Avanture iz Perua

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Avanture iz Perua

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
10.2019

Avanture iz Perua

ekspedicija Cordillera Blanca 2019. - multimedijalno predavanje - 29. listopada 2019. s početkom u 19.00 sati u kinu Forum, Studentski dom Stjepan Radić (Sava)
Avanture iz PeruaPut ekspedicionizma
 

Pozivamo Vas na multimedijalno predavanje ''Ekspedicija: CORDILLERA BLANCA 2019.'' koje će se održati 29. listopada 2019. s početkom u 19.00 sati u kinu Forum, Studentski dom Stjepan Radić (Sava), Jarunska ulica 2, Zagreb.

Na predavanju ćete saznati sve zanimljivosti o usponima hrvatskih alpinista i visokogoraca u području Cordillera Blanca, atraktivnom dijelu planinskog masiva Anda s obiljem vrhova iznad 5000 metara. Usponi su izvedeni u sklopu četverogodišnjeg projekta ''Put ekspedicionizma 2017.-2020.'' kojim HPD ''Željezničar'' želi obilježiti sedamdesetogodišnjicu svojeg postojanja.

Pored penjačko/planinarskih priča, kroz slike, snimke i riječi prenijet ćemo vam i druge dogodovštine koje su nas zadesile u čudesnoj zemlji Inka. Je li sve teklo po planu i kako ''preživjeti'' kad sva prtljaga zapne na drugom kraju svijeta, a kako kad ''završite'' na bolničkom liječenju? Čut ćete kako zvuči jezik južnoameričkih Indijanaca Quechua i vidjet slike mističnog mjesta na koje bismo se svi htjeli vratiti. Želite doznati što se sve jede u Andama, koje plodove morate probati, a koje piće i hoćete?..Samo ako dođete. :)

Ulaz na predavanje je besplatan, pripremite pitanja

dok ne stignete na predavanje pogledajte video uratke s putovanja:

https://youtu.be/v-HhCHHPBXM

i

https://youtu.be/D4KZa1QxRQs

Put ekspedicionizma
Put ekspedicionizma je četverogodišnji projekt Hrvatskog planinarskog društva “Željezničar” (HPDŽ) s krajnjim ciljem organiziranja ekspedicije u Himalaju i provođenja značajnog uspona za hrvatski kontekst, a povodom sedamdesete obljetnice Društva 2020. godine. Ideju obilježavanja godišnjice organizacijom ekspedicije iznio je početkom 2017. Zvonko Filipović, predsjednik HPDŽ-a, a sama priprema za ekspediciju povjerena je Vladimiru Mesariću kao jednom od najiskusnijih hrvatskih alpinista i ekspedicionista. Umjesto direktnog planiranja završne ekspedicije 2020. godine, kao optimalni pristup odabran je postepeni proces u kojem se kroz pripremne godine paralelno podiže zahtjevnost uspona te kompetencija svih sudionika. U projektu sudjeluju članovi triju sekcija/odsjeka HPDŽ-a: članovi Alpinističkog odsjeka (AO) kao nositelji najzahtjevnijih uspona te članovi Sekcije visokogorskog planinarenja (SVP) i Speleološkog odsjeka (SO). Time se na jedan nov i inovativan način podižu kompetencije članova svih navedenih sekcija/odsjeka, a pritom se i prvi puta u povijesti Društva aktivno radi na njihovom povezivanju te razvoju zajedništva unutar cijelog HPDŽ-a. Uz zajedničke edukacije, pripreme i poduhvate tijekom cijelog trajanja projekta, planirane su 4 ekspedicije kojima zahtjevnost i visina postepeno raste: Alpe 2017., Kavkaz 2018., Cordillera Blanca 2019. i Himalaja kao kruna svega 2020. godine.
 
pratite ih na: 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Put ekspedicionizma
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Avanture iz Perua