Besplatna radionica keramike

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Besplatna radionica keramike

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
06.2019

Besplatna radionica keramike

poziv na međugeneracijsku radionicu keramike - Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe
Besplatna radionica keramikeCentar oblikovanja svakodnevice
 

Prijavite se na besplatnu radionicu keramike za međugeneracijske parove „Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe“

Pozivamo sve zainteresirane međugeneracijske parove da se pridruže voditeljicama Lidiji Boševski i Nadici Eichorn na trodnevnoj radionici "Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe", od 27. do 29. lipnja u Ateljeu Owl. Radionica potiče kreativno izražavanje, upoznavanje i prenošenje kulturne baštine, običaja i znanja na nove generacije!

Voditeljice
Lidia Boševski i Nadica Eichhorn
 
Polaznici
Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljma i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.
 
Broj polaznika
Predviđeno je 10 polaznika.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
 
Radionica je besplatna!
 
Termin održavanja

27., 28. i 29. lipnja 2019. od 17.30 do 20 h.
Radionica traje tri dana.
 
Lokacija
Atelje Owl 
Vlaška 81a
10000 Zagreb
 
Prijava
Prijaviti se možete na tri načina:
putem obrasca prijavnice: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/4
telefonski na (0)1 4846874
putem emaila: cos.dizajn@gmail.com
 
Molimo Vas da u prijavi navedete svoj broj telefona te relaciju i ime osobe s kojom se prijavljujete.
 
Opis radionice
 
Polaznici će izrađivati uporabne predmete svakodnevnice, inspirirane srednjevjekovnom pokretnom arheološkom građom, keramičkim posuđem iz presjeka arheoloških slojeva nađenih na lokalitetu Muzeja Grada Zagreba, samostana Klarisa i širem području naselja Gradec.
Keramičko posuđe bit će ručno oblikovano tradicionalnim tehnikama kombinirano sa današnjim
saznanjima i iskustvima. Fokus je na redizajnu u smislu dorade ali uz zadržavanje originalnih arheoloških oblika. Uporabni predmeti će se oblikovati prema fotografijama, a polaznici će biti upućeni na obilazak MGZ-a gdje su isti i izloženi.
 
U oblikovanju keramičkih uporabnih predmeta koristit će se glina pronađena i iskopana na lokalitetu Grada Zagreba i okolice što će oblikovanim predmetima dati autentičnu vrijednost i osvještavati polaznike radionice o prirodnim resursima prostora u kojem žive. Svi materijali koji će se koristiti su ekološki prihvatljivi.
 
Arheološka građa unutar zaštičene povijesne urbane cjeline grada Zagreba i okolice je materijalno svjedočanstvo proteklih vremena i upotpunjuje sliku zagrebačke prošlosti. Keramički predmeti održavaju život, kulturu stanovanja te umjetničke i obrtničke dosege nekadašnjih stanovnika bilo da su bili proizvedeni u lokalnim keramičkim radionicama ili su to predmeti koji ukazuju na postojanje trgovačkih veza s Mediteranom i srednjoeuropskim kulturnim krugom u srednjem vijeku. Kulturna baština oblikuje naš identitet i svakodnevni život, a njezina obnova, čuvanje i prenošenje običaja i znanja na nove generacije oblikuju budućnost. Cilj obnove kulturne baštine je upravo čuvanje raznolikosti ljudskih civilizacija diljem svijeta, ali uz to i poboljšanje života onih koji ta kulturna blaga čuvaju i s njima žive. Brojno keramičko stolno i kuhinjsko posuđe dragocjen je izvor za rekonstrukciju svakodnevnog života nekadašnjih stanovnika današnjeg Zagreba, vrčevi i lonci otkriveni na lokalitetu Gornjeg grada su primjeri za stilsku i morfološku analizu posuđa iz tog vremena, ali i inspiracija za ovu radionicu.
 
Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).
 
Sažete biografije voditeljica
 
Lidia Boševski završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a zatim diplomirala na Tehnološkom fakultetu-Studij dizajna tekstila i odjeće. Početkom 90-ih Boševski je bila usredotočena na slikarstvo kombiniranim grafičkim tehnikama.Godine 2002. njezin se fokus širi na medij keramike. Trenutni Lidijini projekti inspirirani su prirodom i prirodnim oblicima,razvijanjem novih kreativnih pristupa i istraživanjem materijala. Na tom području ostvaruje 10-tak samostalnih te sudjeluje na 40-tak grupnih izložbi. Članica je HDLU-a, ULUPUH-a i HZSU-a.
 
Nadica Eichhorn diplomirani je inženjer kemijske tehnologije. Keramikom i keramičkim istraživanjem intenzivno se bavi od 2002. U CKO Zagreb 2005. položila je ispit za obavljanje poslova oblikovatelja predmeta od keramike .Članica je ULUPUH-a od 2008. Do sada sudjelovala na stotinjak žiriranih skupnih izložba u zemlji i inozemstvu. Samostalno je izlagala šest puta u Zagrebu. Radovi joj se nalaze u fundusu muzeja: Dore Pejačević - Našice, Matija Skurijeni - Zaprešić, Udruženja Kerameikon - Varaždin, Galerije Grada Krapine, Culturel Communal de Mamer - Luxembourg , MUO - Zagreb, Fule Int. Ceramic Art Museum - Kina.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje osoba daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Centar oblikovanja svakodnevice
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Besplatna radionica keramike