Allianz Explorer Camp

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
01:42
Velj
2020
19

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Allianz Explorer Camp

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
10.2019

Allianz Explorer Camp

u suradnji s HGSS-om održan prvi kamp na Paklenici
Allianz Explorer CampFoto allianz zagreb
 
Allianz Zagreb je u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) po prvi puta organizirao trodnevni „Allianz Explorer Camp“. Odabranih 13 polaznika koji su se s najkreativnijim idejama prijavili na natječaj „Postani spasilac budućnosti“ iskoristili su priliku nakratko postati pridruženi članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. 
 
Tako su proteklog vikenda polaznici uz stručno vodstvo HGSS-ovaca naučili kako samostalno, neometano, ali i sigurno boraviti u prirodi uživajući u fascinantnim prirodnim ljepotama Velike Paklenice. Sudjelovali su u vježbama osnova orijentacije, ponašanja u grupi, pružanju prve pomoći te potrazi za izgubljenim osobama. 
 
„Natječaj za odaziv na kamp je bio izvan svih naših očekivanja, a prijave zainteresiranih različite dobi pristizale su iz cijele Hrvatske. Svi smo se u kampu upoznali po prvi puta, ali se u svega nekoliko sati zajedništva stvorio tim u kojem vlada međusobno povjerenje i velika želja da naučimo kako pomoći jedni drugima. Imali smo prilike vidjeti kako članovi HGSS-a svakodnevno svoje živote stavljaju u opasnost zbog drugih i kako to nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo. Vjerujemo da je ovakvo učenje svima koji nisu profesionalci u spašavanju dragocjeno za sve buduće izlete u prirodi kojih treba biti što više, ali uz uvjet da se dovoljno pripremimo i vodimo računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svojih bližnjih“, istaknuo je predstavnik Allianza, Goran Triska koji je i sam bio pridruženi član Kampa.  
 
Svi polaznici boravili su u Središtu za obuku HGSS-a “Dragan Špehar Špeco“, koja inače služi za smještaj i obuku gorskih spašavatelja, a tijekom tri dana su zajedno radili sve – jeli, pili, spavali, vježbali, slušali nevjerojatne priče iskusnih spašavatelja te se osobno uvjerili u plemenitost HGSS-ovaca. 
 
Jedan od sudionika Saša Buneta, glumac zagrebačke kazališne kuće “Komedija" bio je ovih dojmova: Oduvijek sam bio fasciniran HGSS-om i uvijek sam se pitao koji je motiv tih ljudi da riskirajući vlastiti život spašavaju tuđi. Nakon Allianz Explorer Campa sve mi je i više nego jasno. I još nešto, sada mi je apsolutno jasno da se taj posao može raditi samo volonterski. Još jednom, HGSS-u kapa dolje"
 
„Mi smo jedna velika obitelj u kojoj vlada međusobno povjerenje, spremnost na pomaganje drugima i još važnije, stalna spremnost na zafrkanciju. Drago mi je da smo imali prilike to pokazati i ljudima koji nas nisu poznavali. U našem je poslu normalno da se povežemo na takvoj razini, ovisimo jedni od drugima svakog dana u svakoj akciji, a nakon svake akcije postajemo još bliži. Najvažnije u ovome svemu jest da smo prenijeli dio svoga znanja i da smo ljudima mogli pokazati što se sve može dogoditi kada ste neoprezni i neosigurani. Pozivamo ljude da misle na vrijeme, oni koji ne misle na vrijeme većinom zovu nas“, rekao je Jadran Kapović iz HGSS-a.
 
Allianz Explorer Camp powered by HGSS treći je u nizu zajedničkih projekata HGSS-a i Allianza. Prepoznajući važnost HGSS-a za sigurnost građana, ali i mnogih turista koji posjećuju Hrvatsku, Allianz je još 2017. godine HGSS-u donirao pet dronova za pretragu terena, dok je 2018. donirao novi čamac za spašavanje koji je olakšao i ubrzao intervencije u slučaju poplava. 

Dio atmosfere s Allianz Explorer Camp-a možete potražiti na sljedećem

linku.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto allianz zagreb 1
  • Zagreb Foto allianz zagreb 2
  • Zagreb Foto allianz zagreb

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Allianz Explorer Camp