Končar na konferenciji u Keniji

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
16

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Končar na konferenciji u Keniji

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
09.2016

Končar na konferenciji u Keniji

Afrika je za Končar tradicionalno i važno tržište
Končar na konferenciji u KenijiKoncar eapic kenija 2016
 

U glavnom gradu Kenije Nairobiju počela je velika međunarodna konferencija „East African Power Industry Convention“ (EAPIC) na kojoj i ove godine sudjeluju predstavnici Končara. EAPIC je dvodnevna konferencija o energetici, najveća na području istočne Afrike. Održava se već 18. put, a očekuje se da će ove godine okupiti oko 2.000 stručnjaka, predstavnika tvrtki zainteresiranih za razvoj energetskog sektora kao i predstavnika ministarstava te elektroprivreda.

Ove godine Končar je srebrni sponzor EAPIC-a na kojem će se predstaviti opremom i postrojenjima za proizvodnju i prijenos električne energije. Osim toga, predstavnik Končara održat će prezentaciju  „Izazovi u revitalizaciji i modernizaciji hidroelektrana“ te sudjelovati na okruglom stolu na temu „Optimizacija učinka komunalne infrastrukture“.

Inače, Afrika je za Končar tradicionalno i važno tržište na kojem su prisutni već 60 godina, prije svega u području izgradnje i opremanja hidroelektrana i transformatorskih stanica. Njihovi proizvodi i postrojenja nalaze se u više od 20 država, a Končareva oprema ugrađena je u više desetaka hidroelektrana, navode u tom koncernu.

U istočnoj Africi trenutno je u tijeku provedba nekoliko njihovih ugovora. U veljači ove godine  Končar - Inženjering za energetiku i transport (KET) ugovorio je projekt revitalizacije hidroelektrane Kamburu u Keniji. Društva grupe Končar za ovaj će projekt isporučiti električnu opremu koja uključuje i rehabilitaciju sva tri generatora. Zanimljivo je da je za ovu kenijsku hidroelektranu upravo Končar još 1974. godine proizveo generatore snage 37 MVA kao i većinu elektrostrojarske opreme.

U tijeku je i revitalizacija dviju hidroelektrana u Zambiji - HE Mulungushi i HE Lunsemfwa. Posebnu vrijednost ovom projektu daje činjenica da je HE Mulungushi najstarija hidroelektrana u cijeloj Africi jer je u pogonu još od 1925. godine. Osim toga, proizvodi društva Končar - Distributivni i specijalni transformatori isporučeni su u Mauricijus i Mozambik za koji je i društvo Končar - Generatori i motori ugovorilo i isporuku statorskih namota za tri tamošnje hidroelektrane.

„Tradicija i individualni pristup kupcu, daju izvrsnu osnovu za razgovore s poslovnim partnerima i stvaranje novih kontakata, pa će EAPIC biti dobra prilika za to. Energetska situacija u istočnoj Africi, u kojoj je u prosjeku manje od 20 posto kućanstava opskrbljeno električnom energijom, kao i najava velikih ulaganja čine EAPIC događajem nezaobilaznim za sve tvrtke koje se žele aktivno uključiti u borbu za svoj dio tržišta. U Keniji i regiji imamo brojne reference kao i ugovore čija je provedba u tijeku pa se nadamo da će ove aktivnosti rezultirati novim poslovima“, kaže Darijo Runjić, direktor PJ Proizvodnja električne energije u Končar - Inženjeringu za energetiku i transport.


Željko Bukša

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Koncar eapic kenija 2016
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Končar na konferenciji u Keniji