AKCIJE: Svojem psu možete reći sve… osim zbogom!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › AKCIJE: Svojem psu možete reći sve… osim zbogom!

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
07.2016

AKCIJE: Svojem psu možete reći sve… osim zbogom!

Kampanja s upečatljivim sloganom ima za cilj podići svijest građana o odgovornoj brizi za psa
AKCIJE: Svojem psu možete reći sve… osim zbogom!Zbogm-psu-akcija
 

Kampanjom ''Svojem psu možete reći sve… osim zbogom'' promovira se odgovorna briga za psa, odnosno obveza mikročipiranja i cijepljenja, ali se poziva i na nenapuštanje, to jest na cjeloživotnu brigu o psu. Ova edukativna kampanja, čiji je cilj razvijanje svijesti javnosti, namijenjena je široj populaciji, a osobito mladima.
 
Svjetska organizacija za zdravlje životinja (OIE) osmislila je kampanju i provodi ju u svim zemljama jugoistočne Europe. U sklopu kampanje, koja traje godinu dana, tiskani su edukativni letci s korisnim informacijama za svakoga tko već ima ili želi psa. Osim letaka, u sklopu kampanje koju u Hrvatskoj provodi Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, tiskani su i plakati te je osmišljen upitnik za građane koji imaju psa ili ga planiraju nabaviti.

Odgovornost u odluci da se udomi pas i brizi za njegove potrebe, obavezno mikročipiranje, kastracija kao jednostavan način sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja psa i rasta populacije pasa, cijepljenje, redovita veterinarska skrb i nenapuštanje glavne su teme kampanje koja poziva svakoga tko ima psa da bude njegov junak kroz brigu koju mu iskazuje.

Promotivni materijali, koji su osmišljeni s namjerom da pomognu svakome tko ima psa u pronalaženju odgovora kako udovoljiti potrebama psa, uz istodobno uvažavanje potreba ljudi i drugih životinja u njegovu okruženju, distribuirat će se po školama, veterinarskim organizacijama i skloništima za životinje.

Unatoč visokim kaznama za napuštanje životinja, zbog neodgovornosti vlasnika pasa broj napuštenih pasa stalno raste, a skloništa su pretrpana. Dio lokalnih zajednica ima teškoća u ispunjavanju zakonom propisanih obaveza o razvijanju svijesti javnosti, osobito mladih, o zaštiti životinja, a o dodatnim mjerama koje bi potakle na odgovornu brigu o psu gotovo da se i ne može govoriti – npr. osnivanje info-centara te provođenje programa kastracije, kao i edukacije građana o zaštiti životinja. Rezultat takvog nerazumijevanja problematike i zanemarivanja ozbiljnosti situacije stalno je povećanje broja pasa i mačaka koje, umjesto da budu članovi obitelji, završavaju svoje živote na ulici i u ''skloništima'' s rokom za ubijanje od 60 dana, što je nedopustivo. 

Udruga Prijatelji životinja podržava ovu kampanju jer pomaže građanima koji imaju psa da razumiju svoje obveze te da omoguće psu brigu i pažnju tijekom cijela njegova života.

Podaci o kampanji, osim na web-stranicama Ministarstva poljoprivrede, mogu se naći i na poveznici Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) te na stranicama udruge Prijatelji životinja.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Zbogm-psu-akcija
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › AKCIJE: Svojem psu možete reći sve… osim zbogom!