskog vinarstva na ovom tržištu od izuzetne je važnosti za izgradnju imagea hrvatske kao zemlje vina. Image hrvatskih vina sve više raste kao i kvaliteta i zbog toga sve više distributera ima interes za hrvatska vina. Hrvatska je mala po količinskoj važnosti u svijetu vina, međutim upravo zato imamo prednost da pokažemo našu posebnost i autohtonost vina.  

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Vina 060514
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu