Arts&Crafts u Arheološkom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Ožu
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Arts&Crafts u Arheološkom

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
06.2019

Arts&Crafts u Arheološkom

ljetni kamp za djecu i mlade
Arts&Crafts u ArheološkomLjetni kamp
 

U Arheološkom muzeju u Zagrebu tijekom ljetnih praznika održat će se Ljetni kamp – Arts&Crafts u Arheološkom. Ljetni kamp namijenjen je djeci od 9 godina na više i održat će se u tri termina:

01.- 05. 07. 2019.
29. 07. - 02. 08. 2019.
26. - 30. 08. 2019.

Tijekom kampa djeca i mladi upoznat će se s raznovrsnim materijalima, kako su se oni iskorištavali u prošlosti, zatim kada umjetnički predmet ili rukotvorina postaje arheološki artefakt, te na koji način nastaju različite rukotvorine. Polaznici kampa imaju priliku postati umjetnici stvarajući svoja maštovita djela koja će biti predstavljena zadnji dan kampa na “Arts&Crafts” izložbi. Kamp se odvija pod stručnim vodstvom umjetnice i akademske kiparice Ane Horvat Mrazek.

Program ljetnog kampa "Arts&Crafts u Arheološkom"

1. dan – Arts&Crafts u Muzeju

U Arheološkom muzeju u Zagrebu čuvaju se mnoge umjetničke rukotvorine. Danas ih sve zovemo artefaktima, no i to su predmeti koji su nastajali maštovitošću i spretnošću ljudskih ruku. Može li predmet koji danas izradimo postati artefakt? Do koje granice nas mogu voditi raznovrsne ideje i naša mašta? Koje sve umjetničke radove mogu stvoriti naše ruke?

2. dan - Keramičar

Keramika, grnčarija, lončarstvo - o čemu su tu radi? Na koji način su se izrađivale keramički predmeti u prošlosti i čemu su sve služili? Kako se danas mogu izraditi raznovrsni predmeti u ovoj tehnici? Ovo je dan kada ćemo svi zajedno dobro zaprljati svoje prste i upotrijebiti svu svoju maštu u stvaranju svojeg keramičkog predmeta.

3. dan - Odvajam i recikliram

Uz sve vremenske uvjete koje imamo u današnje doba, postali smo svi svjesni koliko moramo čuvati našu planetu. Jedan od odličnih načina jest i recikliranje raznovrsnog materijala. Na koje sve načine možemo upotrijebiti materijale, koje bi inače bacili? Kako smeće može postati naša umjetnička rukotvorina ili neki novi predmet kojeg možemo i dalje koristiti?

4. dan - Tkalac

Još od vremena mlađeg kamenog doba imamo dokaze o postojanju tkalačkog stana, načinu tkanja platna od ovčje vune i šivanja odjeće. Kroz povijest tehnika izrade odjeće svakako je unaprijeđena te možemo pratiti raznovrsne modne trendove. Stvorimo svoj vlastiti modni trend.

5. dan - Vidi!

Kroz ljetni kamp nastale su mnoge umjetničke rukotvorine, Arts&Crafts svih polaznika. Ovo je dan kada će polaznici kampa postati muzealci, naučiti kako se postavlja izložba te za svoje najmilije izložiti sva Arts&Crafts djela.

Tijekom ljetnog kampa "Arts&Crafts u Arheološkom" nudimo boravak djece u Arheološkom muzeju u Zagrebu svaki dan od 9 do 16 sati s ručkom, dvjema voćnim užinama i napitcima. U cijenu su također uključeni svi potrebni materijali za radionice, fotografije nastale tijekom održavanja kampa na CD-u i troje stručnih djelatnika.

Cijena sudjelovanja za petodnevni boravak iznosi 800,00 kn.
Cijena za članove Kluba prijatelja AMZ-a, s aktivnim članskim paketom Mladi arheolog, iznosi 600,00 kuna.

Zbog ograničenog broja mogućih polaznika prijave i uplate avansa u iznosu od 200,00 kuna primamo za:

I. termin kampa do 14. 6. 2019.
II. termin kampa do 15. 7. 2019.
III. termin kampa do 12. 8. 2019.

Dodatne informacije i prijave: zbabic@amz.hr

Požurite se prijaviti, broj sudionika je ograničen!

Ljetni kamp Arts&Crafts u Arheološkom odvija se pod stručnim vodstvom umjetnice Ane Horvat Mrazek. Rođena 9. lipnja 1989. godine u Zagrebu, Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na odsjeku za kiparski dizajn. 2015. godine stječe titulu magistra konzervacije i restauracije umjetnina, a 2017. godine titulu magistra kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2004. godine sudjelovala je na preko 20 samostalnih i skupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. postaje križnog puta koji je postavljen iznad grada. 2016. godine sudjeluje na projektu Urbani vrtovi. Autorica je murala u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu. Ana Horvat Mrazek vodila je ljetni kamp „Srednjovjekovni zanati“ u 2018. godini koji je polučio veliki interes i bio izvrsno prihvaćen.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ljetni kamp
  • Zagreb Foto igor krajcar amz

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Arts&Crafts u Arheološkom