Midsummer Scene u Beču

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Kultura › Midsummer Scene u Beču

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
09.2016

Midsummer Scene u Beču

Na Tri kralja u režiji Helen Tennison, uvrštena je u glavni repertoar Bečkog engleskog kazališta u udarnom adventskom terminu
Midsummer Scene u BečuMidsummer scene-02
 

Hrvatski kazališni festival Midsummer Scene može se pohvaliti velikim međunarodnim priznanjem. Nakon završene treće sezone tijekom koje je festival uprizorenjem Hamleta obilježio četiristotu obljetnicu Shakespeareove smrti, Midsummer Scene je prepoznat u svijetu i kreće na međunarodna gostovanja. Lanjska uspješnica, predstava Na Tri kralja u režiji Helen Tennison, uvrštena je u glavni repertoar Bečkog engleskog kazališta u udarnom adventskom terminu gdje će se svakodnevno prikazivati od 7. studenog do 22. prosinca.

Bečko englesko kazalište najstarije je i najuglednije kazalište s repertoarom na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi. Od njegovog utemeljenja do danas na pozornici tog kazališta nastupali su Linda Gray, Larry Hagman, princeza Grace od Monaca, Leslie Nielsen, Anthony Quinn te Benedict Cumberbatch i Judi Dench.

U Beču će nastupiti osmeročlani glumački postav koji je izvorno igrao ovu predstavu na Lovrijencu koji uključuje i hrvatskog glumca s londonskom adresom Filipa Krenusa koji, zajedno s producenticama festivala Darijom Mikulandrom i Jelenom Maržić, sudjeluje u prijenosu produkcije u Beč. Pokusi za obnovu predstave dijelom će se odvijati u Londonu, ponovno pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske i Veleposlanika Ivana Grdešića, a kreativnom timu pridružuje se scenograf Marin Gozze koji će se, uz majstora rasvjete Sašu Mondecara, potruditi da vizualnim identitetom što više prenese draž izvorne predstave na Lovrijencu u Beč.

Nakon Beča Na Tri kralja kreće na gostovanje na Bermudskom festivalu od 23. do 26. siječnja 2017. godine gdje će se predstava izvesti u kazalištu Earla Camerona u središtu Hamiltona, prijestolnice Bermudskih otoka. Kazalište se nalazi u starom kompleksu Gradske vijećnice i Umjetničkog centra. Za tu prigodu kreativnom timu će se također priključiti Marin Gozze i Saša Mondecar.

Navedena gostovanja veliki su iskorak za hrvatski kazališni festival te jedini engleski festival u ovom dijelu Europe. Potvrda je ovo kvalitete i početak širenja te većeg umrežavanja Midsummer Scene festivala kojeg od samog početka odlikuje međunarodni karakter.

Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Midsummer scene-02
  • Zagreb Midsummer scene-01
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Kultura › Midsummer Scene u Beču