Kina prema prestanku testiranja na životinjama!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Zanimljivosti › Kina prema prestanku testiranja na životinjama!

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
07.2014

Kina prema prestanku testiranja na životinjama!

Od ovoga mjeseca više nije zakonski obavezno testiranje na životinjama kozmetičkih proizvoda koji se proizvode i prodaju u Kini
Kina prema prestanku testiranja na životinjama!Pokusi na zivotinjama 180714
 
Povodom obilježavanja Dana borbe protiv pokusa na životinjama 21. srpnja, obljetnice oslobođenja biglova od pokusa na Veterinarskom fakultetu, udruga Prijatelji životinja pozdravlja prvi korak Kine prema potpunom prekidu testiranja na životinjama. Naime, od ovoga mjeseca više nije zakonski obavezno testiranje na životinjama šminke, parfema te proizvoda za njegu kože, kose i noktiju koji se proizvode i prodaju u Kini.
Prošle godine u Europskoj uniji zabranjeni su uvoz i prodaja kozmetičkih proizvoda i sastojaka testiranih na životinjama, a svatko tko želi prodavati nove kozmetičke proizvode i sastojke u EU ne smije ih testirati na životinjama bilo gdje u svijetu. Ipak, životinje nastavljaju patiti jer preko 80% zemalja u svijetu, među kojima je i Kina, i dalje dopušta testiranje kozmetike na njima.

Zbog velikoga tržišta u Kini, gdje su testiranja na životinjama obavezna, mnoge tvrtke koje su ranije bile na tzv. bijeloj listi izabrale su prodaju pa time i testiranje, iako je to nepotrebno za sigurnost proizvoda, a okrutno je prema životinjama. Te tvrtke odlučile su da im je profit važniji od zaštite životinja od mučenja i ubijanja.

Nasuprot njima, tvrtke kao što su, primjerice, Lush i Paul Mitchell svjesno gube profit i ne prodaju svoje proizvode u Kini jer se testiranje na životinjama protivi njihovoj etičnoj poslovnoj politici. One surađuju s organizacijama za zaštitu životinjama i kineskim nadležnim institucijama u nastojanju da se testiranja kozmetike na životinjama u Kini potpuno zamijene ne-životinjskim metodama.

Procjenjuje se da je dosad u Kini svake godine testiranjima za kozmetiku bilo podvrgnuto između 100.000 i 300.000 kunića i drugih životinja. Tijekom testiranja kozmetike, životinjama se kemikalije kapaju u oči, mažu po koži ili ih silom hrane golemim, smrtonosnim dozama. Takva testiranja uzrokuju patnju životinja, a nepouzdana su u predviđanju kemijskih reakcija kod ljudi. Ako će nakon izmjene ove odluke u Kini svaka kozmetička tvrtka iskoristiti mogućnost testiranja kozmetičkih proizvoda metodama koje ne uključuju životinje, godišnje bi se moglo spasiti do oko 10.000 životinja, a proizvodi bi bili sigurniji za ljude.

Iako je Kina napravila mali pomak u etičnom postupanju prema životinjama i proizvodnji sigurnije kozmetike, i dalje ima obavezna testiranja na životinjama stranih uvezenih običnih kozmetičkih proizvoda te  stranih uvezenih i kozmetičkih proizvoda proizvedenih u Kini koji su namijenjeni za posebnu uporabu (boje za kosu, proizvodi za trajnu ondulaciju, proizvodi za rast kose, dezodoransi, kreme za sunčanje, kreme za izbjeljivanje kože i ostali proizvodi koji na etiketi imaju naznačenu posebnu svrhu).

Kozmetičke tvrtke koje se protive okrutnosti prema životinjama, nažalost, i dalje ne mogu poslovati u Kini jer ova odluka ne omogućava da proizvodi dođu na tržište bez ikakvih testiranja na životinjama. Organizacijama za zaštitu životinja i etičnim proizvođačima kozmetike stoga predstoji još puno rada. Tek će neka buduća poboljšanja zakona na ovom području omogućiti kineskim proizvođačima kozmetike ulazak na europsko tržište, a europskima mogućnost da rade u Kini u potpunosti bez okrutnosti.

Prijatelji životinja, kao članovi Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE), pozivaju građane da podrže samo one tvrtke čiji proizvodi i njihovi sastojci nisu testirani na životinjama. Suosjećajan izbor svakog pojedinca izravno utječe na smanjenje patnje životinja i uvođenje etičkih principa u proizvodnju.
Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Pokusi na zivotinjama 180714
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Zanimljivosti › Kina prema prestanku testiranja na životinjama!