AMERIČKI SAN

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › AMERIČKI SAN

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
07.2019

AMERIČKI SAN

DVOJE HRVATSKIH MATURANATA
AMERIČKI SANFran bukulin , renata gubic, drazena kelava, ivan tepes
 

NASTAVLJA SE AKCIJA ZAKLADE „HRVATSKA ZA DJECU“ „I JA PUTUJEM“

Hrvatska piše novu, lijepu priču kojom nagrađuje marljivost, trud, ambiciju i ulaganje u vlastiti razvoj i znanje. Dvoje maturanata, stipendista Vladine Zaklade „Hrvatska za djecu“ putuje u Sjedinjene Američke Države. Zaklada je u školskoj godini 2018./2019. stipendirala 100 srednjoškolaca iz obitelji lošijeg imovinskog stanja koji unatoč objektivnim poteškoćama pokazuju natprosječne rezultate u svom obrazovanju.

„Željeli smo tim mladim ljudima poslati poruku da se trud i rad prepoznaju i nagrađuju te da je stjecanje znanja i vještina neprocjenjiv životni kapital. Prepoznali smo najambicioznije među našim stipendistima te na temelju njihovih motivacijskih pisama, ocjena i rezultata s državne mature odabrali Draženu Kelavu i Frana Bukulina kao dobitnike našeg putovanja u Sjedinjene Američke Države!“– izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Dražena i Fran će zahvaljujući suradnji Zaklade i Hrvatske matice iseljenika imati prilike boraviti u San Pedru, distriktu Los Angelesa te se tako tijekom svog dvotjednog boravka upoznati s američkom kulturom i načinom života. Također, kao svojevrsni ambasadori Zaklade, zasigurno će biti u prilici promovirati i svoju domovinu na najljepši mogući način.

''Posjetiti Ameriku san je svakog srednjoškolca i jako se veselim tom iskustvu. Baš kao što svaki mladi Amerikanac sanja o Europi tako i mladi iz Hrvatske sanjaju o Americi. Ovo putovanje nagrada je za moj trud tijekom školovanja i izvrsna prilika za upoznavanje svijeta prije odlaska na fakultet.  Jedva čekam upoznati ljude i njihov mentalitet. Želim vidjeti njihove plaže, znak Hollywood i Walk of Fame ulicu gdje su zvijezde najpoznatijih ljudi na svijetu. Želim upoznati njihovu hranu. Nadam se da će biti prilike i za sklapanje novih prijateljstava s vršnjacima s druge strane svijeta, a pozvat ću ih i da dođu k nama u Hrvatsku!'' – uzbuđeno objašnjava Dražena Kelava iz Pule koja je jedna od četiri kćeri u skromnoj ali djeci posvećenoj obitelji Kelava. Poseban uzor joj je najstarija sestra koja u Zagrebu završava već drugi fakultet.

Hrvatska matica iseljenika omogućila je boravak Dražene i Frana u obitelji iseljenih Hrvata, uglednih i prepoznatih pripadnika Hrvatske zajednice u Los Angelesu. Upravo će im domaćini, u dva tjedna pokazati sve znamenitosti tog grada i okolice. Zaklada se pak pobrinula za avionske karte, vizu, putno osiguranje te džeparac.

''Veselim se putovanju u Ameriku. To je prilika za upoznavanje s novim kontinentom, kulturom i narodom. Zanima me kako Amerikanci žive, njihova svakodnevnica i običaji. Obići ću sve prirodne i kulturne znamenitosti koje čine L.A. poznatim, a posebno me veseli posjet Planetariju s kojeg se vidi cijeli grad. Želim probati neke stvari koje nemam priliku probati u svom gradu, kao što su Starbucks, autentični burgeri i američke palačinke s preljevima!“– izjavio je Fran Bukulin iz Vinkovaca koji se priprema za upis studija medicine u Zagrebu.

Osim putovanja u Sjedinjene Američke Države, već tradicionalno, Zaklada je u suradnji s hotelskim lancima omogućila i ljetovanje za više od deset potrebitih obitelji s većim brojem djece ili s teško bolesnom djecom u sklopu projekta „I ja putujem“. Zaklada „Hrvatska za djecu“ svojim prepoznatljivim projektima nastavlja provoditi aktivnosti usmjerene ka dobrobiti djece i mladih. 

Koliko je snažna poruka Zaklade ove godine kada se prepoznaje i nagrađuje znanje i zalaganje! Koliko nam svima nedostaje pozitive kakvom dišu ovi mladi ljudi!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Drazena kelava
  • Zagreb Fran bukulin , renata gubic, drazena kelava, ivan tepes
  • Zagreb Fran bukulin, drazena kelava
  • Zagreb Fran bukulin, drazena kelava 2
  • Zagreb Fran bukulin

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › AMERIČKI SAN