Alma Prica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:59
Velj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Alma Prica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
01.2018

Alma Prica

o ulozi u HRT-ovoj seriji Počivali u miru te zašto rijetko nastupa u medijima
Alma PricaAlma prica na drugome programu hrvatskoga radija (1) foto Krasnodar Persun
 

U povodu uloge u hit-seriji Počivali u miru, koja se u udarnome terminu ponedjeljkom navečer prikazuje na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), Ljudevit Grgurić Grga ugostio je jučer u emisiji Drugi dio dana na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) glumicu Almu Pricu i glavnoga producenta serije Darija Vincea. „Sudjelovanje u seriji Počivali u miru ostavilo mi je lijep trag. Snimali smo tijekom ljeta, zaista je bilo lijepo organizirano i na snimanju je radila prekrasna ekipa, no traume koje moj lik proživljava u seriji ne bih voljela zadržati u sebi”, rekla je Alma Prica, koja u seriji glumi suprugu bankara Evu. Nakon smrti sina, Eva psihički odlazi u jedan drugi svijet i naposljetku postaje ovisnicom.

Alma Prica glumica je koja rijetko nastupa u medijima i zato je njezin razgovor s HRT-ovim doajenom Ljudevitom Grgurićem Grgom donio nešto posebno – sugestivnu riječ, ljudsku emociju i toplinu koju samo radio može prenijeti. „Obožavam radio, on je nešto drugo u odnosu na novine i televiziju. Premda izrazito cijenim novinare i smatram da je novinarstvo izrazito odgovoran i težak posao, nikada nisam bila sklona izlasku u medije. Mislila sam da je pozornica dovoljna da me se pročita. Meni je jasno da treba sudjelovati u promidžbi neke predstave ili serije, ali intimno osjećam neki stid. Osjećam stid govoriti o poslu koji radim, osjećam stid govoriti o sebi, što je vjerojatno dio neke moje taštine; bojim se da ću reći što glupo. Meni je to, iskreno rečeno, određeni napor koji mi teško pada. Stalno mislim kako ima toliko važnih profesija i toliko skrivenih ljudi koji rade tako važne stvari, a o njima se ne zna. Oni su uvijek iza, nitko ne zna kako izgledaju, a presudni su u nekim stvarima za koje možda nismo ni svjesni da su oko nas”, istaknula je Alma Prica te HRT-ovu voditelju otkrila kako je ljubiteljica filmova Woodyja Allena i Fellinijeva filmskoga opusa.

Ljudevit Grgurić Grga slušatelje Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) podsjetio je na to da njegova gošća svakih nekoliko godina napravi izlet na film i televiziju, ali iza toga uvijek slijedi povratak na pozornicu zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK). „Moram priznati da s likovima na pozornici prođem mnoge stvari koje u životu ne bih stigla doživjeti. Mnoga sam iskustva donijela u likovima koje sam glumila. Isto tako, ti su likovi mene naučili životu, dakle to je velika obostrana škola. Neki likovi i neki pisci – Williams, Čehov, Dostojevski, Krleža – zaista ostavljaju mnogo toga. Uvijek se nešto dogodi, mala nadgradnja ili razgradnja. A kada se tako nešto u vas useli, jednostavno se ne želite rastati od njih niti je to moguće”, rekla je Alma Prica objašnjavajući privlačnost prema glumi u kazalištu. 

Gostovanje Alme Price u eteru Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) otkrilo nam je i njezinu ljubav prema glazbi, ljubav koju je otkrila kao dijete. „Željela sam svirati glasovir, pa onda flautu. Kazalište, film, glazba ili likovna umjetnost možda ne mogu promijeniti život, ali ga čine podnošljivijim”, dodala je poznata glumica.

Televizijska serija Počivali u miru nastala je prema priči njezina glavnoga producenta Darija Vincea. Dario Vince i Alma Prica zajedno su studirali na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) te je njihov radijski susret u eteru Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) bio prilika i za razmjenu misli o studiju, ali i samoj seriji. „Pisana je vrlo gusto i vrlo napeto”, istaknula je Alma Prica. Suscenarist i glavni producent Dario Vince istaknuo je da je serija, premda prihvaćena na američkome i europskome televizijskom tržištu, napisana posve s mišlju na domaće gledateljstvo.

„Ona je tako zamišljena i pisana; bavimo se temama koje su ovdje važne, tiču nas se i diraju nas. Tako smo uspjeli postići određenu razinu autentičnosti. Mislim da smo otvorili stranicu iza koje će doći još mnogo listova jer cijelo tržište televizijskih sadržaja kreće se u tome pravcu. Potražnja za takvim sadržajima u svijetu je ogromna. Pozivam gledatelje da pogledaju seriju čak i ako su propustili prva dva nastavka. Naime, serija će biti sve napetija, a svi su nastavci dostupni s pomoću multimedijske usluge HRTi”, istaknuo je Dario Vince.

Televizijska serija Počivali u miru prikazuje se svakoga ponedjeljka s početkom u 21.00 na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Treća sezona donosi deset nastavaka, a radnjom nastavlja pratiti sumnjive smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži. Scenarij su napisali Saša Podgorelec i Dario Vince, a redatelj je Goran Rukavina.

Audiosnimka emisije Drugi dio dana Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u kojoj su gostovali Alma Prica i Dario Vince dostupna je s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb Alma prica na drugome programu hrvatskoga radija (1) foto Krasnodar Persun
  • Zagreb Alma prica na drugome programu hrvatskoga radija (2) foto Krasnodar Persun
  • Zagreb Alma prica na drugome programu hrvatskoga radija (3) foto Krasnodar Persun
  • Zagreb Alma prica na drugome programu hrvatskoga radija (4) foto Krasnodar Persun
  • Zagreb Alma prica na drugome programu hrvatskoga radija (5) foto Krasnodar Persun

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Alma Prica