Bistrički zvukolik

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Bistrički zvukolik

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
03.2019

Bistrički zvukolik

raspored koncertne sezone 2019.
Bistrički zvukolikBistricki zvukolik
 

Početak koncertne sezone Bistričkog zvukolika obilježiti će suradnja sa Zagreb Guitar Festivalom koji u sklopu prve europske platforme za klasičnu gitaru Eurostrings u Mariju Bistricu dovodi dva mlada perspektivna gitarista sa svjetske razine – Poljaka Mateusza Kowalskog te Japanca Yukia Saitoa. Koncert će se održati u srijedu, 3. travnja 2019. godine, u Bazilici Majke Božje Bistričke s početkom u 20 sati. 

Međunarodni karakter Bistričkog zvukolika potvrdit će i rado viđeni gost hrvatskih ljubitelja klasične glazbe Portugalac Pedro Ribeiro Rodrigues, koji će zajedno sa flautisticom Matejom Šarlijom, u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupiti 6. travnja kao Duo flauta/gitara. Pedro Ribeiro Rodrigues nastupa solo i u komornim sastavima diljem Europe, a našoj je publici možda i najpoznatiji kao dio Tria Elogio – zajedno sa Petritom Cekuom i Tomislavom Vukšićem. Ribeiro Rodrigues bavi se i pedagoškim radom pa tako predaje gitaru u Nizozemskoj. Mateja Šarlija dobitnica je više europskih te čak šest prvih nagrada na državnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Svirala je u orkestru Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i u Hrvatskom komornom orkestru s kojim i dalje surađuje, a redovito nastupa i kao članica kvarteta flauta Nymphs te tria Linos.
 
4. svibnja će nastupiti Podium Brass Quintet, kojeg čini pet iskusnih glazbenika: Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), koje je u ovaj sastav spojila ljubav prema limenim puhačkim instrumentima te komornom muziciranju. Njihova je zajednička priča počela prije pet godina sa željom da na vrhunskoj razini širokoj publici predstave repertoar za kvintet limenih puhača. Članovi kvinteta redom su diplomirani i nagrađivani glazbenici, uspješni pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, voditelji raznih puhačkih orkestara, seminara i radionica te aktivni članovi raznih komornih sastava. Repertoar Ansambla iznimno je širok: od glazbe rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma do modernih, jazz skladbi, tradicijske, filmske i zabavne glazbe u aranžmanima za brass kvintet.
 
22. svibnja će nastupiti Ansambl Camerata Garestin, koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa. Sastavljen je od glazbenika čija bogata iskustva već dulje vrijeme doprinose kulturnom i umjetničkom životu Republike Hrvatske. Članovi ansambla muziciraju na povijesnim i replikama baroknih instrumenata.  Njihova programska smjernica je prikaz tematskih koncertnih projekata, prikazujući tako vrhunska djela europskih i hrvatskih majstora visoke renesanse, galantnog stila, rokokoa te glazbu ranijeg klasičnog stila.
 
Organizatori podsjećaju kako su sva događanja u sklopu Bistričkog zvukolika besplatna, pozivaju na spomenute koncerte
te podsjećaju kako je do 15. travnja raspisan javni poziv za prijavu na istoimeno mješovito natjecanje glazbenika solista i komornih sastava koje će u Mariji Bistrici biti održano od 2. do 5. svibnja, a u sklopu kojeg će 2. svibnja biti održan i koncert članova Ocjenjivačkog suda te 3. i 5. svibnja koncerti najboljih glazbenika u ukupno 12 natjecateljskih kategorija.
 
Više informacija pronađite na:
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Bistricki zvukolik

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Glazba › Bistrički zvukolik