Besplatne kazališne radionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
30

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Besplatne kazališne radionice

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
05.2020

Besplatne kazališne radionice

Irene Boćkai i Vilima Matule - Disanje kvarta
Besplatne kazališne radioniceIrena bockaj i vilim matula
 

Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost poziva sve građane da  se prijave na besplatne kazališne radionice u sklopu projekta Dani Zapruđa. Voditelji besplatnih radionica “Disanje kvarta” su glumac Vilim Matula i izvedbena umjetnica Irena Boćkai. Pozivamo sve građane entuzijaste neovisno o njihovom scenskom iskustvu da se prijave na kazališnu radionicu koja će se održavati u šest termina u Kulturnom centru Travno i u javnom prostoru Novog Zagreba odnosno Zapruđa, a za koju će biti ograničen broj od 10 polaznika. 

Termini radionice će biti objavljeni čim popuste mjere ograničenja u kazališnim prostorima. Zbog velikog zanimanja pozivamo zainteresirane da svoj interes

prijave na email info@arktik.eu, te ćemo njihovu potvrdu sudjelovanja zatražiti kad saznamo datume održavanja.

Na radionici ćemo stvarati zajednički umjetnički izvedbeni rad u svrhu nastupa pred publikom u sklopu programa Dani Zapruđa. 

Svaka radionica će imati poseban naglasak na jednoj temi: Disanje; Kvart; Corona Covid-19; Potres; Zagreb; Zapruđe (i ostala naselja Novog Zagreba) poslije corone, utopija i distopija; ekonomska i klimatska katastrofa ili prilika da promijenimo društvo i način. Tijekom šest radionica kazališno-performativni zadaci vježbat će se metodom improvizacije, individualne i grupne, te učiti stvaranje zvučne slike na ove teme, tekstualnog sadržaja, pokreta, scenografije i rekvizita. Koristeći reciklabilne i/ili otpadne materijale stvarat će se rekviziti, kostimi i proizvođači zvuka koji će se koristiti u predstavi. 

Pozivamo sve zainteresirane građane da zajednički ispričamo priču o Novom Zagrebu. Posebnost ove radionice jest inkluzija, stoga nam je želje da stvorimo skupinu od 10 raznovrsnih pojedinaca i kazališnih entuzijasta bez obzira na njihovo prethodno scensko iskustvo.

Umjetnička voditeljica Vesna Mačković o projektu kaže: Inspirirani željom za umjetničkim osvješćivanjem utjecaja zdravlja pojedinca na zdravlje zajednice, ali i obrnuto, te potrebom da jačamo kvartovsko zajedništvo za razne vrste društvenih kriza (zdravstvenih, sigurnosnih, moralnih) pozvat ćemo stanovnike Zapruđa i drugih zagrebačkih kvartova u zajedničko stvaranje umjetničkog izvedbenog rada koji oslikava njihova iskustva, promišljanja i želje vezane uz ovu temu.

Link na video najavu besplatnih kazališnih radionica:

 https://youtu.be/8CpJhQuXmCU

Više informacija o konceptu rada i tehnikama koje će se koristiti: 

https://www.arktik.eu/novosti/besplatne-kazalisne-radionice-povodom-dana-zapruda-disanje-kvarta

Radionice se održavaju u sklopu projekta Sukultura. Organizaciju radionica sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O voditeljima Irena Boćkai

Irena Boćkai autorica je i izvođačica u performansima i predstavama vizualnog kazališta te interdisciplinarnim projektima koji izvedbene umjetnosti dovode u relaciju s oblicima društvenog i ekološkog djelovanja i novim tehnologijama. Trenutno polazi Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Vilim Matula

Glumac Vilim Matula rođen je u Zagrebu gdje je završio Akademiju dramskih umjetnosti. Poslije završene akademije neko vrijeme radi u Kazalištu Komedija, a potom je deset godina član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Poslije ZKM-a godinama djeluje kao samostalni umjetnik a od 2014. je član Kazališta Kerempuh. Višestruko je nagrađivan za svoje uloge (Nagrada “Orlando” dva puta, Nagrada Grada Zagreba, Nagrada “Vladimir Nazor”, Nagrada “Dubravko Dujšin”). 

Pregled videozapisa Besplatne kazališne radionice "Disanje kvarta" - najava - Irena Boćkai i Vilim Matula na YouTubeu

foto: Jovica Drobnjak + PR

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Irena bockaj i vilim matula
  • Zagreb Foto jovica drobnjak scaled
  • Zagreb Irena bockai privatna arhiva scaled
  • Zagreb Vilim matula foto jovica drobnjak scaled

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Besplatne kazališne radionice