10 GODINA SURADNJE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:10
Srp
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 10 GODINA SURADNJE

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
10.2019

10 GODINA SURADNJE

LIDLA I CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
10 GODINA SURADNJEO marina dijakovic lidl hrvatska marija palecek korisnica pomoci rom
 

Lidl Hrvatska od 2009. socijalnoj samoposluzi donirao 10 milijuna kuna u proizvodima

Uoči dana siromaštva, 17. listopada, trgovački lanac Lidl Hrvatska i Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježili su 10 godina uspješne suradnje, tijekom koje je Lidl Hrvatska donirao robu u vrijednosti 10 milijuna kuna Caritasovoj socijalnoj samoposluzi u Gajnicama. Riječ je o prvoj socijalnoj samoposluzi u Hrvatskoj, koja trenutno pruža pomoć za 3302 korisnika. Okupljenima su se na tiskovnoj konferenciji obratili ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te korisnica pomoći Marija Paleček. Lidl Hrvatska ovom je prilikom Caritasu uručio dodatnu donaciju od 150.000,00 kuna.

Desetogodišnja suradnja Lidla Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije počela je upravo na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti 2009. godine. Od tada do danas ostvareni su brojni zajednički uspješni projekti na području djelovanja Zagrebačke nadbiskupije (Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka i Krapinsko-Zagorska županija), a Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi u Gajnicama, poznata i kao socijalna samoposluga, je najdugovječniji među njima. Caritas u socijalnoj samoposluzi priprema pakete prehrambenih i neprehrambenih potrepština kojima pomaže beskućnicima, umirovljenicima, samohranim roditeljima, hrvatskim braniteljima, osobama s invaliditetom, azilantima, žrtvama obiteljskog nasilja, trudnicama i roditeljima s područja Grada Zagreba. Na tjednoj bazi podijeli se 150 paketa, a osim dohodovnog cenzusa, važan kriterij je i da korisnik već ne ostvaruje pravo na pučku kuhinju i obiteljski paket Grada Zagreba. U Hrvatskoj danas postoji 33 socijalne samoposluge, a sve su otvorene po uzoru na ovu, prvu, Caritasovu samoposlugu.

„Izuzetno smo ponosni na 10 godina dugu i izuzetno uspješnu suradnju te sve projekte koji su iza nas. Nastavljamo pomagati našim partnerima iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njihovoj plemenitoj misiji pomaganja bližnjima. Nadamo se da će i naša današnja donacija unaprijediti i olakšati rad Caritasove socijalne samoposluge.“ – rekla je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Ravnateljica Caritasa sestra Jelena Lončar je poručila: „Otvorenje prve socijalne samoposluge, upravo ovdje u Gajnicama prije 10 godina, bilo je od velike važnosti za brojne Caritasove korisnike. 10 godina suradnje s vjernim partnerom Lidl Hrvatska svoj značaj ima na dvije razine; kroz kontinuiranu pomoć potrebitima te kroz poticaj razvoju i otvaranju brojnih drugih socijalnih samoposluga diljem Hrvatske. Zahvalni smo za ovu suradnju koja je sasvim sigurno doprinijela ublažavanju siromaštva na ovim područjima te unosi radost u brojne domove i obitelji. Nadamo se nastavku suradnje i promišljanju novih načina pomoći onima u potrebi.“

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl zastupljeno je u 32 zemlje širom svijeta te trenutačno ima oko 10.800 trgovina i više od 160 distribucijskih centara u 29 zemalja diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i procesna orijentacija određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, regionalnim distribucijskim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima oko 287.000 zaposlenika. Dinamičnost u svakodnevnoj implementaciji, snaga kao rezultat i pravednost pri ophođenju s drugima karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.

U svakodnevnom trgovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Poduzeće se usredotočuje na djelovanje koje ima konkretne učinke i koncentrira se na pet područja djelovanja: asortiman, zaposlenici, okoliš, društvo i poslovni partneri.

Prema LZ Retailytics, Schwarz grupa je najveći trgovac prehrambenim namirnicama u Europi te je u fiskalnoj godini 2018. generirala prihod od 104,3 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 98 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 2300 zaposlenika.

izvor i foto: 

http://www.czn.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb O marina dijakovic lidl hrvatska marija palecek korisnica pomoci rom
  • Zagreb Fabijan svalina (ravnatelj hrvatskog caritasa), marina dijakovic
  • Zagreb Socijalna samoposluga gajnice obr web
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 10 GODINA SURADNJE