10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija:

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija:

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
05.2017

10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija:

Europska ljevica protiv novog svjetskog (ne)reda - 14.-20. SVIBNJA 2017., KINO EUROPA
10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija:Subversive festival
 

14.-20. SVIBNJA 2017., KINO EUROPA

10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija: Europska ljevica protiv novog svjetskog (ne)reda

J. K. GALBRAITH, COSTAS LAPAVITSAS, G. M. TAMAS, ADRIENNE ROBERTS, JOACHIM BECKER, RASTKO MOČNIK, GIANLUCA SOLERA, ZOLTÁN POGÁTSA STIŽU NA 10. SUBVERSIVE FORUM I MEĐUNARODNU KONFERENCIJU

10. Subversive Festival započeo je 2. svibnja, netom završenim multidisciplinarnim projektom EUROPOLY, a nastavak je uslijedio protekle nedjelje 7. svibnja kada je u kinu Europa otvoren 10. Subversive Film Festival. Filmski dio festivala možete pratiti u kinima Europa i KIC, s preko 50 naslova i natjecateljskim programom filmova koji će se natjecati za nagradu Wild Dreamer.

Za kraj festivala, od 14. do 20. svibnja očekuje nas teorijska poslastica – s tridesetak predavanja, okruglih stolova i panel rasprava u sklopu festivalske konferencije, Subversive foruma te Mediteranskog i AlterEkonomskog foruma. Najveća „zvijezda“ ovogodišnje konferencije svakako je jedan od najznačajnijih postkejnezijanaca James K. Galbraith, savjetnik američkog predsjedničkog kandidata Bernieja Sandersa te profesor ekonomije na sveučilištu Austin u Teksasu, koji će na festivalu održati predavanje 15. svibnja u 21 sat u Kinu Europa na temu ekonomskog rasta i uloge procesa financijalizacije kroz prizmu političko-ekonomske situacije u SAD-u te izbora Donalda Trumpa.

Veliki gost AlterEkonomskog foruma ove je godine i Costas Lapavitsas, profesor ekonomije na prestižnom School of Oriental and African Studies, University of London, član grčkog parlamenta i zagovornik izlaska Grčke iz eurozone. Također, očekuje nas zanimljivo gostovanje marksističke feministkinje Adrienne Roberts, koja se bavi feminističkom i međunarodnom političkom ekonomijom, financijalizacijom društvene reprodukcije i pitanjima duga. Dobro znani ekonomisti Joachima Beckera i Zoltána Pogátsu u panelu će kritički raspraviti tri sukobljena pogleda na krizu i na taj način pokušati dati odgovor na pitanje je li kriza iza nas. Od gostiju na Mediteranskom forumu treba izdvojiti Gianlucu Soleru, talijanskog aktivista i novinara koji će ove godine uz naše partnere Centar za mirovne studije i Centar za ženske studije predstaviti Mediteranski forum i u Rijeci u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

Najvažniji gost Konferencije uz Rastka Močnika mađarski je filozof i marksist Gáspár Miklós Tamás koji će govoriti o jačanju društvenih pokreta u Rumunjskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj te o iskustvima i perspektivama radikalne ljevice u tim zemljama. Treba izdvojiti i panelske poslastice na temu jezika i nacionalizma sa Snježanom Kordić, Tomislavom Longinovićem, Borisom Budenom i drugima, uz moderaturu Dragana Markovine te premijeru filma o gašenju kultnog satiričko-političkog tjednika Feral Tribunea riječkog autorskog tandema Marine Baričević i Saše Stanića, uz razgovor Pere Mrnarevića s Viktorom Ivančićem, Predragom Lucićem, Borisom Dežulovićem i Borisom Pavelićem kao i kratki film Arsena Oremovića Hassan uz razgovor Tvrtka Jakovine s aktivistima AYS-a, Hassanom Haidarom Diabom i drugima.

Na sve programe Međunarodne konferencije, Subversive Foruma i Mediteranskog ulaz je besplatan

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Subversive festival

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 10. Subversive Forum + Međunarodna konferencija: