Biblioterapija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:18
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Biblioterapija

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
02.2020

Biblioterapija

u Centru za kulturu Trešnjevka, četvrtak, 13.veljače 2020. u 18 sati radionica
BiblioterapijaBiblioterapija
 

U Centru za kulturu Trešnjevka u četvrtak, 13.veljače 2020. u 18 sati nastavlja se radionica pod nazivom Biblioterapija. Radionica je osmišljena za polaznike kluba Zajedno iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru. Gost biblioterapije, doc.dr.sc. Davor Piskač s Hrvatskih studija, održat će radionicu prema knjizi Og Mandina Najveći trgovac na svijetu, ( Svitak br.2) 

Biblioterapija je metoda u psihoterapiji koja se koristi pri tretmanu psihičkih poremećaja. Ovaj način upotrebe književnosti pomaže polaznicima radionice kada se nađu u stresnim situacijama i u lakšem nošenju s teškim životnim razdobljima.

Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja Zajedno osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama. Važna sastavnica Udruge je klub Zajedno. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima i svim građanima grada Zagreba. Glavna ideja kluba je druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala s ciljem  aktivnog uključivanja u zajednicu.

Više o gostu :

Davor Piskač rođen  je 1968. u Zagrebu gdje je završio Matematičko-informatičku gimnaziju. Diplomirao je na Kroatistici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu 1995., a magistrirao 2002. Doktorirao je 2004. s disertacijom Književnoteorijski pogledi praškog strukturalizma. Studirao je i na Filozofsko teološkom institutu Družbe Isusove. Bio je zaposlen kao srednjoškolski profesor, kao tajnik i lektor časopisa «FORUM» Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Radio je četiri godine kao lektor na sveučilištima u Republici Mađarskoj, a dvije godine na Karlovom sveučilištu u Pragu. Četiri je godine radio kao predavač na Filozofskom fakultetu u Puli, a od 2008. je zaposlen na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu programa međusveučilišne suradnje radi i kao gostujući profesor na Sveučilištu u Torontu na Odjelu za slavenske jezike i književnost. Do sada je objavio više od 20 znanstvenih radova, jednu knjigu, više stotina stručnih članaka te sudjelovao na više od 30 znanstvenih skupova. Član je nekoliko domaćih i stranih uredništava časopisa za književnost. Jedan od fokusa njegovih interesa je i biblioterapija. Napisao  je  priručnike o primjeni biblioterapije u nastavi i u čitateljskoj praksi.

Ulaz slobodan

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Biblioterapija
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Biblioterapija