Art á la carte

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Art á la carte

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
10.2017

Art á la carte

nova emisija o kulturi na Trećemu programu Hrvatske televizije
Art á la carteEkipa emisije art a la carte 01
 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u okviru jesenske programske sheme započinje s emitiranjem nove kulturne emisije Art á la carte koja će se prikazivati na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) petkom u 22.15. Emisija će ponuditi raznolik umjetnički i kulturni sadržaj iz brojnih područja – od arhitekture, preko baleta do poezije, umjetnosti i dokolice, a u svakoj emisiji gledateljima će se ponuditi dokumentarni film, odnosno dramsku ili opernu predstavu prilagođenu televizijskomu prikazivanju. Izvršna je urednica projekta Art á la carte Lidija Špiranec, a iz tjedna će u tjedan emisiju uređivati urednice Hrvatske radiotelevizije Lada Džidić, Ljubica Benović, Jana Haluza te Lidija Lacko Vidulić. Redateljica je Kamelija Čančarević, scenografkinja Stjepka Kavurić, a producenti i organizatori Stjepan Erić i Filip Marešić.

„Budući da je Art á la carte nova emisija, a s obzirom na koncept zastupljenosti dramske umjetnosti, kazališta i književnosti te opere u emisijama koje slijede, pitala sam za mišljenje istaknute kulturne djelatnike, teatrologinju Sanju Nikčević te maestra Vladimira Kranjčevića i zadovoljna sam jer ćemo ispuniti očekivanja onih gledatelja kojima kultura i umjetnost oplemenjuju životni stil“, najavljuje urednica Lidija Špiranec te pojašnjava: „Osnovni je motiv svakoga izdanja emisije Art á la carte gledateljima ponuditi domaći ili strani film te kazališnu predstavu prilagođenu za televizijsko prikazivanje iz bogatoga fundusa kvalitetnih i vizualno privlačnih dokumentarnih filmova Hrvatske radiotelevizije. Kazalište će time biti dostupno i onima koji, primjerice, žive na dalekome otoku. Emitirat ćemo operne premijere, izbor remek-djela sa svjetskih pozornica kojima dirigira Herbert von Karajan i zadovoljiti ukuse glazbenih sladokusaca. Poseban pristup poeziji slijedi na kraju svakoga mjeseca.“

Tijekom sezone gledatelji mogu očekivati brojna dramska, operna i glazbena djela. Tako će biti prikazana Judita Frane Paraća te recital s rekonstrukcijom autentične glazbe s Marulićevim tekstom pjevačice Katarine Livljanić. Dramska djela uključuju Amatere Borivoja Radakovića, Čehovove Tri sestre, ali i predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Splitu Kontra progresa. Posljednji je petak u mjesecu rezerviran za poeziju, a gledatelji će slušati, primjerice, Petra Gudelja i Stojana Vučićevića.

Emisija Art á la carte na rasporedu je petkom na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) od 22.15, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Autor fotografija je Krasnodar Peršun za HRT.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Lidija spiranec
  • Zagreb Ekipa emisije art a la carte 01
  • Zagreb Ekipa emisije art a la carte 02
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Art á la carte