7. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › 7. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
09.2015

7. Međunarodni festival fotografije Organ Vida

Otvorene su prijave za pregled portfelja na OV 7!
7. Međunarodni festival fotografije Organ VidaOrgan-vida
 

Iskoristite priliku i prijavite se za pregled vašeg portfelja od strane inozemnih stručnjaka s područja fotografije. U subotu, 5.9. od 14.00 – 16.00 i četvrtak, 10.9. od 16.00 – 18.00 u Kuli Lotrščak će se održati jedan-na-jedan pregled portfelja gdje ćete dobiti priliku prikazati vaš rad iskusnim fotografima i kustosima, poslušati savjete kako ga poboljšati i na što se fokusirati u daljnjem umjetničkom razvoju.
Pregled portfelja je besplatan i trajat će 2 sata tijekom kojih možete predstaviti svoj rad do 3 recenzenta.

Recenzenti ovogodišnjeg pregleda portfelja uključuju:

Tuula Alajoki je direktorica Backlight Photo Festivala iz Finske. Trenutno radi na području kulture, koncentrirajući se na fotografiju, kustosiranje i menadžment u umjetnosti.
Nakon diplome u vizualnim umjetnostima (likovne i medijske umjetnosti) 2001. godine je uključena u rad Photographic Centrye Nykyaikas iz Tamperea. Na Backlight Photo Festivalu je zaposlena od 2008. godine na različitim pozicijama. 2011. godine je diplomirala Vizualnu kulturu na Sveučilištu Taik/Aalto. Sljedeće godine je postala voditelj projekata i kustos za Backlight Photo Festival. Radila je kao kustos za finske i međunarodne izložbe te aktivno radi na razvoju umjetnosti i razmjeni umjetnika u inozemstvu.

Michaela Bosáková rođena je 1978. godine u Bratislavi (Slovačka). Studirala je povijest umjetnosti na Sveučilištu Comenius u Bratislavi.
Od 2008. godine radi kao kustosica za suvremeno slikarstvo. Od 2009. godine radi kao voditeljica projekata i kustosica za Central European House of Photography u Bratislavi.
Organizirala je brojne izložbe fotografija u Slovačkoj i Europi, te piše članke i recenzije fotografija. Voditeljica je važnog projekta – enciklopedije The History of European Photography 1900-2000, te je voditeljica projekta za drugi svezak navedene knjige.

Evita Goze (rođ. 1984) je latvijska fotografkinja, autorica i kustosica. Prvostupničku diplomu iz područja fotografije je stekla 2013. godine na Sveučilištu u Brightonu, te trenutno završava diplomski studij iz područja vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji Latvije. Članica je ISSP-a, nekomercijalne platforme za edukaciju i umrežavanje fotografa u Latviji i međunarodno, te je članica festivalskog tima Riga Photomonth. Njeni članci su objavljeni u FK Magazine (fkmagazine.lv), arterritory.com,The British Journal of Photography i Tjej Land. Njeni radovi su izlagani u Latviji, Velikoj Britaniji, Japanu, Njemačkoj, Švedskoj, Austriji i Nizozemskoj te su dio privatnih zbirki.Alessandro Imbriaco je rođen 1980. godine u Salernu, Italija. Njegov rad se primarno bavi urbanim pejzažima i alternativnim načinima života u gradu. Njegovi projekti su nagrađeni nizom nagrada, uključući Canon Award for Young Photography, World Press Photo (drugo mjesto u kategoriji suvremenih problematika), Amilcare Ponchielli Award te European Publishers Award 2012. godine. Njegova knjiga The Garden objavljena je 2012. godine, s dodatnim izdanjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji. Od 2008. do 2010. sudjelovao je na Reflexions Masterclass radionici, a 2011. je odabran za World Press Photo Masterclass, Talent Issue u Foam časopisu i Venice Architecture Biennale 2014. Njegovi radovi su izloženi u nizu galerija, muzeja i festivala, uključujući MAXXI – Museum for the Arts of the 21st Century (Rim), Les Rencontres d’Arles, Galleria Forma (Milano), The Bertha and Karl Leubsdorf Gallery (New York), PAC (Milano). Njegovi radovi su također dio zbirke MAXXI – Museum for the Arts of the XXI Century i FOAM – Photography Museum Amsterdam.

István Virágvölgyi je zamjenik direktora Capa Centra u Budimpešti te je bio glavni fotografski urednik na vodećem portalu Origo u Mađarskoj. Bio je glavni urednik fotografije u mađarskoj novinskoj agenciji MTI.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Organ-vida
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › 7. Međunarodni festival fotografije Organ Vida