Hrvatski povijesni muzej - .

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Sij
2020
27

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Muzeji › Hrvatski povijesni muzej - .

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Hrvatski povijesni muzej - . - mojzagreb.info
Hrvatski povijesni muzej
.
..
Detaljna karta / 10000 Zagreb
 

O muzeju

U Hrvatskom povijesnom muzeju prikuplja se, čuva, muzeološki obrađuje i prezentira hrvatska nacionalna, kulturno-povijesna baština od ranog srednjeg vijeka do danas. Iako nema stalnog postava zbog nedostatka prostora,  organiziranjem povremenih izložbi Muzej već godinama prezentira javnosti pojedine muzejske zbirke i realizira tematske izložbe iz hrvatske društvene, političke, gospodarske i kulturne povijesti, u izložbenom prostoru palače.

Fundus broji preko 200 000 muzejskih predmeta raspoređenih u 17 raznovrsnih muzejskih zbirki: Arheološka zbirka, Dokumentarna zbirka I. i II., Kartografska zbirka, Likovna zbirka 20. st., Numizmatička zbirka, Sakralna zbirka, Zbirka fotografija, filmova i negativa, Zbirka heraldike i sfragistike, Zbirka kamenih spomenika, Zbirka odlikovanja, medalja, plaketa i značaka, Zbirka odora i vojnih oznaka, Zbirka oružja, Zbirka predmeta iz svakodnevnog života, Zbirka slika, grafika i skulptura, Zbirka varia te Zbirka zastava i zastavnih vrpci.

Muzej posjeduje knjižnicu koja je prije svega namijenjena stručnom muzejskom osoblju, a otvorena je i za vanjske korisnike. Baveći se izdavačkom djelatnosti, kao jednim od načina prezentiranja hrvatske kulturne baštine, Muzej je do sada objavio preko trideset kataloga zbirki i četrdesetak kataloga tematskih izložbi.

Muzej djeluje na dvije lokacije u gradu: u palači Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch na Gornjem gradu i u Meštrovićevom paviljonu. Muzej djeluje i na lokaciji Memorijalnog muzeja Ivana Gorana Kovačića u Lukovdolu.

Radno vrijeme

PONEDJELJAK - PETAK
10-18 SATI
SUBOTA - NEDJELJA
10-13 SATI
DRŽAVNIM PRAZNICIMA I BLAGDANIMA MUZEJ JE ZATVOREN

Poveznice / Podkategorije

Hrvatski povijesni muzej - .

Ulica:Matoševa 9
Pošta, mjesto:      10000 Zagreb
Telefon:01 4851 900
Telefaks:01 4851 909
E-mail:hismus@hismus.hr
Internet:www.hismus.hr
 

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Muzeji › Hrvatski povijesni muzej - .