SEOUL: Korejsko-hrvatskI poslovnI forum

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Tra
2020
06

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › SEOUL: Korejsko-hrvatskI poslovnI forum

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
09.2014

SEOUL: Korejsko-hrvatskI poslovnI forum

Ulazak RH u EU otvorio prostor za lakšu suradnju jer se primjenjuje i Ugovor o slobodnoj trgovini koji je Republika Koreja potpisala s EU
SEOUL: Korejsko-hrvatskI poslovnI forumSeul 070914
 

Tijekom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke Republici Koreji, gospodarski dio izaslanstva koji je putovao u pratnji političkog izaslanstva održao je niz uspješnih poslovnih razgovora s potencijalnim korejskim partnerima te prisustvovao Korejsko-hrvatskom poslovnom forumu koji je organiziran u suradnji s Korejskom komorom za trgovinu i industriju (Korean Chamber of Commerce and Industry - KCCI).

Po dolasku u Republiku Koreju, gospodarsko izaslanstvo koje su činili predstavnici šest hrvatskih tvrtki; Podravke, Vindije, Končar Elektroindustrije, Zagreb Montaže, Luke Rijeka i Lučke uprave Rijeka, te predstavnici HGK imali su priliku posjetiti tvrtku Samsung Electronics i Udrugu korejske međunarodne trgovine (Korea International Trade Association – KITA) gdje su se susreli s predstavnicima KITA-e te korejskim tvrtkama zainteresiranim za suradnju i potencijalne investicije u RH.

Drugog dana posjeta u Korejskoj komori za trgovinu i industriju (KCCI) održan je Korejsko-hrvatski poslovni forum, glavni događaj posjeta gospodarstvenika Seoulu. Forum je otvorio predsjednik Odbora za međunarodne odnose pri KCCI-u Bong-rak Sohn, koji je  pozdravio inicijativu za boljom suradnjom hrvatskih i korejskih tvrtki. Predstavnik HGK Davorko Vidović zahvalio je KCCI-u na organizaciji foruma te ukratko predstavio HGK, aspekte njena poslovanja te mogućnosti suradnje hrvatske i korejske poslovne zajednice. Istaknuo je potencijalna područja za suradnju; brodogradnju, farmaceutsku industriju, znanost i edukaciju, transport i komunikacije, graditeljstvo, mogućnosti transfera tehnologija, turizam, energetski sektor te prehrambenu industriju. Naglasio je i kako nedavni ulazak RH u EU uvelike otvara prostor za lakšu suradnju jer je odsad primjenjiv i Ugovor o slobodnoj trgovini koji je Republika Koreja potpisala s Europskom unijom. Otvorenju Foruma prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji se tom prilikom obratio okupljenoj korejskoj poslovnoj zajednici. Pritom je naglasio da postoji veliki potencijal za suradnju Hrvatske i Republike Koreje te da se nada kako će ovaj posjet otvoriti vrata još boljoj suradnji. Spomenuo je da su već napravljeni određeni koraci i promjene za pokretanje hrvatske ekonomije, koja je već nekoliko godina u krizi, te da se rezultati tih promjena očekuju upravo sada. Također je naglasio kako je Hrvatska sada punopravna članica EU, što otvara brojne mogućnosti ne samo u poslovanju Koreje s Hrvatskom nego cijelom Europom.Jelena Dumičić iz Sektora za međunarodne poslove HGK predstavila je gospodarsko-bilateralne odnose Hrvatske i Republike Koreje, a Chul-Min Kim, profesor na Hankuk University of Foreign Studies, dao je kulturološko-poslovni pregled Republike Hrvatske. Uslijedila su obraćanja hrvatskih tvrtki prisutnima te nastavak individualnih razgovora.

U suradnji s Korejskom komorom za trgovinu i industriju hrvatskim su tvrtkama organizirani individualni sastanci s predstavnicima korejskih tvrtki poput Dongyang Construction, Hyundai Engeneering, Hyundai Heavy Industries, Daewoo E&C, Samoh Pharmachem, Woojung Foods Inc, CJ Freshway i mnogih drugih. Kao rezultat uspješnih razgovora i suradnje među komorama, KCCI je najavio uzvratni posjet Hrvatskoj krajem rujna kada će se u HGK održati i Hrvatsko-korejski poslovni forum. 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Seul 070914
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Gospodarstvo › SEOUL: Korejsko-hrvatskI poslovnI forum