8. FESTIVAL TOLERANCIJE: STREET ART PROTIV ZABORAVA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › 8. FESTIVAL TOLERANCIJE: STREET ART PROTIV ZABORAVA

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
05.2014

8. FESTIVAL TOLERANCIJE: STREET ART PROTIV ZABORAVA

U Domu HDLU na Trgu žrtava fašizma, 8. Festival tolerancije- JFF Zagreb organizirao je akciju "Street art protiv zaborava"
8. FESTIVAL TOLERANCIJE: STREET ART PROTIV ZABORAVAFestival tolerancije 150514
 

U želji da se poruka tolerancije proširi što je više moguće među mladima te da se u festivalske aktivnosti uključi suradnja s urbanim supkulturnim grupama, udrugama i organizacijama kojima je ideja prihvaćanja, prava na različitost, umjetnost i obrazovanje u fokusu djelovanja, Festival tolerancije u suradnji sa vodećim imenima hrvatske street art scene organizirao je akciju ne samo u smislu odavanja počasti žrtvama nego i skretanja pažnje da se slično nikada više ne ponovi.

Riječ je o specifičnim umjetničkim intervencijama mlađe generacije street artista koji se pojavljuju pod imenima: Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan koji su na povećanjima crno- bijelih fotografija 7 deportacijskih mjesta u gradu Zagrebu, svaki svojim posebno osmišljenim umjetničkim konceptom ne samo odali počast žrtvama nego i istaknuli važnost memorijskog konteksta mjesta na kojem su se zbili tragični događaji.

Po dovršenju današnje akcije, radovi će se moći razgledati od sutra, 15. svibnja 2014. pa sve do kraja trajanja Festivala u Centru Cvjetni na Trg Petra Preradovića.

7 Deportacijskih mjesta:

Zagrebački zbor, sada Studentski centar, francuski paviljon

Ustaški zatvor na Trgu žrtava fašizma, sada studentska poliklinika

Praška, bivša sinagoga

Glavni kolodvor

Zavrtnica, tranzitni logor, barake

Gimnazija Križanićeva, sabirni zatvor prije deportiranja

Stadion Maksimir, danas stadion NK Dinamo

O umjetnicima:

Ana Belošević

Rođena 1979., ovan, Ana je diplomirala na ALU 2006. Otada koketira s kiparstvom, slikarstvom, animacijom, ambijentalnom instalacijom i performansom. Radila naslovnice za izdavačku kuću Algoritam. Izlagala na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi, ponosna suradnica DD produkcije i omiljena profesorica u obrtničkoj školi.

Sretan Bor

Ilustrator i muralist, diplomirao na ALU Zagreb, član HDLU-a. Član žirija za MA degree 2011. na Sint-Lucas Beeldende Kunst u Gentu (Belgija). Od 2006. radi urbane intervencije pod imenom Pas i poslije Sretan Bor. Redovni sudionik festivala u regiji kao što su MUU Zagreb, Sinestezija Herceg Novi i Škver! na Malom Lošinju. Član ex-grupe Art of Asfalt koja je promicala urbanu umjetnost. Izlagao na brojnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Turskoj... 5 godina je radio je kao animator za Dječji program HRT-a. Živi i radi na relaciji Beograd (Srbija) – Osijek (Hrvatska). Sretan Bor je Mario Kolarić.

Slaven Lunar Kosanović

Slaven Lunar Kosanović je umjetnik iz Zagreba, iznikao iz rane hrvatske graffiti scene. Svoje radove slika, izlaže i objavljuje po cijelom svijetu.
Posjetio je brojne svjetske gradove uključujući Amsterdam, Atenu, Auckland, Berlin, Hanoi, Lisabon, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz, Saigon, Seul, Sydney i Tokyo.
Playboy, Outdoor advertising magazin, Forbes magazin, Nissan i Hope Box su samo neki od Slavenovih klijenata.

Miron Milić

Miron je rođen 1980 u Hrvatskoj. Upisao se u Školu primijenjene umjetnosti, a 8 godina kasnije je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Fokusirao se na crtanje i ilustraciju. Do sada je radio kao ilustrator za razne marketinške agencije, knjiške i glazbene izdavače, te časopise u Hrvatskoj i inozemstvu. Jedan je od naših najznačajnijih street artista, a izlagao je u Berlinu, Kijevu, Beču, Zürichu, Madridu, Montpellieru. Neki od Mironovih poznatijih klijenata uključuju i Playboy magazin te Ellesse Sportswear.

Marko Nujić

Marko Nujić grafički je dizajner iz Zagreba. Rođen je 1980. i crta otkako zna za sebe. Osim što radi kao dizajner i ilustrator, njegov glavni životni interes su grafiti umjetnost i, od nedavno, papir kolaž.

Berislav Šimičić

Rođen u Našicama, djeluje u Zagrebu, gdje je 2006 diplomirao na ALU. Bavi se ilustracijom i „street artom“, a iza sebe ima samostalne i grupne izložbe, u Rovinju, Zadru, Velikoj Gorici i Zagrebu.

Stipan Tadić

Stipan je rođen 1986. godine u Zagrebu. Diplomski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu završava 2011. godine u klasi prof. Kauzlarića Atača. Prvi put samostalno izlaže 2009. godine u Galeriji Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Remetinec, Zagreb. Od tada je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada. Od 2010. član je HDLU- a. Živi i radi u Zagrebu.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Festival tolerancije 150514

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › 8. FESTIVAL TOLERANCIJE: STREET ART PROTIV ZABORAVA