Nogomet za prijateljstvo okupit će pomladak vodećih europskih…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Sport › Nogomet za prijateljstvo okupit će pomladak vodećih europskih…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
05.2014

Nogomet za prijateljstvo okupit će pomladak vodećih europskih klubova

Chelsea (Ujedinjeno Kraljevstvo), Schalke 04 (Njemačka), Lazio (Italija), Benfica (Portugal), BATE (Bjelorusija), Crvena Zvezda (Srbija), GNK Dinamo Zagreb i Galatasaray (Turska) – na projektu će predstavljati njihov pomladak, mladi nogometaši stari između 12 do 14 godina
Nogomet za prijateljstvo okupit će pomladak vodećih europskih klubovaNogomet 250514
 

Vodeći europski sportski klubovi i škole sudjelovat će u međunarodnom društveno odgovornom dječjem projektu NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO kojeg provodi Gazprom. Niz nogometnih klubova – Chelsea (Ujedinjeno Kraljevstvo), Schalke 04 (Njemačka), Lazio (Italija), Benfica (Portugal), BATE (Bjelorusija), Crvena Zvezda (Srbija), GNK Dinamo Zagreb i Galatasaray (Turska) – na projektu će predstavljati njihov pomladak, mladi nogometaši stari između 12 do 14 godina. Rusiju će istovremeno predstavljati zajednički tim nekoliko ruskih gradova, sastavljen od, između ostaloga, igrača iz nogometnih klubova Zenit, Rubin, Volga, Krylya Sovetov, Mordovia i Ural te brojnih drugih klubova i sportskih akademija. Osim dugogodišnje tradicije i niza titula prvaka, svi klubovi koji sudjeluju u spomenutom projektu imaju i vrlo uspješne sportske akademije za pionire i kadete, koje svake godine treniraju i „proizvode“ nove uspješne igrače.

U okviru projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, dana 24. svibnja 2014. u Lisabonu će se održati Drugi međunarodni dječji forum NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO. Na rasporedu Foruma nalazi se niz događanja, tijekom kojih će djeca imati priliku razgovarati s profesionalnim igračima, iskušati svoje sposobnosti na nogometnom turniru, te raspravljati o pitanjima koja su iznimno važna mlađim generacijama, uključujući poštivanje protivnika, toleranciju i predanost zdravom načinu života.

Ove godine u projektu NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO sudjeluju nogometaši stari između 12 i 14 godina iz 16 različitih zemalja: Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine. Cilj projekta je iskoristiti ljubav prema sportu kako bi se kod mlađih generacija razvile ključne vrijednosti kao što su poštivanje drugih kultura i nacionalnosti, jednakost te zanimanje za zdravi način življenja. Projekt NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO održat će se pod pokroviteljstvom svjetske nogometne legende Franza Beckenbauera.

„Na Forumu će se okupiti renomirani nogometni klubovi, što dodatno potvrđuje koliko je relevantno ovo događanje,“ istaknuo je Domagoj Antolić, igrač zagrebačkog Dinama i ambasador projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO. „Zahvaljujući kontaktima s profesionalnim nogometašima te novim prijateljima iz drugih zemalja i klubova, mladim će sportašima porasti samopouzdanje – kako u privatnom životu, tako i na nogometnom terenu. Lijepo je znati da se jedno tako veliko međunarodno nogometno događanje održava u skladu s načelima i vrijednostima koji su zaista važni za tinejdžere,“ dodao je Antolić. „Uvjeren sam kako će Forum ne samo ostaviti odličan dojam na sudionike, već im i biti od goleme koristi. Organizatori su u događanje uspjeli uključiti zanimljive mlade nogometaše te nadarenu djecu koji zajedno svijet mogu učiniti tolerantnijim te unijeti više poštovanja u našem ophođenju s ljudima druge nacionalnosti, rase ili fizičkih mogućnosti.“

Jedan od ciljeva Foruma jest pružiti djeci jednake mogućnosti za razvoj – zbog toga su na događanje pozvana i djeca s invaliditetom. I ona će zajedno sa svojim novim prijateljima sudjelovati na svim događanjima za trajanja Foruma, uključujući i završnicu Uefine Lige prvaka. Organizatori će za sve njih osigurati iznimno udobne uvjete boravka, uključujući posebne audio sustave, tiskane materijale i prijevoz.

Međunarodni operator projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO u svih 16 zemalja sudionica jest grupacija AGT Communications Group. Kontakti za medije u zemljama sudionicama mogu se pronaći na internetskoj stranici http://www.gazprom-football.com, i to u rubrici pod nazivom NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Nogomet 250514
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Sport › Nogomet za prijateljstvo okupit će pomladak vodećih europskih klubova