Villa Andrić - Imotski

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:58
Ruj
2020
23

Zagreb › Tvrtke › Turizam › Hoteli › Villa Andrić - Imotski

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 

Villa Andrić - Imotski

Ulica:Staro Medvidovića selo, Glavina Gornja
Pošta, mjesto:      21260 Imotski
Telefon:+ 385 (0)98 178 2027
E-mail:info@villa-andric.com
Internet:www.villa-andric.com

O nama

Ova lijepo izvorno dalmatinsko imanje smješteno je nedaleko mjesta Imotskog čuvenog po Crvenom i Modrom jezeru. Na imanju se nalaze tri 2011 renovirane kamene kuće između kojih je smješten lijepi i prostrani bazen.

U centralnoj kući nalazi se lijepo uređeni dnevni boravak s kaminom dok su na katu spavaće sobe. U drugoj kući je na katu jedna odvojena smještajna jedinica dok se u prizemlju nalazi vrhunski uređena izvorna dalmatinska konoba. Imanje je smješteno u izuzetno mirnom i lijepom prirodnom okruženju.

Za samo 30 min vožnje stižete do plaža prekrasne Makarske rivijere.

Imotski je stari grad, smješten na jugu Republike Hrvatske, na raskrižju Dalmatinske Zagore i Bosne i Hercegovine. Prvi put ga se spominje 950. godine u djelu De administrando imperio bizantskog cara i povjesničara Konstantina Porfirogeneta.

Imotski ima sva obilježja primorskog grada, zahvaljujući ponajviše klimi i urbanoj arhitekturi stare gradske jezgre. Kamene kuće, strme uske ulice s kamenitim stepenicama svjedoci su nekadašnjeg izgleda ovog mjesta čija je stara jezgra i zaštićena. Nekoliko zgrada sa lijepim pročeljima i okovnim ogradama iz doba secesije, govore o stilskim strujanjima koja nisu mimoišla ni ovu sredinu.

Gradom dominira tvrđava Topana, nastala u 10. stoljeću, koja je kroz povijest imala izuzetno strateško značenje, a danas je zanimljiva posjetiteljima zbog sačuvanog izgleda i vidikovaca na grad, stadion „Gospin dolac“ i Modro jezero. U sklopu tvrđave nalazi se i zavjetna crkvica posvećena Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog. U okružju zidina ljeti se odvija i nekoliko manifestacija, a ispod same tvrđave nalazi se i spomenik hrvatskim braniteljima, rad akademskog kipara Krune Bošnjaka. S Topane, spuštajući se niz 92 kamene Imotske skaline, izgrađene u 18. stoljeću, dolazimo do Imotskog trga na kojemu je i spomenik velikom pjesniku, Imoćaninu Tinu Ujeviću.

Ispod Topane je i Modro jezero, omiljeno šetalište, a u ljetnim mjesecima i glavno kupalište u Imotskom. Dimenzije su mu 800*400 metara, a dubina varira pa je tako u zimi i u proljeće oko sto metara, a početkom jeseni zna i presušiti. Do njegove bistre površine vode kamene serpentine koje su sagrađene 1907. godine.

U neposrednoj blizini (1,5 km) nalazi se i Crveno jezero, najdublje kraško jezero u Europi čija je dubina depresije 528 metara, a dubina vode doseže i više od 300 metara s dnom koje je ispod morske razine.

Uz ova jezera kao i ostala u Imotskoj krajini nastala urušavanjem podvodnih špilja vežu se mnoge legende i priče, kao o oholom Gavanu ili Asanaginici koja je opjevana u narodnoj baladi te prevedena na većinu svjetskih jezika. Prema toj priči i grob Asanaginice nalazi se na rubu Modrog jezera, upravo na mjestu gdje je danas tematski park posvećen ovoj baladi.

Povijesni artefakti od prapovijesti do danas čuvaju se u Zavičajnom muzeju i muzejskoj zbirci Franjevačkog samostana te svjedoče o dugoj i burnoj prošlosti ovoga područja koje je oduvijek bilo na vjetrometini povijesnih previranja.

Imotski je zanimljiv i zbog položaja i prometne povezanosti koja ga čini idealnom bazom za godišnji odmor. Jedan sat vožnje automobilom udaljeni ste od Međugorja i Mostara u susjednoj Bosni i Hercegovini, sat od drevnog Splita, a zahvaljujući tunelu Sv. Ilija, samo pola sata od Makarske, svetišta Vepric i ostalih mjesta makarske rivijere.

Također, i u cijeloj Imotskoj krajini ima lokacija vrijednih pažnje i divljenja, kao npr. tri jezera u Lokvičićima, Prološko blato, Badnjevice, Zeleno jezero, stećci, bunari i obilježeni arheološki lokalitet Crkvine u Cisti, bazilika u Zmijavcima, planina Biokovo i u podnožju nje Zagvozd, rijeka Vrljika sa svojim izvorima i ponorima td.

Imotski kraj poznat je po svojoj tradiciji i kulturi kao i po gangi – tradicionalnom pjevanju.

Osim prirodnih i kulturnih ljepota i raznolikosti, u Imotskom je danas moguće naći kvalitetan hotelski i apartmanski smještaj, desetak kuća za odmor s bazenima te odličnu gastronomsku ponudu. Tu su i vinske ceste pomoću kojih možete uživati u degustaciji kvalitetnih i nagrađivanih vina ili kušati prvi dalmatinski pjenušac. Oni koji se žele približiti nekadašnjem životu mogu posjetiti naša eko sela. Tijekom godine, a posebno ljeti, u Imotskom, Zagvozdu te drugim mjestima održava se veliki broj manifestacija koje vrijedi posjetiti.

Imotski ima sve preduvjete postati jedna od najzanimljivijih kopnenih destinacija u Hrvatskoj o čemu svjedoči i stalan porast dolazaka gostiju i noćenja, a najljepšu pozivnicu za posjet Imotskom napisao je veliki Tin Ujević u pjesmi:

Hodočašće po Zagori
… ovdje su raskošne boje,
slike se nude kistu.
Život treperi u listu
Sad grlim prirodu čistu
i mirno je srce moje.

Tu ću srknuti ledenu rijeku,
sjesti po rubu staroga mlina.
Baršunasto prići će tišina,
obuzet će me milina.

Ovdje su sveta jezera
čudnovata kao priča,
i vjetrovi što raspinju pera
ptica iz vrhunskih sfera.
Na uspomene sliče gradine:
to obzorje je moja mjera …

Imotska krajina povijesno je ime za prostor koji se nalazi u zaleđu masiva Biokove. U prošlosti je Imotska krajina obuhvaćala i rubni dio BiH, a postojeće razgraničenje nastalo je Požarevačkim mirom kojim su okončani sukobi Mletačke Republike i Osmanskog Carstva u Drugome morejskom ratu 1714. – 1718. godine.

Tvrđava Topana
Tvrđava Topana
Ključnu ulogu u životu ovoga kraja ima plodno Imotsko polje. Između njegove gotovo ravne površine i planinskog masiva Biokove (1762 m) nalazi se prostrano krško područje na kojem se smjenjuju nizovi brda i uvala. Polje i krški prostor u njegovoj neposrednoj okolici bogati su vodom. Duž cijelog polja protječe rijeka Vrljika, a na njegovu se sjeverozapadnom dijelu u hladnom dijelu godine stvara poplavno područje – Prološko blato. Zahvaljujući njima, polje ima izvrsne uvjete za poljoprivredu. Na krškom području sjeverno od polja nalazi se veći broj krških jezera po kojima je Imotska krajina nadaleko poznata.

Nedaleko od Imotskog polja, na padini brežuljka Podi, smjestio se Imotski. Razvio se ispod srednjovjekovne tvrđave koja je bila središte hrvatske županije čije je postojanje u X. st. zabilježio bizantski car Konstantin Porfirogenet (τά Ημοτα). Ostala važnija naselja smjestila su se uza sam rub polja: Proložac (na sjeverozapadnom rubu) te Zmijavci i Runovići (na jugoistočnom rubu). Od naselja smještenih dalje od polja vrijedi istaknuti Zagvozd te zapadna sela – Studence, Lovreć, Cistu…

Površina: 612 km2
Broj stanovnika: 29 721 (2011.)
Gustoća naseljenosti: 48,5 st/km2

Imotski kraj poznat je po svojoj tradiciji i kulturi. Spominje se i u glasovitoj narodnoj baladi Asanaginica koja je prevedena na brojne europske i svjetske jezike. Imotski kraj poznat je po gangi – tradicionalnom pjevanju nastalom početkom XX. st. Ganga je način pjevanja koji se izvodi tako da jedan pjevač izgovara stihove, a ostali ga prate imitirajući zvuk gusala. Konačno, Imotska krajina dala je velik doprinos hrvatskoj književnosti XX. st. Najveće zasluge za to pripadaju velikom pjesniku i piscu Tinu Ujeviću (1891. – 1955.).

Ulica: Staro Medvidovića selo, Glavina Gornja
Pošta, mjesto:       21260 Imotski
Telefon: + 385 (0)98 178 2027
E-mail: info@villa-andric.com
Internet: www.villa-andric.com

 

Opis objekta

 • Kuca za odmor: 185 m2
 • Materijal izrade: Kamen
 • Zvjezdice: 4
 • Osoba: 8
 • Ljubimci: Ljubimci nisu dozvoljeni
 • Godina izgradnje: 1870
 • Renovirano: 2011

Sadržaji

 • Vanjski bazen: 45 m2
 • 3 TV
 • Satelitska antena
 • Glazbena linija i CD
 • 1 DVD
 • Internet (besplatan, bezican)

Prostorije

 • Kuhinja: 4
 • Kupaonice: 2
 • Spavaće sobe: 4

Spavaće sobe

 • Spavaca soba br. 1
  Bracni krevet (2 ležaja)
 • Spavaca soba br. 2
  Bracni krevet (2 ležaja)
 • Spavaca soba br. 3
  Bracni krevet (2 ležaja)
 • Spavaca soba br. 4
  Jednolezajni krevet (1 ležaj)

Kuhinja

 • Dnevni-kuhinja br. 1
  Kauc na razvlacenje (1 ležaj)
 • Dnevni-kuhinja br. 2
 • Dnevni-kuhinja br. 3
 • Kuhinja br. 1

Kupaonice

 • Kupaonica br. 1
  Toalet: topla i hladna voda, Tus
 • Kupaonica br. 2
  Toalet: topla i hladna voda, Tus

Energija/Grijanje

Potpuna toplinska izolacija
Kamin i kamin-pec
Troskovi rezija ukljuceni
Klima uredaj h/c: 1 kom.

Opremljenost

Kuhinja: topl.i hl. voda
elektricni stednjak
Hladnjak
duboko zamrzavanje: 100 lit.
Aparat za kavu
Mikrovalna pecnica
Perilica rublja
Perilica posuda

Okućnica

Terasa: 80 m2 (Otvorena terasa), Mala terasa: 6 m2, Balkon,
Prirodna parcela: 700 m2, Ogradena parcela, Vrtni namjestaj, Parking na parceli: Rostilj, bocaliste, boce, odbojka na pjesku, Ležaljki: 8

 
Što je iCasinoBalkan i što možete očekivati? PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu Nikola Tesla će pomoći ljudima u Hrvatskoj da se bore protiv koronavirusa Gredice i posude za sadnju povrća i začinskog bilja MENADŽERSKA KONFERENCIJA: Management Excellence/Menadžerska izvrsnost, 25.03.2020. Zdravo mršavljenje Kurkuma za zdravlje pasa ITF GMP CUP - UMAG ATP - Svjetsko prvenstvo IZDANJE FERRATUMOVE MEĐUNARODNE ANKETE O PONAŠANJU POTROŠAČA POVODOM 10. OBLJETNICE DONOSI IZNENAĐUJ
 
Zagreb Staropramen piknik (1)
Zagreb Staropramen piknik (2)
Zagreb Staropramen piknik (3)
Zagreb Staropramen piknik (4)
Zagreb Staropramen piknik (5)
Zagreb Staropramen piknik (6)
Zagreb Staropramen piknik (7)
Zagreb Staropramen piknik (8)
Zagreb Staropramen piknik (9)
Zagreb Staropramen piknik (10)
Zagreb Staropramen piknik (11)
Zagreb Staropramen piknik (12)
Zagreb Staropramen piknik (13)
Zagreb Staropramen piknik (14)
Zagreb Staropramen piknik (15)
Zagreb Staropramen piknik (17)
Zagreb Staropramen piknik (18)
Zagreb Staropramen piknik (19)
Zagreb Staropramen piknik (20)
Zagreb Staropramen piknik (24)
Zagreb Staropramen piknik (25)
Zagreb Staropramen piknik (26)
Zagreb Staropramen piknik (27)
Zagreb Staropramen piknik (28)
Zagreb Staropramen piknik (29)
Zagreb Staropramen piknik (30)
Zagreb Staropramen piknik (31)
Zagreb Staropramen piknik (32)
Zagreb Staropramen piknik (33)
Zagreb Staropramen piknik (34)
 
“Andy Warhol: Enter Into My Life” u ZadruŠpancirfest 2018.Zdravko Čolić, Arena Pula 18.08.ZEN In Business seminar Dragane Jovanović 23.-24.06. i 30.6.-1.7.u ZagrebuA. G. Matoš, četvrtak, 14. lipnja 2018. u 12 sati.Amir Alagić u Booksi 19. lipnjaDani Folke u Folnegovićevom naselju kvartovski festival Dani Folke 2018Kazalište GavellaZGK KOMEDIJA: ALPHONSINESTADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazalište
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky Hedone - Centar kanalske galanterije PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
U kojoj od bivših republika, bivše SFRJ bi najradije danas živjeli?
 •   Slovenija
 •   Hrvatska
 •   BiH
 •   Crna Gora
 •   Srbija
 •   Makedonija
 •   U nijednoj
 
 

Zagreb › Tvrtke › Turizam › Hoteli › Villa Andrić - Imotski