Grijanje Rijeka - Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno grijanje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
26

Zagreb › Tvrtke › Trgovina › Vrt, kuća i dom › Grijanje Rijeka - Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Grijanje Rijeka - Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno grijanje - mojzagreb.info
Grijanje Rijeka
Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno grijanje
web portal grijanje-rijeka.info

Na web portalu www.grijanje-rijeka.info možete pronaći sve informacije o opremi i uslugama za centralno, solarno i podno grijanje.
Detaljna karta / 51000 Rijeka
 

U FRIGOSAN ponudi možete pronaći

Poveznice / Podkategorije

Grijanje Rijeka - Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno grijanje

Ulica:Obitelji Duiz 2
Pošta, mjesto:      51000 Rijeka
Telefon:+385 51 322 587, mob: +385 91 322 58 70
Telefaks:+385 51 322 587
E-mail:info@grijanje-rijeka.info
Internet:www.centralno.grijanje-rijeka.info

Frigosan d.o.o.

adaptacije, bojleri, centralno grijanje, dizalice topline, elektroinstalacije, elektromaterijal, klima uređaji, kotlovi na pirolizu, oprema za grijanje, oprema za klimatizaciju, podno grijanje, radijatori, solarni kolektori, solarno grijanje, toplinske pumpe, uređenje interijera, vakumski kolektori, vodoinstalacijeTvrtka je pokrenuta sa entuzijazmom i ciljem objedinjavanja velikog broja korisnih informacija o klimatizaciji, grijanju, vodovodnim i elektroinstalacijama, adaptacijama stanova i uređenju na jednom mjestu pružajući kvalitetnu i kompletnu uslugu.

Misija nam je pružiti krajnjem korisniku maksimalnu podršku u planiranju, izgradnji i uređenju doma ili poslovnog objekta, od projektnih skica do nabave opreme i najrazličitijih materijala pa sve do ugradnje i realizacije gradnje u svim fazama. Zbog toga smo u neprestanoj potrazi za novim i ukoliko je moguće još boljim rješenjima prateći događanja i novitete na tržištima u regiji i šire.

Prilikom odabira roba i usluga za naše klijente vodimo se motom Birajte kvalitetno i iz tog razloga zastupamo isključivo pouzdane i kvalitetne robne marke. U post prodaji osiguravamo brz i kvalitetan servis opreme koju dobavljamo, ugrađujemo i zastupamo. 

Centralno grijanje

Centralno grijanjeSistemi centralnog grijanja su sistemi gdje se proizvedena toplinska energija s jednog mjesta distribuira po prostorijama koje treba zagrijati. Od peći – kotla vode cijevi (jednocijevno grijanje, dvocijevno grijanje ili podno grijanje) do ogrjevnih tijela po pojedinim prostorijama ( radijatori, ventilokonvektori, konvektori, cijevi podnog grijanja i sl. ), a cijeli takav sistem obično ima i neko automatsko upravljanje i dodatne sigurnosne elemente.

Grijanje je idealno kad je u zoni glave tj. Na visini od 1,7m točno 20°C, u donjoj zoni malo toplije, a pri stropu temperatura malo niža. Ovakva krivulja rezultat je ljudskog metabolizma i potrebe za psihološkim osjećajem udobnosti. Područje glave traži hladniji zrak, a noge vole toplo (zato nosimo čarape i čizme).

Za osjećaj udobnosti važno je da je temperatura ogrijevnog tijela – peći ili podnih instalacija što niža, jer to onda stvara manju cirkulaciju sobnog zraka, a to je važno za ugodan osjećaj. Stoga nije ni čudno da niskotemperaturni sistemi polako preuzimaju primat u novim instalacijama, što povećava površinu ogrijevnih elemenata, ali primjenom dobre toplinske izolacije to se povećanje itekako kompezira. 

Podno grijanje

Podno grijanjePodno grijanje sa toplovodnim cijevima je moderan, isprobani i usavršeni sustav grijanja, koji se može primjeniti i prilagoditi za sve potrebe i različite zahtjeve. Toplovodno podno grijanje sa cijevima je komforno i predstavlja zdravi sustav grijanja. Visoki postotak zračenja topline daje kod čovjeka jedan poseban osjećaj udobnosti.

Kod podnog grijanja je optimalna podjela temperature u prostoru i izbjegava se osjetljiva konvekcija zraka i vrtložno podizanje prašine. Pod ujedno predstavlja i površinsku plohu grijanja, sa svakim usisavanjem ili brisanjem poda čisti se i grijača ploha.

Toplovodno podno grijanje sa cijevima je kao niskotemperaturno grijanje bezopasno za okoliš (ekološko) i energetski štedljivo. Grijače površine su vrlo velike (cijeli pod prostorije) i potrebne su vrlo niske temperature polaznog voda grijanja. Zbog toga je pri zagrijavanju vode grijanja znatno manje potrebno energije nego pri zagrijavanju visoko temperaturnog radijatorskog grijanja.

Još više štedljivo i efektivnije radi toplovodno podno grijanje u kombinaciji sa tehnologijom kondezacijskog grijanja. Zbog niske temperature vode povratnog voda podnog grijanja, omogućen je tokom cijele godine kondenzacijski rad kondenzacijskog kotla, zbog čega dolazi do optimalnog iskorištenja energije.

Podna grijanja sa toplovodnim cijevima mogu zahvaljujući njihovoj niskoj temperaturi vode grijanja raditi sa standardnim energijama (loživo ulje, plin), ali isto tako i sa obnovljivim izvorima energije kao na primjer solarnim kolektorima u kombinaciji sa toplinskim crpkama. 

Solarno grijanje

Solarno grijanjeSolarno grijanje je idealno za naše podneblje. Veliki broj sunčanih dana rezultira većim iskorištenjem sistema grijanja. Prednost solarnog grijanja u odnosu na druge načine grijanja je u njegovoj ekološkoj prihvatljivosti, a također i u njegovoj autonomnosti (primjenjivo je i tamo gdje nema komunalne infrastrukture).

ACV visokoučinski i visoko kvalitetni sustav solarnog grijanja potrošne tople vode i pripomoć grijanju malih i srednjih objekata idealan je odabir solarnog sistema.

web portal grijanje-rijeka.info, sve informacije o opremi i uslugama za centralno, podno i solarno grijanje 

 

Zagreb › Tvrtke › Trgovina › Vrt, kuća i dom › Grijanje Rijeka - Centralno grijanje - Podno grijanje - Solarno grijanje