Dječje kazalište Dubrava - Narodno sveučilište Dubrava

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:26
Pro
2019
11

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Kina i kazališta › Dječje kazalište Dubrava - Narodno sveučilište Dubrava

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Dječje kazalište Dubrava
Narodno sveučilište Dubrava
Dramski studio
Detaljna karta / 100000 Zagreb
 

Naša dvorana u Cerskoj 1 ima 180 mjesta

Poveznice / Podkategorije

Dječje kazalište Dubrava - Narodno sveučilište Dubrava

Ulica:Cerska 1
Pošta, mjesto:      100000 Zagreb
Telefon:01 2050 030
Telefaks:01 2910 487
E-mail:info@kazalistedubrava.hr
Internet:http://kazalistedubrava.hr

Kontakti

Voditelj Dječjeg kazališta Dubrava
Leo Vukelić
leo.vukelic@kazalistedubrava.hr

Poslovni tajnik DKD-a
Vlatko Panić

vlatko.panic@kazalistedubrava.hr, 01 2050 038

Voditeljica Dramskog studija DKD-a
Maja Kovač

majakovac@kazalistedubrava.hr, 01 2050 044
Iva Lehunšek Panić
dramski.studio@kazalistedubrava.hr, 01 2050 044

Prodaja i propaganda
Sanja Tišljarić

sanja.tisljaric@kazalistedubrava.hr, 01 2050 043, 099 2050 043

Marketing
Nada Kruljac

nada@noc-kazalista.com, 091 5256 335

Tehničar tona i rasvjete
Dino Čosić

dino.cosic@kazalistedubrava.hr, 01 2050 032

Majstor rasvjete
Dražen Čretni

01 2050 032

Scenska tehnika
Domagoj Klasić

d.klasic@kazalistedubrava.hr

Dramski studio

Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava od samog osnutka 1955. godine njeguje scenski izraz i traga za novim kazališnim ostvarenjima. Trenutno imamo 260 stalnih članova, razmještenih u 27 grupa, pod stručnim vodstvom dramskih pedagoga, redatelja, lutkara, kostimografa i scenografa.

Od sezone 2007./2008. osnovana je grupa Dramskog studija koju polaze odrasli, a od sezone 2009./2010. scenografsko kostimografski atelier i lutkarska radionica.

Scensko oblikovanje  predstavlja složeni i integrirajući oblik učenja kojim se razvijaju izražajne vještine te kultura govora, javnog nastupa, potpomaže razvoj kreativnosti, socijaliziranosti, samosvijesti. Ono nema za svoj isključiv cilj profesionalno bavljenje dramskom umjetnošću. Najširi učinak scenskog obrazovanja djece, mladih i odraslih je upoznavanje s vlastitim potencijalima. Na tom tragu svaka grupa našeg Dramskog studija teži tijekom godine ostvariti neki od zadanih ciljeva unutar scenskog obrazovanja, a generalno sve žele djelovati na buđenje senzibiliteta djeteta, mlade ili odrasle osobe i njegova emotivnog usmjeravanja ka spoznavanju ljepote i vrednota u životu i umjetnosti.

U procesu razvijanja scenskog stvaralaštva  u grupama koje rade s djecom i mladima polazište tražimo u spontanoj dječjoj igri i u vječno živoj dječjoj mašti, jer se upravo u igri nalaze svi elementi dramskog stvaralaštva; dijete je u njoj i autor dramske radnje, i redatelj, i glumac pa i stvaralac scenskog prostora, a ponekad i kostimograf i scenograf.

Dramski pedagozi svojim dramsko pedagoškim radom pomažu polaznicima preko kazališnih igara rješavati probleme, intelektualno ih razvijati te učinkovito pomoći svladati nova područja kurikuluma.

Odrasli koji odaberu dramsku umjetnost kao sredstvo istraživanja i oblikovanja nekih već stečenih scenskih vrijednosti, tokom godine rade s renomiranim kazališnim redateljima te u suradnji s njima prolaze kroz kompleksnije dramske vježebe i tehnike.

Radionica lutkarstva namjenjena je djeci i mladima koji se već nekoliko godina bave dramskom umjetnošću i njen cilj je upoznati ih sa poviješću lutkarstva i njegovim razvitkom, sa teorijom različitih tehnika, različitih vrsta lutaka, materijala i njihove izrade, a zatim i njihovom animacijom.

Scenografsko kostimografski atelier ili grupa za likovno opremanje predstave omogućava polaznicima (studentima i odraslima) prolazak kroz sva područja likovnosti unutar rada na opremanju predstave. Scenografsko kostimografski atelier  nudi sadržajno  bogat program od uvoda u povijesni pregled i teorije scenografije, kostimografije i šminke, preko posjeta kazališnim predstavama i radionicama za izradu kostima i scenografije do razvijanja i razrade vlastitih  ideja , od  početnih skica, izrade modela, izbora materijala, svadavanju tehnika do konačne realizacije uz pomoć stručno osposobljenih osoba.

U Dramskom studiju Dječjeg kazališta Dubrava svi mogu glumiti, svi mogu improvizirati, svi koji žele mogu naučiti kako postati scenski vrijednima.

 

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Kina i kazališta › Dječje kazalište Dubrava - Narodno sveučilište Dubrava