27. Zagrebački maraton

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
16

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 27. Zagrebački maraton

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
03.2018

27. Zagrebački maraton

otvaranje prijava
27. Zagrebački maratonDjecja utrka
 

27. Zagrebački maraton održat će se 14. listopada 2018. godine sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Organizator, Zagrebački atletski savez, će 08. ožujka 2018. otvoriti prijave za ovaj, po broju aktivnih sudionika, najmasovniji sportski događaj u Hrvatskoj.

U sklopu cjelokupne manifestacije održat će se tri utrke: maraton - 42,195 km, polumaraton - 21,098 km i utrka Utrka građana - 5 km. Dan prije, u subotu 13. listopada 2018. na Trgu bana Jelačića održat će se dječja utrka za dječje vrtiće i učenike osnovnih škola od 1 do 4 razreda.

Ovogodišnji Zagrebački maraton posebnu pozornost posvećuje, potiče i poziva žene da se uključe i u jednu od utrka Zagrebačkog maratona.

U tom smislu imenovali smo četiri promotorice Zagrebačkog maratona, najbolje hrvatske dugoprugašice, maratonke, sudionice olimpijskih igara i svjetskih prvenstava u maratonu - Mariju Vrajić-Trošić, Mateu Matošević-Hačić , Bojanu Bjeljac i Nikolinu Stepan.

Prijave za 27. Zagrebački maraton otvaramo 8. svibnja 2018. na međunarodni Dan žena kako bismo i na simbolički način pozvali što veći broj dama da se prijave za sudjelovanje u jednoj od utrka Zagrebačkog maratona

Osim simboličkog želimo i na materijalni, „opipljiv“, način pogodovati našim trkačicama. Sve žene koje se prijave i uplate  startninu za bilo koju utrku na dan 8. svibnja moći će to učiniti uz 50% popusta!!

Cijena startnine za žene, 8. svibnja, za maraton i polumaraton iznosi 75 kuna ili 10 eura, a za utrku Zagrebačka petica (5 km) 25 kuna ili 3,5 eura.
Sudjelovanje u dječjoj utrci je besplatno.

Maratonci vole Zagrebački maraton između ostaloga zato što svi koji istrče maraton i polumaraton dobivaju unikatnu i svake godine posebno dizajniranu medalju na kojoj je reljefno prikazana neka od gradskih znamenitosti uz prigodne stihove o Zagrebu, nekog od zagrebačkih pjesnika.

Ta prepoznatljiva i unikatna medalja postala je vrlo popularna među domaćim i stranim maratoncima tako da je pitanje prestiža imati je u svojoj sportskoj kolekciji.

Uz medalju i niz sponzorskih poklona svaki sudionik sve tri utrke dobivaju i kvalitetnu sportske majicu s logom maratona i natpisom na leđima koji sadrži stihove o Zagrebu.

Na cjelokupnom sportskom događanju organizatori očekuju preko 10 000 sudionika, a u utrci maratona i polumaratona oko 3000 sudionika iz preko 40 zemalja svijeta.

Prijave se mogu izvršiti putem mrežne stranice www.zagreb-marathon.com ili putem linka:  https://www.zagreb-marathon.com/hr/prijava/

Za ovogodišnji maraton organizatori najavljuju niz novina i iznenađenja, između ostalih sudjelovanje poznatih osoba iz sportskog i javnoga života na utrci građana na 5 km, sudjelovanje kostimiranih zagrebačkih povijesnih osoba, organizirane navijačke grupe kao podrška duž trase, zajednički treninzi s promotoricama maratona na Savskom nasipu, Jarunu i Maksimiru, tombola za sudionike Zagrebačkog maratona, nagradne igre za besplatne startnine i još toga.  

Posebno se organiziraju zagrebački bendovi I KUD-ovi koji će duž staze na posebno određenim punktovima prezentirati svoju glazbu i bodriti maratonke i maratonce tijekom trčanja.

I ove godine ćemo imati  humanitarnu stranu Zagrebačkog maratona te ćemo u suradnji sa INSPIRO – Hrvatskom udrugom osoba s transplantiranim plućima organizirati treninge i pripremu osoba sa transplantiranim plućima da istrče utrku građana od 5 kilometara. Prije transplantacije trčanje je bio samo san. Zagrebački maraton će dio sredstava od startnina za maraton donirati udrugi INSPIRO.

Za dodatne informacije :

www.zagreb-marathon.com

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Djecja utrka
  • Zagreb Promotorice zg maratona
  • Zagreb Start -trg bj.jelacica
  • Zagreb Zg maraton -skok
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › 27. Zagrebački maraton