BERNARDIĆ: Antifašizam je stup hrvatske državnosti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › BERNARDIĆ: Antifašizam je stup hrvatske državnosti

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
01.2015

BERNARDIĆ: Antifašizam je stup hrvatske državnosti

Izvještaj s presice SDP Zagreb
BERNARDIĆ: Antifašizam je stup hrvatske državnostiBernardic-davor
 

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik zagrebačkog SDP-a pozdravio je osnivanje radne skupine za Sportsko-rekreacijski centar Svetice, ali ga brine to što u njoj ne sjede predstavnici građana, Gradske skupštine i Hrvatskog atletskog saveza, već isti ljudi koji su pripremili prvi ugovor o izgradnji novog centra. "Radnoj skupini od srca želim da uspije u zaštiti gradskog interesa, ali upozorit ću…SDP neće popustiti niti milimetra kada je u pitanju javni gradski interes i interes stanovnika ovog grada. To su nam prioriteti od kojih nećemo odustati niti pod kakvim pritiskom.Zagrebački SDP zalaže se za svaku zdravu investiciju od koje će građani i grad Zagreb imati koristi. Prvi prijedlog ugovora nije imao tih elemenata u sebi.Predlažemo da se o ovoj temi provede šira javna rasprava jer radi se o biseru od prostora u širem centru grada koji se prostire na 90.000 m2. Grad nema drugih takvih prostora i bila bi tragedija odlučiti krivo." izjavio je Bernardić.

Bernardić je govorio o problemu otpada. Podsjetio je da je prije mjesec dana tražio sazivanje tematske sjednice Odbora za kontrolu, ali da do danas stručne službe nisu uspjele pripremiti materijale. "Pa onda nije ni čudo da se problem otpada koji je jedan od najvećih problema grada Zagreba ne rješava kada se ovako jednostavne stvari poput pripreme dokumentacije za sjednicu Odbora čekaju ovoliko dugo.Nije ni čudo da je glomazni otpad mjesecima „krasio“ svaku treću ulicu Zagreba.Nije ni čudo da je onda taj problem gurnut pod tepih odnosno prevezen u Robne terminale gdje čini ekološku bombu.A onda nije ni čudo da je raspisan natječaj za preuzimanje i obradu glomaznog otpada gdje će grad platiti nekome za sanaciju umjesto da smo zaradili na tome." izjavio je.
Upitan kako će se postaviti ako nova predsjednica bude tražila uklanjanje Trga maršala Tita, Bernardić se izjasnio protiv "povijesnog revizionizma, mijenjanja udžbenika i vraćanja na 1941. godinu", podsjetivši da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio uvjereni antifašist. Antifašizam je upisan u hrvatski Ustav, on je stup hrvatske državnosti, kao i Domovinski rat koji je ujedinio Hrvatsku i Hrvatska se ne smije dijeliti, dodao je.

Na upit bi li volio vidjeti zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Sandru Švaljek u SDP-u Bernardić je to nazvao medijskom špekulacijom koja ovisi o njihovoj trenutnoj i budućoj suradnji.

"Ako ta suradnja bude dobra i na korist građana Zagreba, ako se u gradu Zagrebu naprave prave stvari, riješe ključni izazovi, poput pitanja otpada, transparentnog upravljanja gradskom imovinom, realizacije mnogih gradskih projekata, perspektive za najkreativnije mlade ljude..., sasvim sigurno za nju ima mjesta u mom timu", rekao je Bernardić.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Bernardic-davor
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › BERNARDIĆ: Antifašizam je stup hrvatske državnosti