2. godišnji koncert

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:58
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › 2. godišnji koncert

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
22
 
05.2019

2. godišnji koncert

Akademskog muškog zbora FER-a - u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 20.00 sati
2. godišnji koncertSlika 02
 

Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva 

U četvrtak, 23. svibnja 2019., u ulaznom predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 20.00 sati, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će II. godišnji koncert.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor je od tada izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor je do danas održao preko 90 nastupa: u domovini više od 10 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj.

Do danas je Zbor osvojio 5 zlatnih plaketa na međunarodnim zborskim natjecanjima te dvije posebne nagrade stručnog ocjenjivačkog žirija.

Ovogodišnji, II. godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva, vrhunac je rada ove pjevačke sezone i čini glazbeni mozaik suvremenih i istočnih duhovnih skladbi, narodnih hrvatskih skladbi iz Slavonije, Međimurja, zagorja, središnje Hrvatske te Dalmacije te druga glazbena iznenađenja. Publika na godišnjem koncertu može očekivati harmoniju osjećaja.

Gostujući zbor jest Pjevački zbor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, Z(u)bor.

Po završetku koncerta druženje se nastavlja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor od tada održava redovite tjedne probe, a izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

Dirigent Zbora je mo. Josip degl' Ivellio, dirigent, zborovođa i skladatelj iz Zagreba, a prefekt Zbora je prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor u Zavodu za radiokomunikacije FER-a, koji je od prosinca 2016. godine Počasni član HPD-a "Slavulj".

Tijekom svoje prve godine postojanja (2016. godine), Zbor je imao čak 17 nastupa, što svjedoči da se radi o vrlo kvalitetnom muškom zboru, kakvi su danas u Hrvatskoj rijetkost. Tijekom 2017. godine Zbor je zabilježio 26 nastupa, a u 2018. preko 30 nastupa te 17. svibnja 2018. održao I. godišnji koncert u predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Zbor je do sada nastupao u Hrvatskoj (Zagreb, Glina, Pitomača, Hrvatska Kostajnica, Samobor, Tuhelj, Kaštela, Grabrovnica, Bakar, Split), Sloveniji (Stična), Italiji (Rim), Kosovu (Peć, Klina, Priština), Srbiji (Novi Sad, Subotica) i Francuskoj (Pariz).

Na prvoj međunarodnoj turneji Zbora u Rim (Italija) od 4. do 10 svibnja 2017.godine zbor je održao 5 koncerata i javnih nastupa te otvorio ciklus koncerata u organizaciji Zaklade „Domenico Bartolucci“ povodom 100. godišnjice rođenja jednog od najveći skladatelja crkvene glazbe 20. i početka 21. stoljeća msgr. Domenica kardinala Bartoluccia. Zbor gradi sveučilišnu, ekumensku, međureligijsku i kulturnu suradnju te prijateljstvo s raznim akademskim, vjerskim i gradskim zborovima. 

Na VIII. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja", 3. lipnja 2017., Zbor je osvojio zlatnu plaketu te sudjelovao u natpjevavanju za grand prix natjecanja.

Na 2. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD „Vatroslav Lisiniski“ u Zagrebu, 4. studenog 2017. zbor je bio ukupan pobjednik natjecanja s najvećim brojem bodova te je osvojio i posebnu novčanu nagradu stručnog ocjenivačkog suda.

Na 41. susretima zagrebačkih glazbenih amatera održanim u Centru za kulturu "Trešnjevka", 30. svibnja 2018., Zbor je bio pobijedio u natjecateljskom dijelu te kao najbolji zagrebački zbor, od prijavljenih zborova, sudjelovao je kao predstavnik Grada Zagreba na 51. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju.

Na IX. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja", 2. lipnja 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu te, kao jedini hrvatski zbor, sudjelovao u natpjevavanju za grand prix natjecanja.

Na državnom zborskom natjecanju, 51. susretima hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Rovinju 6. i 7. listopada 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu, a svojim sudjelovanjem, nakon 30 godina vratio muško zborsko pjevanje na državnu smotru.

Na 3. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD „Vatroslav Lisiniski“ u Zagrebu 4. studenog 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu i sudjelovanje na koncertu svih zlatnih zborova sudionika natjecanja.

Na 22. međunarodnom festivalu CRO Patria 2018. održanom u Splitu 2. prosinca 2018., Zbor je glasovima publike osvojio zlatnu plaketu "Katedrala".

aktivnosti zbora pratite na:

https://akmuz.fer.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Slika 02
  • Zagreb Slika 03
  • Zagreb Slika 04
  • Zagreb Slika 05
  • Zagreb Slika 01
  • Zagreb Pozivnica
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › 2. godišnji koncert