Obiteljska medicina - Dr. Nives Tarle-Bajić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
22:59
Stu
2019
15

Zagreb › Tvrtke › Zdravstvo › Ambulante › Obiteljska medicina - Dr. Nives Tarle-Bajić

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
 
Obiteljska medicina - Dr. Nives Tarle-Bajić - mojzagreb.info
Obiteljska medicina
Dr. Nives Tarle-Bajić
Specijalistička ordinacija Obiteljske medicine s dijagnostikom Dr. Nives Tarle-Bajić
Detaljna karta / 10000 Zagreb
 

O nama:

U ordinaciji se na specifičan način obavlja zbrinjavanje tegoba naših pacijenata jer se uz poznavanje problematike cijelog tijela ovdje vrše i dijagnostičke pretrage.

Ordinacija skrbi o zdravlju cijele obitelji stoga i problematika zbog koje se pacijenti javljaju su svakodnevni: bolovi u trbuhu, gušenje, „lupanja srca“, kvržice u vratu, dojci ili na tijelu, problemi sa snom, učestalo mokrenje, problemi sa stolicom itd.

Uređaji u ordinaciji

 • Ultrazvučni kolor dopler aparat - Toshiba Aplio XG
 • EKG srca - Hewllet Packard 200
 • Spirometrija - Spirometar Schiller s jednokratnim usnicima
 • Ultrazvučni denzitometar - Sahara

Aktualne teme

Poveznice / Podkategorije

Obiteljska medicina - Dr. Nives Tarle-Bajić

Ulica:Petrinjska 52
Pošta, mjesto:      10000 Zagreb
Telefon:+385 (0)1 48 40 813
Telefaks:+385 (0)1 48 40 813
E-mail:ultrazvuk.tarle@gmail.com
Internet:www.ultrazvuk-tarle.hr

Sistematski pregled

 1. SISTEMATSKI PREGLEDI
 2. ANAMNEZA - razgovor
 3. KLINIČKI PREGLED
 4. ULTRAZVUČNI PREGLED kolor doplerom - trbušne šupljine, dojki, vrata i štitnjače, sinusa, površinskih organa (čvorovi i otekline pod kožom, pregled limfnih čvorova) - kolor dopler krvnih žila trbušne šupljine, vrata i ekstremiteta - kolor dopler zglobova, mišića
 5. EKG SRCA
 6. SPIROMETRIJA (ispitivanje funkcije pluća kod kroničnih plućnih bolesti gdje postoji oslabljeno ili otežano disanje
 7. ULTRAZVUČNA DENZITOMETRIJA (ispitivanje koštane gustoće, otkrivanje osteoporoze)
 8. LABORATORIJSKE PRETRAGE krvi, urina i stolice (hematološke pretrage - krvna slika, biokemijske pretrage - šećer, masnoće, jetrene probe i slično), urin, stolica na prisutnost krvi u stolici, određivanje tumorskih biljega, hormona u krvi, određivanje prisutnosti helicobacter pylori, reuma testovi, određivanje prisutnosti antitijela na streptokok i stafilokok u krvi, određivanje kalcija i fosfora u krvi i kalcija u 24-satnom urinu - važno kod utvrđene smanjene koštane gustoće)
 9. MIKROBIOLOŠKE I PARAZITOLOŠKE PRETRAGE krvi, urina i stolice, uzimanje obrisaka - urinokultura I abg - ejakulat bakteriološki - punktati iz zglobova i cista - iskašljaj i ispljuvak - obrisak ždrijela, nosa, uha i površinskih rana - obrisak uretre na chlamidiu, mycoplasmu, ureaplasmu - stolica na pregled bakteriološki, parazitološki i analni otisak - testiranje na HIV, hepatitise - testiranje na HPV - obavezno ga je učiniti uz PAPA test prije cijepljenja
 10. CIJEPLJENJA protiv gripe, pneumokoka, HPV-a
 11. APLIKACIJE INTRARTIKULARNIH INJEKCIJA - davanje injekcija u bolni zglob kod reumatskih bolesti zglobova
 12. KONZULTACIJE - savjeti, pitanja, razgovor, drugo mišljenje

Ultrazvuk i kolor dopler

Pregled obuhvaća:

 • gastroenterološke regije: jetra, žučnjak, žučni vodovi, gušterača, slezena
 • urološke regije bubrezi i mokraćni mjehur (određivanje rada bubrega kolor doplerom)
 • genitalne regije: žene-maternica i jajnici (određivanje protoka kroz maternicu i jajnike), zatim pregled prostate kod muškaraca

 

Ovakvim najsuvremenijim kolor dopler uređajem moguće je uočiti prisutnost promjena izgleda, a ponekad i funkcije svakog pojedinog organa (npr. kolor dopler bubrega). Također je moguće uočiti patološke tvorbi (izraslina)  u trbušnoj šupljini (npr. tumore, limfnih čvorova), prisutnost slobodne tekućine u trbuhu, zatim izgled i prohodnost krvnih žila u trbušnoj šupljini.

Također je moguće uočiti prisutnost gastritisa ili duodenitisa tj. upale želučane ili sluznice dvanaesnika. Ovaj ultrazvučni uređaj ima posebno softverski načinjenu kombinaciju dviju sondi - intestinalni program za pregled crijeva kojim je moguće vidjeti slijepo crijevo i promjene na debelom crijevu (tumori, upala divertikula crijeva). Pregled ultrazvukom ne može ponekad zamijeniti gastroskopiju i kolonoskopiju, ali može osobito kod bolova u trbuhu pomoći u razlučivanju uzroka tegoba u trbušnoj šupljini.

Pregled se obavlja najnovijim ultrazvučnim kolor dopler aparatom - Toshiba Aplio XG. Pregled traje individualno, nalaz se dobiva odmah po obavljenom pregledu, uz slike i snimljeni kompletni pregled na CD-u sa slikama i video klipovima. Sva dokumentacija pacijenata sa slikama i video klipovima ostaje zabilježena i pohranjuje se u ordinaciji, tako da kod slijedeće posjete ordinaciji pacijent ne mora nositi slike i nalaz prethodnog ultrazvučnog pregleda, ukoliko se ponovno javi unutar 5 godina.

EKG srca

EKG srca - Hewllet Packard 200 - U ovoj ordinaciji koristi se EKG aparat Hewlett Packard pagewritter 200i koji ima 12 kanalni ispis elektrokardiograma (zapis snimanja rada srca). Ispis se izdaje na formatu parira A4, a ne na malim trakicama kakve su se nekad koristile, tako da je ispis snimljenog EKG-a kvalitetniji i lakši za očitavanje i kasnije čuvanje kod pacijenta.

 

Zagreb › Tvrtke › Zdravstvo › Ambulante › Obiteljska medicina - Dr. Nives Tarle-Bajić