Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
09.2016

Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta

U Berlinu je 20. rujna otvoren InnoTrans, najvažniji svjetski sajam transportne industrije i tehnologije koji se održava svake druge godine. Već tradicionalno na InnoTransu Končar predstavlja proizvodni program s područja transporta (vlak, tramvaj, infrastruktura, modernizacija lokomotiva), a osim izložbenog prostora, na vanjskom kolosijeku sajma izložili su i novi dizelsko-električni motorni vlak za regionalni prijevoz koji su proizveli za HŽ - Putnički prijevoz.
Končarev vlak na svjetskom sajmu transportaKoncar vlak innotrans 2016
 

Taj vlak je trodijelna dizel-električna niskopodna kompozicija. Ima 167 sjedećih mjesta i 175 stajaćih mjesta, a može postići maksimalnu brzinu od 120 km/h. Opremljen je s četiri para dvokrilnih vrata te ima dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima i prostor za bicikle. U vlak je ugrađena najsuvremenija oprema razvijena, projektirana i proizvedena u Končaru: sustavi upravljanja i komunikacije, pretvarači, vučni motori, postolja, sanduk i drugo, te pojedini dijelovi drugih dobavljača, objavio je Končar.
Vlak je opremljen suvremenim sustavom grijanja i hlađenja te videonadzorom, a putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi). Zaustavljanja u službenim mjestima najavljuju se putem sustava za informiranje putnika, koji na temelju podataka o položaju vlaka iz GPS uređaja odašilje poruke na displejima i putem razglasa.

Dizelsko-električni motorni vlak proizveden je na platformi elektromotornog vlaka serije 6112 za regionalni prijevoz. Promijenjen je samo sustava napajanja, a maksimalno je ostvarena unifikacija dizelsko-električnih i elektromotornih vlakova, čime se ostvaruju znatne uštede u troškovima korištenja i održavanja cijele flote niskopodnih vlakova. Konstrukcija, dizajn i vozna svojstva vlaka omogućuju vrhunsku udobnost vožnje. Nastavak je to uspješnog razvoja i proizvodnje niskopodnih tramvaja i elektromotornih vlakova u Končaru.
InnoTrans traje do 25. rujna, a osim dizelsko-električnog vlaka posjetitelji će na izložbenom prostoru  Končara moći vidjeti i poluvodički sklop, koji je kao osnovni gradivni blok sastavni dio pretvarača glavnih pogona u željezničkim primjenama, a primjenjuje se u novim željezničkim vozilima ili starima prilikom modernizacije.

Na ovogodišnjem 11. InnoTransu sudjeluje 2.940 izlagača (čak 200 više nego na prošlom sajmu) iz više od 60 zemalja koji svjetskoj javnosti predstavljaju svoje nove proizvode i usluge iz područja željezničke infrastrukture i tehnologije, javnog transporta, interijera i izgradnje tunela. Sajam će posjetiti poslovne državne delegacije iz 20 zemalja (Indije, Italije, Japana, Maroka, SAD-a, Tajvana, UAE-a i druge), a oko 200 tvrtki prvi put će pokazati svoje proizvode i dostignuća te uspostaviti nove poslovne kontakte na ovom stručnom sajmu. Končar na Inno Transu sudjeluje od 2004. godine.

Željko Bukša

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Koncar vlak innotrans 2016
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta