AKCIJE: Sve za nju - BISER MUDROSTI

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › AKCIJE: Sve za nju - BISER MUDROSTI

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
01.2016

AKCIJE: Sve za nju - BISER MUDROSTI

10. europski tjedan prevencije raka vrata maternice kampanjom
AKCIJE: Sve za nju - BISER MUDROSTISve-za-nju-02
 

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, European Cervical Cancer Association (ECCA), Institutom Ruđer Bošković, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ uz podršku Ureda SZO u Hrvatskoj i GUZ Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja tradicionalno obilježava ovaj put jubilarni 10. tjedan prevencije raka vrata maternice od kojega u Hrvatskoj svaki dan jedna žena oboli, a svaki treći dan jedna žena umre. Partneri su u povodu obljetnice organizirali niz aktivnosti u sklopu javnozdravstvene kampanje.

Povodom 10. tjedna Udruga promovira globalnu kampanju dostupnu na www.hellocurly.org kojom se poziva pojedince i organizacije diljem svijeta na podršku prevenciji te na originalan i simpatičan način podsjeća da su edukacija, cijepljenje i probir temeljne poluge prevencije. Stranica je kreirana prema ideji agencije Bruketa&Žinić OM. Također se kroz tekst deklaracije skreće pažnja i na važnost kvalitetnog liječenja, psihološke i palijativne skrbi. Pojedinci mogu neposredno podržati Listu prioriteta prevencije, a organizacije koje pružaju podršku oboljelima ili se žele pridružiti naporima prevencije mogu putem online obrasca poslati svoje podatke i ucrtati se na kartu svijeta koja je dio webstranice. Tako postaju dio svijeta u borbi za bolju prevenciju. Prevencija se promovira na simpatičan način putem kratkih crtanih videospotova s najvažnijim porukama: edukacija, cijepljenje i probir.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, organizira u suradnji s partnerima iz kampanje simpozij Pobijedimo rak vrata maternice u petak, 29.01.2016. u Hotelu Dubrovnik. Simpozij u fokusu ima prevenciju i provedbu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice.

SVE za NJU u ime svih partnera poziva građane, predstavnike institucija i sve ljude dobre volje da se pridruže središnjem događaju u javnoj kampanji u subotu 30.01. u Arena centru. Organizatori će dijeliti promotivne letke, a građani svojom donacijom mogu podržati preventivne aktivnosti i psihološku pomoć bolesnicama. ECCA je za njih pripremila Bisere mudrosti kao simbol prevencije raka vrata maternice www.pearlofwisdom.eu .

Na konferenciji za medije u SVE za NJU u ime organizacija i institucija govorili su: predsjednica SVE za NJU Almenka Balenović, voditeljica Ureda SZO u Hrvatskoj prof. Antoinette Kaić- Rak, predstavnik Ministarstva zdravlja Tomislav Đidara, ravnatelj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar, koordinatorica Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka vrata maternice Dinka Nakić, predstavnica ECCA Magdalena Grce, koordinatorica Nacionalnog programa u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ Maja Marić Bajs te ambasadorica kampanje Sanja Vejnović. Govornici su pozdravili odluku o neobaveznom besplatnom cijepljenju djevojčica i dječaka u prvim razredima srednje škole te zajedništvo institucija i civilnog društva u preventivnim aktivnostima. Opći je zaključak da u Hrvatskoj imamo odličan program probira, ali svi trebamo raditi na podizanju svijesti u javnosti o važnosti svih elemenata prevencije: edukacije, cijepljenja i probira. Istaknuli su da je uspjeh programa što veći odaziv zdrave populacije na preventivne mjere zaštite, testove probira za rano otkrivanje bolesti te preventivno cijepljenje protiv uzročnika bolesti.

Govornici su pozvali sve žene da se odazivaju pozivima iz Nacionalnog programa te uputili poziv građanima da se pridruže ovoj javnozdravstvenoj akciji u subotu, 30.01. u Arena centru od 11 do 14 sati.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Sve-za-nju-01
  • Zagreb Sve-za-nju-02
  • Zagreb Sve-za-nju-03
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › AKCIJE: Sve za nju - BISER MUDROSTI