NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Sport › NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
05.2014

NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

Football for Friendship okupio mlade nogometaše 16 zemalja
NOGOMET ZA PRIJATELJSTVOMai nogometasi270514
 

U razdoblju od 23. do 25. svibnja u Lisabonu je održan II. međunarodni dječji forum, i to u sklopu Gazpromovog globalnog društveno odgovornog projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO. Događanju je prisustvovalo više od 450 djece i tinejdžera iz 16 europskih zemalja: Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine.

Ceremoniju otvaranja predvodio je službeni ambasador projekta i legendarni nogometaš Franz Beckenbauer, dok su među gostima Foruma bili UEFA-in izaslanik Vitor Baia te igrači nogometnog kluba Zenit Anatoly Timoschuk (Ukrajina) i Luis Neto (Portugal). Mlade su sudionike podržali u promicanju osnovnih ideja projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO. Od početka 2014. godine, više od 50.000 djece i odraslih iz različitih zemalja sudjelovalo je u projektima koji su provođeni u okviru spomenutoga pokreta.

Godine 2014. pokret je dobio podršku Dicka Advocaata, Didiera Drogbe, Vitalyja Rodionova i drugih svjetski poznatih nogometnih zvijezda, kao i niza europskih nogometnih saveza, državnih dužnosnika i međunarodnih medija.

Za trajanja Foruma mladi sportaši ne samo da su se mogli natjecati na međunarodnom turniru u malom nogometu, već i pogledati jedan od najvećih sportskih događaja godine – završnicu UEFA-ine Lige prvaka u 2014. godini na nogometnom stadionu Estádio do Sport Lisboa e Benfica.

Događanja na Forumu pratili su mladi novinari iz 16 zemalja sudionica projekta, kojima se pridružilo više od 150 profesionalnih novinara iz vodećih europskih medija.

Izbor vođe međunarodnog pokreta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO između mladih delegata bio je vrhunac Foruma. Za predvodnika pokreta izabran je Portugalac Felipe Soares. On će tijekom jedne godine biti glavni predstavnik pokreta te promicati njegove ključne vrijednosti.

„Forum postaje sve veći i dinamičniji, a djeca pokazuju iznimno zanimanje za to događanje. Projekt NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO dobio je snažnu podršku utjecajnih javnih osoba, sportaša i sportskih organizacija iz niza različitih zemalja. Za mene osobno najveća vrijednost projekta leži u činjenica da pruža prave smjernice za današnje tinejdžere, ne samo u sportu, već i u životu,“ istaknuo je Franz Beckenbauer.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Mai nogometasi270514
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Sport › NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO