10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:28
Lip
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › 10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
06.2015

10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

VODITELJA DJEČJIH DOMOVA
10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA150615 medkonferencija 027 cutweb
 

U organizaciji Zemaljske provincije Viteškog reda sv. Vaclava i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 15. lipnja, u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Branjugovoj ulici u Zagrebu, održana je 10. Međunarodna konferencija voditelja dječjih domova. O temi konferencije »Začarani krug ovisnosti o sustavu socijalne skrbi« govorili su predavači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske i Poljske.

Sudionike konferencije, među kojima su bili pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gospođa Romana Galić, provincijal Zemaljske provincije Reda sv. Vaclava u Republici Hrvatskoj gosp. Zlatko Stahuljak, ravnateljice i suradnice Centara za socijalnu skrb Grada Zagreba i okolice te predstavnici institucija i organizacija koje se bave korisnicima usluga socijalne skrbi na početku su pozdravili: ravnateljica zagrebačkog Caritasa s. Jelena Lončar, kancelarka Zemaljske provincije Reda sv. Vaclava u Republici Hrvatskoj gospođa Ivanka Stahuljak i  mons. Valentin Pozaić kao delegat zagrebačkog nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića i predsjednik Nadzornog vijeća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji je ujedno i otvorio konferenciju.

Svoja iskustva i razmišljanja vezano za problem ovisnosti o sustavu socijalne skrbi u izlaganjima su iznijeli: Štefica Karačić, predsjednica HUSR-a (Hrvatska), R. D. Mgr. Radek Jurnečka, rimokatolički biskupijski dekan, (Češka), Jozsef Koch, viši savjetnik u Uredu za socijalnu skrb (Mađarska), s. Snježana Pavić, ravnateljica Male škole, Vareš, (Bosna i Hercegovina), Mgr. Mariusz Karmasz, zamjenik ravnatelja doma za mlade u Zgorzelcu (Poljska) i Milena Bilopavlović, socijalna radnica u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije (Hrvatska).

Tijekom rasprave koja je uslijedila nakon predavanja sudionici su zaključili kako su problemi u svim državama slični, te da se svi nalaze pred brojnim izazovima od kojih je najveći: kako pokrenuti/promijeniti sustav koji će korisnike od pasivnih primatelja socijalnih usluga pretvoriti u aktivne sudionike koji bi, uz kvalitetnu podršku i praćenje, bili sposobni i motivirani sami izići iz začaranog kruga ovisnosti o sustavu socijalne pomoći.

Na kraju konferencije prisutnima se obratio veliki meštar međunarodne nevladine organizacije Viteški red sv. Vaclava Milan Rýdlo zahvalivši domaćinu na organizaciji i gostoprimstvu.

Konferenciju je zatvorio predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Jernejić posebno iskazujući pohvale i ohrabrenje svima koji se zalažu za čovjeka u potrebi.

Konferencija se inače bodovala od strane Hrvatske komore socijalnih radnika sukladno Pravilniku o sadržaju, rokovima i postupku trajnog usavršavanja i provjere stručnosti.

Za sudionike iz inozemstva zagrebački je Caritas idućeg dana organizirao posjet crkvi sv. Marije Jeruzalemske na Trškom vrhu i nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije: Stjepan Moškatelo

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb 150615 medkonferencija 027 cutweb
  • Zagreb 150615 medkonferencija 078 cutweb
  • Zagreb 150615 medkonferencija 033 cutweb

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › 10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA