Boranka pokrenula

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
02

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Boranka pokrenula

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
11.2019

Boranka pokrenula

donacijsku kampanju
Boranka pokrenula3
 

Boranka, najuspješnija neprofitna kampanja u Hrvatskoj, pokreće donacijsku kampanju za nastavak pošumljavanja požarišta Dalmacije

6,000 volontera Boranke do sada je posadilo 60,000 novih stabala na požarištima Dalmacije – kako bi osigurali sredstva za nastavak akcija pošumljavanja, pokrenuli su donacijsku kampanju na međunarodnoj internet platformi Indiegogo

Savez izviđača Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Hrvatskim šumama te nizom drugih partnera i suradnika, započeo je prošle godine najveću volontersku akciju pošumljavanja požarišta Dalmacije – kampanju Boranka. Do sada je, tokom jeseni 2018. i 2019 godine, provedeno 16 akcija pošumljavanja u okolici Splita, Solina i Zadra u kojima je više od 6,000 volontera posadilo oko 60,000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru.

Kako bi se aktivnosti nastavile i iduće godine, Savez izviđača Hrvatske, uz pomoć Europske skautske fondacije, upravo je pokrenuo donacijsku kampanju s ciljem osiguravanja sredstava za daljnje održavanje kampanje Boranka (eng. Paint it Back).

Donacijska kampanja nalazi se na Indiegogo crowdfunding platformi na sljedećem linku:

https://www.indiegogo.com/projects/boranka-paint-it-back--2#/

„Donirajući kampanju, osim što pomažete u pošumljavanju i obnovi požarišta Dalmacije, možete dobiti i Boralice, jedinstvene bojice napravljene od pepela izgorjelih borova. Sudjelovanjem u kampanji moguće je za nadolazeće blagdane pokloniti nekome tek posađeno stablo, dobiti svoje stablo s imenom po odabiru, koje će posaditi izviđači pa čak i posaditi „vlastitu“ šumu. Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i crna zgarišta pretvoriti u nove šume“ – rekao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator Boranke.

Za potrebe kampanje snimljen je i poseban promotivni video:

https://www.youtube.com/channel/UCNiVflavjuySDG5ft4c_jmg

Verzija videa za download nalazi se na sljedećem linku:

https://we.tl/t-WVjKMDKFRa

Kampanja Boranka u godinu dana postojanja postala je i najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta. Radi svoje kreativnosti i učinkovitosti već je osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu postavši tako najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj ikad. Osvajanjem zlatnog Euro Effie-a, najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost, prije mjesec dana u Bruxellesu, Boranka je postala prva kampanja ikad u cjelokupnoj regiji koja je osvojila ovu izuzetno vrijednu nagradu. Kreativnu stranu kampanje Boranka potpisuje kreativna agencija Imago Ogilvy koja od početka u kampanji sudjeluje besplatno.

Stotine izviđača iz svih dijelova Hrvatske, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, branitelji, sportaši, zaposlenici tvrtki, ekolozi, šumari i brojni drugi građani udružili su se u jedinstvenoj akciji vraćanja šuma na opustošena dalmatinska požarišta. Boranka je ujedinila Hrvatsku s ciljem obnove Lijepe naše.

Boranki je sada potrebna pomoć kako bi se ova lijepa priča nastavila te omogućila i brojnim drugim volonterima da posade nove šume za nove naraštaje.

Uz izviđački pozdrav,

Dan Špicer

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 3
  • Zagreb Nova slika boralica
  • Zagreb Zahvalnica ceduljica111019
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Boranka pokrenula