Aranev - (Venera)

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:58
Srp
2020
10

Zagreb › Tvrtke › Ostalo › Agencije › Aranev - (Venera)

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Aranev - (Venera) - mojzagreb.info
Aranev
(Venera)
Na Zlatnoj listi nalaze se istaknuti pojedinci, poslovni subjekti, ali i gradovi.
Detaljna karta / 10000 ZAGREB
 
Poveznice / Podkategorije

Aranev - (Venera)

Ulica:Donje Svetice 40
Pošta, mjesto:      10000 ZAGREB
Telefon:+385 01 23 83 733
Telefaks:+385 01 23 83 734
E-mail:info@zlatna-lista.hr
Internet:www.zlatna-lista.hr

Aranev

Arenev (Venera) zagonetni je slikar rođen na području bivše Jugoslavije. Nakon što su mu u ratu poginuli najbolji prijatelji od kojih se spominju Marijan Dukić, Jure Capan, Pero (Milorad) Perčević, Stjepan (Štef) Major, luta svijetom i slika. Kada je saznao da je kopija jedne njegove slike prodana za više od tristo tisuća dolara pada u duboku emocionalnu krizu no brzo se oporavlja i angažira jednu  tvrtku  da za njega i ostale slikare naprave slikarska platna koja se ne mogu kopirati. Platna se proizvode pod brandom W e r t o r. Posebna su po tomu što su dvoslojna samonosiva. Svako platno ima serijski broj, elektronsku zaštitu, skrivene tehnike zaštite i pločicu od titanija sa vidljivim i oku nevidljivim serijskim brojem.

Po drugoj priči ne zna se točno dali je rođen ili se slučajno našao na području bivše Jugoslavije za vrijeme rata no našao se zarobljen i teško ozlijeđen i iz jednog bombardiranog mjesta. Jedino čega se je sjećao je zid od cigle u podrumu u kojem je boravio nekoliko mjeseci u zarobljeništvu.
Pobjegao je iz podruma i u mraku ušao u unproforov avion kojim je stigao do Amerike. Slikao je portrete žena i kućnih ljubimaca za bogataše. Slabo je zarađivao dok nije počeo slikati žene puno ljepše nego su u stvari bile. Tako je dobivao nagrade i od naručitelja i od njihovih supruga. Od tada se i potpisuje obrnuto – Arenev jer spoznaje da nitko ne želi vidjeti stvari onakove kakove jesu nego onako kako im odgovara. Tako je slikao sve dok jedan milijarder nije uvidio da nikako nije mogao nacrtati njegovu ženu tako vjerno a da ju nije vidio potpuno golu. Tjelohranitelji su ga pošteno istukli pa od tada više ne slika žene.

Po trećoj priči  studirao je slikarstvo u Londonu i bio jedan od najtalentiranijih slikara na koledžu. Zavidni kolege pokazale su profesoru sliku na kojoj je vjerno naslikao golu ženu sa raširenim nogama kako sjedi na fotelji i puši cigaretu. Naziv slike je bio „ poslije užitka užitak „. Neke detalje na tijelu mogao je naslikati netko tko je to više puta detaljno promatrao što je profesoru bilo drago no nije mu ni malo bilo drago što je na slici bila njegova žena poslije užitka sa studentom kojeg su prozvali Venera.
Po četvrtoj priči Venera je prelijepa slikarica koja je stekla dojam da njezine slike kupuju zbog njezine ljepote, a ne zbog njezinog slikarskog talenta pa se potpisuje obrnuto. Ovo je jedna od dosta realnih teorija o tome tko je doista ona ili on.

Iz bogatog umjetničkog opusa  može se nabrojiti nekoliko najpoznatijih serija koje su povezane sa vremenskim razdobljima u kojim su nastajale; abeceda, brojevi, godine, crvene crte, smotane crte, pletena mreža, brvnare, nogomet, košulje, gradovi u obojanim noćima, gradovi od slova,  cvjetovi u epizodama, grafikoni uspjeha, deset zlatnih prstiju, rešetke, koliko je sati, obojani krugovi, omeđena polja, samo (samo jedna crvena crta, samo jedna ribica, samo jedan krug), vesele siluete, logotipi, veseli oblaci, trokuti, četverokuti, staze, petlje, vesele kiše, obojane kiše, gradovi od slova, Zid od cigle…

 
PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu Nikola Tesla će pomoći ljudima u Hrvatskoj da se bore protiv koronavirusa Gredice i posude za sadnju povrća i začinskog bilja MENADŽERSKA KONFERENCIJA: Management Excellence/Menadžerska izvrsnost, 25.03.2020. Zdravo mršavljenje Kurkuma za zdravlje pasa ITF GMP CUP - UMAG ATP - Svjetsko prvenstvo IZDANJE FERRATUMOVE MEĐUNARODNE ANKETE O PONAŠANJU POTROŠAČA POVODOM 10. OBLJETNICE DONOSI IZNENAĐUJ Autobusni prijevoz Črnja Tours d.o.o.
 
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (6)
Zagreb Ali mirza mulabegovic (1)
Zagreb Ali mirza mulabegovic (2)
Zagreb Ana marija zuzul
Zagreb Andrea trgovcevic kristijan ilicic
Zagreb Dajana pajkic
Zagreb Darko kontin
Zagreb Domagoj stimac damir begovic (1)
Zagreb Domagoj stimac damir begovic (2)
Zagreb Filip dizdar
Zagreb Ivana andabaka
Zagreb Kristijan ilicic andrea trgovcevic drago pezic
Zagreb Leon ivanusa zoran aragovic
Zagreb Luna valas (1)
Zagreb Luna valas (2)
Zagreb Marko petric
Zagreb Matija cvek (1)
Zagreb Matija cvek (2)
Zagreb Mijo matic
Zagreb Ogi antunac
Zagreb Otvorenje corona sunsets session - copy
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (1)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (6)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (14)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (22)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (46)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (48)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (50)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (56)
Zagreb Otvorenje corona sunsets session (65)
 
“Andy Warhol: Enter Into My Life” u ZadruŠpancirfest 2018.Zdravko Čolić, Arena Pula 18.08.ZEN In Business seminar Dragane Jovanović 23.-24.06. i 30.6.-1.7.u ZagrebuA. G. Matoš, četvrtak, 14. lipnja 2018. u 12 sati.Amir Alagić u Booksi 19. lipnjaDani Folke u Folnegovićevom naselju kvartovski festival Dani Folke 2018Kazalište GavellaZGK KOMEDIJA: ALPHONSINESTADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazalište
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky Hedone - Centar kanalske galanterije PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
U kojoj od bivših republika, bivše SFRJ bi najradije danas živjeli?
  •   Slovenija
  •   Hrvatska
  •   BiH
  •   Crna Gora
  •   Srbija
  •   Makedonija
  •   U nijednoj
 
 

Zagreb › Tvrtke › Ostalo › Agencije › Aranev - (Venera)