Kazalište MALA SCENA - Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:19
Pro
2019
13

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Kina i kazališta › Kazalište MALA SCENA - Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Kazalište MALA SCENA - Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade - mojzagreb.info
Kazalište MALA SCENA
Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade
Naša je misija djeci svih uzrasta, od 0 do 15 godina, ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihovog odrastanja
Detaljna karta / 10000 Zagreb
 

Radno vrijeme:

ponedjeljak, utorak i srijeda: od 8 do 16 sati
četvrtak i petak: od 8 do 18 sati
subota: od 9 do 19 sati

Poveznice / Podkategorije

Kazalište MALA SCENA - Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade

Ulica:Medveščak 2
Pošta, mjesto:      10000 Zagreb
Telefon:(01) 468 3352
Telefaks:(01) 468 3370
E-mail: info@mala-scena.hr
Internet:http://www.mala-scena.hr

O NAMA

Kazalište je privatno, osnivači su Vitomira Lončar i Ivica Šimić.

Misija
Naša je misija djeci svih uzrasta, od 0 do 15 godina, ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihovog odrastanja. Želimo uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog s našom mladom publikom o gorućim i svakodnevnim temama koje ih interesiraju i zaokupljaju. Želimo im pomoći razumjeti svijet koji ih okružuje, ohrabriti ih i potaknuti da hrabro u njega zakorače. Naša je dužnost sa pozornice radoznalo pitati i propitkivati dječju svakodnevicu i slati poruke ohrabrenja i nade. Naša je misija kazalište za mladu publiku postaviti u ravnopravan odnos sa tzv. kazalištem za odraslu publiku, i to neprestanim zalaganjem za izvrsnost i strogim, umjetničkim kriterijima ocjenjivanja vlastitog rada. Naša je misija afirmirati autohtono stvaranje hrvatskih autora, ali i promovirati vrhunce svjetskog stvaralaštva za djecu i mlade. Naša je misija uključivanje kazališne umjetnosti u programe obrazovnih institucija na svim razinama, edukacija edukatora, publike i umjetnika. Naša je misija kazalištem inicirati međugeneracijsku komunikaciju, posebno unutar obitelji, poboljšati međusobno razumijevanje i potaknuti prevladavanje problema i nesporazuma koja prate odrastanje.


Vizija
Mala scena u budućnosti se vidi kao jedno od europskih kazališnih centara iz kojeg se šire nove ideje i nova razmišljanja o kazališnoj umjetnosti za mladu publiku te koji promovira nove forme u skladu sa svjetskim spoznajama i suvremenim tokovima. Hrvatsko autohtono stvaralaštvo na taj će način biti pozicionirano u europski kontekst te će povući i ostala hrvatska kazališta za djecu u tom smjeru. Taj cilj moguće je dostići jedino beskompromisnim zalaganjem za umjetničko kazališno stvaranje za djecu. Vizija Male scene u budućnosti je slika modernog kazališta za djecu kao umjetničke, a ne pedagoške institucije, s programom koji nije samo sredstvo koje škola upotrebljava za ostvarivanje svojih obrazovnih zadataka ili koje je dopuna nastavi, nego je kazalište koje, neovisno o školskim programima i potrebama, pridonosi obrazovanju djece autohtonim umjetničkim stvaranjem. To je kazalište koje djecu odgaja umjetnošću, a ne obrazuje ih za umjetnost, kazalište kome su djeca publika danas, a nisu publika u budućnosti i konačno, kazalište koje je ravnopravni segment, a ne pomoćno sredstvo odgoja i obrazovanja. Zapošljavanje stručnih i obrazovanih mladih ljudi koji ove zahtjeve za izvrsnost mogu realizirati strateško je opredjeljenje kazališta. Mladi umjetnici svih profila koji u Maloj sceni ne samo sazrijevaju, nego i vode kazalište u budućnosti vizija je, ali i realan cilj.

Radno vrijeme blagajne:

ponedjeljak, utorak i srijeda: od 8 do 16 sati
četvrtak i petak: od 8 do 18 sati
subota: od 9 do 19 sati

Cijene ulaznica: 

 

Zagreb › Tvrtke › Umjetnost i dizajn › Kina i kazališta › Kazalište MALA SCENA - Vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade