Apsaradhe

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Sij
2019
17

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Apsaradhe

Zagreb Čitajte Pelikana
Zagreb DICK Profesionalni noževi
Vile Terme Zreče
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
05.2018

Apsaradhe

orijentalna plesna škola i plesni ansambl nižu uspjehe
ApsaradheAna apsaradha
 

Orijentalna plesna škola Apsaradhe sa svojim je plesnim ansamblom iz Zagreba aktivna već cijelo desetljeće. Iako su u počecima krenule s malim grupama trbušnog i indijskog plesa, tijekom godina, kroz školu je prodefiliralo više stotina polaznica, a one najvjernije plešu i danas te čine naprednu grupu ansambla koja je "kriva" za sve javne uspjehe i brojne nastupe.

Škola je ostvarila pet plesno scenskih kazališnih predstava, koje će biti zapamćene po velikom odazivu publike i kritike. Predstave čine sve polaznice škole, a upravo je nedavno ansambl Apsaradhe u prepunom Centru za kulturu Maksimir izveo svoju novu plesnu predstavu "Niz vodu, uz goru", fuziju klasičnih i modernih plesova nadahnutih Indijom, Bliskim i Dalekim istokom i Španjolskom. Za ovu je plesnu školu zanimljivo naglasitii da dob polaznica varira od 7 do 70 godina što još jednom dokazuje univerzalnost orijentalnog plesa, te njegovu neograničenost spram naučenih zapadnjačkih predrasuda, naglašavaju iz Apsaradhe.

"Baveći se plesom većinu svog života primjećujem da me rad s plesačima neobično nadahnjuje. Upravo uporna vježba i porođajne muke projekta zvanog predstava daju izvanredne rezultate za njihov kreativni i konačno antropološki razvitak. Kad zajedno plešemo, to postaje nešto više i od samoga plesa. Povezujemo se na neobjašnjiv način u želji prenošenja toliko nam važnih postulata naših bića. Polaznice ovakvim uživljavanjem u ples postaju vedrije, nauče kontrolirati mišićne skupine tijela ali i emocionalna stanja, oštre memoriju radi zapamćenih plesnih koraka i kombinacija istih, umješnije rješavaju interpersonalna i intergrupna pitanja i sukobe, manje zapadaju u stanja tjeskobe, postaju otvorenije, samosvijesnije, dubinski refleksivnije i najbitnije – tankoćutnije", ističe Ana Apsaradha (Ana Jug), voditeljica škole, inače profesorica filozofije i religijske kulture, koja se plesom bavi još od predškolskih dana kada je upisala ritmiku i suvremeni ples kod pedagoginje Mile Rackov te je idućih petnaestak godina plesala i nastupala u okviru Studentskog Eksperimentalnog Kazališta (SEK). Po završetku fakulteta otputovala je u Indiju učiti od čuvene majstorice indijskog plesa kathaka Ume Sharme, a tijekom godina usavršila je i trbušni ples te razvila vlastite tehnike kroz prožimanje orijentalnih plesnih stilova.

Svi zainteresirani za pridruživanje ovoj vrhunskoj plesnoj školi, više informacija mogu potražiti na službenim WEB STRANICAMA, a donosimo i raspored treninga, s gradskim lokacijama održavanja istih:

UTORAK:
početna grupa suvremenog karakternog plesa, Voćarska 71, od 19-20h.
grupa orijentalnog trbušnog plesa, rekreacijskog, Voćarska 71, 0d 20h-21.30h.
ČETVRTAK:

napredna grupa orijentalnog plesa, pripremanje predstava i nastupa, uvježbavanje svih stilova, Remiza, Opatijski Trg 10, od 19h-20.30h.
početna grupa Indijskog plesa (klasični kathak, filmski bollywood, folklor), Remiza, Opatijski Trg 10, od 20.30-22h.

Administrator: Koraljka Dilić, kdilic@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ana apsaradha
  • Zagreb Ples 2
  • Zagreb Ples
  • Zagreb Ples pr

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Zanimljivosti › Apsaradhe