13 besplatnih kazališnih predstava

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 13 besplatnih kazališnih predstava

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
05.2017

13 besplatnih kazališnih predstava

ovog vikenda u Pazinu na državnom Festivalu hrvatskih kazališnih amatera
13 besplatnih kazališnih predstava57. festival hrvatskih kazalisnih amatera
 

Više od 200 zaljubljenika u kazališnu umjetnost nastupit će na sceni pazinskog Spomen doma ovog vikenda, od 12. do 14. svibnja.

Najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine treću godinu zaredom nastupit će na „daskama koje život znače“ pazinskog Spomen doma gdje će od 12. do 14. svibnja biti održan prvi dio 57. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji se i ove godine prezentira u dva grada  – Pazinu i Vodicama. U šestodnevnom festivalskom programu u Pazinu i Vodicama nastupit će 22 najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine koje su, od ukupno 179 prijavljenih, stručnim odabirom eminentnih hrvatskih kazališnih djelatnika – izbornika Festivala, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u.

Više od 200 zaljubljenika u kazališnu umjetnost stat će na scenu pazinskog Spomen doma i pružiti pazinskoj publici bogati kazališni program. Tijekom tri dana pazinska će publika imati priliku besplatno pogledati čak 13 izvrsnih predstava. Amaterska kazališta i skupine iz Rijeke, Đurđevca, Koprivnice, Gornjeg Mihaljevca, Viljeva, Stažnjevca, Retkovaca, Vrbovca, Siska, Zaboka, Zadobarja, Bjelovara i Samobora izvest će predstave različitih poetika, a program nudi predstave za svačiji ukus.

Festival će u petak, 12. svibnja 2017., nakon svečanog otvaranja s početkom u 17:00 sati, otvoriti Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice s predstavom Marijane Nola „Zelena ptica“. U 19:00 slijedi predstava „Se je to život“ KUU LIPA iz Gornjeg Mihaljevca, a u 20:15 h pazinsku publiku nasmijat će Gradsko kazalište Đurđevac s predstavom „Božanstvena parodija“, nastaloj prema djelu Woodyja Allena.

Bogati subotnji program (13. 5.) počinje u 13:30 h s predstavom „Martin v Zagreb, Martin z Zagreba“ u izvođenju Glumačke družine Komedijaši. U 14:35 slijedi predstava „Cigan“ Dramske sekcije KUD-a „Đeram“ Viljevo, a u 17:00 h Amatersko kazalište POU-a Samobor razveselit će nas izvrsnim kazališnim komadom „Tko pjeva zlo ne misli“ nastalom prema istoimenom filmu. U 19:20 na sceni Spomen doma igra Kazalište „Mika Živković“ iz Retkovaca s  predstavom „Čaj za dvije“ Tone Partljiča. Bogati subotnji program završava predstavom „Paralele“ Teatra „Scena“ iz Rijeke u 20:45 h.

U nedjelju, 14. svibnja festivalski program počinje u 11:30 h s predstavom „U ime oca, sina i strica ili kak' je Junk Vrbovca dobil“. U 13:30 Kazališna skupina „Panika“ Češke besede Sisak izvest će predstavu prema tekstu Jaroslava Hašeka „Novi doživljaji vojnika Švejka“. U 15:15 slijedi komedija „Penzija“ u izvođenju Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka, a u 16:35 Dramska sekcija „Banda“ iz Zadobarja izvest će predstavu „Plan B“. Pazinski festivalski program zatvorit će Bjelovarsko kazalište s predstavom „Sutra pripada meni!?“ nastaloj prema djelu Konstantina Kostjenka „Hitler i Hitler“ koja igra u 17:20 h.

Svih 6 festivalskih dana u Pazinu i u Vodicama pratit će stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mirta Zečević, glumica, članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta, akademski profesori Robert Raponja, redatelj i dramski pedagog te Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja. Po završetku svakoga dana Festivala održavat će se okrugli stolovi članova Povjerenstva i sudionika. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će 28. svibnja najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade: Nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

Pokroviteljstvo i materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osiguralo je Ministarstvo kulture RH, a njegovu realizaciju materijalno su pomogli i Grad Pazin, Turistička zajednica Središnje Istre, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica. Vrijednu suorganizaciju i ove godine pružit će POU Pazin, POU Vodice te Maistra d.d. kao suorganizator i sponzor.

Više informacija pronađite na:

http://www.hrsk.hr/

https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture

 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 57. festival hrvatskih kazalisnih amatera
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 13 besplatnih kazališnih predstava