AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER a

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER a

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
17
 
10.2019

AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER a

audicija u članstvo Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva
AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER aAkmuz fer 1
 

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva poziva sve zainteresirane za pjevanje u najbrojnijem muškom zboru u Hrvatskoj, ali i šire. Ako volite pjevati pod tušem, sudjelujete u karaokama, radujete se izazovima, željni ste putovanja, a pritom ste timski igrač, dođite na audicije koje će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, učionica B5, 18. i 22. listopada 2019., od 16.30 do 18.30 sati.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 2016., a dosad je osvojio 6 zlatnih plaketa na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te obišao 5 europskih zemalja.

U ovoj pjevačkoj sezoni pred Zbor su postavljeni ambiciozni ciljevi te Vas s radošću pozivamo da te ciljeve ostvarimo zajedno!

Zborska mrežna stranica:

https://akmuz.fer.hr

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor od tada održava redovite tjedne probe, a izrastao je u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

Dirigent Zbora je mo. Josip degl' Ivellio, dirigent, zborovođa i skladatelj iz Zagreba, a prefekt Zbora je prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor u Zavodu za radiokomunikacije FER-a, koji je od prosinca 2016. godine Počasni član HPD-a "Slavulj".

Tijekom svoje prve godine postojanja (2016. godine), Zbor je imao čak 17 nastupa, što svjedoči da se radi o vrlo kvalitetnom muškom zboru, kakvi su danas u Hrvatskoj rijetkost. Tijekom 2017. godine Zbor je zabilježio 26 nastupa, u 2018. preko 30 nastupa, a u 2019. je održao 19 nastupa. Zbor je do sada nastupao u Hrvatskoj (Zagreb, Glina, Pitomača, Hrvatska Kostajnica, Samobor, Tuhelj, Kaštela, Grabrovnica, Bakar, Split), Sloveniji (Stična), Italiji (Rim), Kosovu (Peć, Klina, Priština), Srbiji (Novi Sad, Subotica) i Francuskoj (Pariz).

Zbor redovito održava godišnje koncerte na kojima izvodi skladbe tekuće pjevačke sezone. Dosad su održani 1. godišnji koncert, 17. svibnja 2018., te 2. godišnji koncert, 23. svibnja 2019., u ulaznom predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Na prvoj međunarodnoj turneji Zbora u Rim (Italija) od 4. do 10 svibnja 2017.godine zbor je održao 5 koncerata i javnih nastupa te otvorio ciklus koncerata u organizaciji Zaklade „Domenico Bartolucci“ povodom 100. godišnjice rođenja jednog od najveći skladatelja crkvene glazbe 20. i početka 21. stoljeća msgr. Domenica kardinala Bartoluccia. Zbor gradi sveučilišnu, ekumensku, međureligijsku i kulturnu suradnju te prijateljstvo s raznim akademskim, vjerskim i gradskim zborovima. 

Na VIII. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja", 3. lipnja 2017., Zbor je osvojio zlatnu plaketu te sudjelovao u natpjevavanju za grand prix natjecanja.

Na 2. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD „Vatroslav Lisiniski“ u Zagrebu, 4. studenog 2017. zbor je bio ukupan pobjednik natjecanja s najvećim brojem bodova te je osvojio i posebnu novčanu nagradu stručnog ocjenivačkog suda.

Na 41. susretima zagrebačkih glazbenih amatera održanim u Centru za kulturu "Trešnjevka", 30. svibnja 2018., Zbor je bio pobijedio u natjecateljskom dijelu te kao najbolji zagrebački zbor, od prijavljenih zborova, sudjelovao je kao predstavnik Grada Zagreba na 51. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju.

Na IX. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja", 2. lipnja 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu te, kao jedini hrvatski zbor, sudjelovao u natpjevavanju za grand prix natjecanja.

Na državnom zborskom natjecanju, 51. susretima hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Rovinju 6. i 7. listopada 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu, a svojim sudjelovanjem, nakon 30 godina vratio muško zborsko pjevanje na državnu smotru.

Na 3. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD „Vatroslav Lisiniski“ u Zagrebu 4. studenog 2018., Zbor je osvojio zlatnu plaketu i sudjelovanje na koncertu svih zlatnih zborova sudionika natjecanja.

Na 22. međunarodnom festivalu CRO Patria 2018. održanom u Splitu 2. prosinca 2018., Zbor je glasovima publike osvojio zlatnu plaketu "Katedrala".

Na 42. susretima zagrebačkih glazbenih amatera održanim u Centru za kulturu "Trešnjevka", 29. svibnja 2019., Zbor je bio pobijedio u natjecateljskom dijelu te kao najbolji zagrebački zbor predstavljat će Grad Zagreb na 52. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju.

Na X. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Zlatna lipa Tuhlja", 8. lipnja 2019., Zbor je osvojio zlatnu plaketu te, kao jedini hrvatski zbor, sudjelovao u natpjevavanju za grand prix natjecanja.

Na državnom zborskom natjecanju, 52. susretima hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Rovinju 5. i 6. listopada 2019., Zbor je osvojio srebrnu plaketu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Akmuz fer 1
  • Zagreb Akmuz fer 3
  • Zagreb Akmuz fer 2
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER a