Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza Branimira

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
19:02
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza Branimira

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
07.2018

Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza Branimira

ljetni kamp – radionice - Arheološki muzej u Zagrebu
Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza BranimiraAmz branimirova godina radionica ljetni-kamp 2018
 

U sklopu Branimirove godine Arheološki muzeju u Zagrebu pripremio je Ljetni kamp namijenjen djeci od navršenih 8 do 12 godina.

Ljetni kamp će se održati u tri termina:

16. - 20. srpnja - Srednjovjekovni zanati

23. - 27. srpnja - Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu

20. - 24. kolovoza - Srednjovjekovni zanati

Tijekom ljetnih kampova "Srednjovjekovni zanati" djeca će se upoznati s raznovrsnim materijalima poput keramike, metala, drva, kamena i tekstila, kako su se obrađivali i koristili u izradi raznovrsnih predmeta i imat će priliku i sama stvarati svoja maštovita djela. Radionice vodi Ana Horvat.

Na ljetnom kampu "Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu" djeca će saznati što sve čuva Arheološki muzej u Zagrebu u svom postavu i kako mogu svaki dan otputovati nakratko u vrijeme pretpovijesti, starog Egipta, Grčke i Rima i srednjeg vijeka. Posljednjeg dana djeca će upoznati Zagreb iz vremena dok ga još nije bilo.

Naravno, tijekom ljetnih kampova rekreacije nikad dosta, pa to očekuje djecu pomalo svaki dan, a zabava je zagarantirana!

Nudimo boravak djece u Arheološkom muzeju u Zagrebu s ručkom i dvjema voćnim užinama od 9 do 16 sati. Djeca će imati stručno vodstvo i nadzor.

Cijena cjelotjednog programa je 700,00 kn, a za Klub prijatelja AMZ-a, s aktivnim članskim paket Mladi arheolog, cijena je 500,00 kn.

Prijave primamo putem mail-a na adresu zbabic@amz.hr.

Požurite se prijaviti, broj sudionika je ograničen!

Ljetni kamp „Srednjovjekovni zanati“ odvija se pod stručnim vodstvom umjetnice Ane Horvat.

Ana Horvat rođena je 9.lipnja 1989. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na odsjeku za kiparski dizajn. 2015 godine stječe titulu magistra konzervacije i restauracije umjetnina a 2017. godine titulu magistra kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od 2004. godine sudjelovala je na preko 20 samostalnih i skupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. postaje križnog puta koji je postavljen iznad grada. 2016. godine sudjeluje na projektu Urbani vrtovi. Autorica je murala u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu.

Arheološki muzej u Zagrebu

Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza Branimira

Ljetni kamp - radionice za djecu od navršenih 8 do 12 godina  

PROGRAM LJETNOG KAMPA
"SREDNJOVJEKOVNI ZANATI"

Termini održavanja: 16. - 20. 7. 2018. i 20. - 24. 8. 2018.

 1. DAN – KERAMIKA

Keramika, grnčarija, lončarstvo - o čemu su tu radi? Na koji način se izrađivala srednjovjekovna keramika i čemu su sve služile izrađene posude? Kako se danas mogu izraditi raznovrsni predmeti u ovoj tehnici? Ovo je dan kada ćemo svi zajedno dobro zaprljati svoje prste i upotrijebiti svu svoju maštu u stvaranju svojeg keramičkog predmeta.

 1. DAN – METAL

Sigurno ste se upoznali s raznolikom ponudom predmeta izrađenih od metala, i to raznovrsnog metala - od bakra, željeza, zlata, srebra, bronce... Drugi dan našeg kampa upravo ćemo se pobliže upoznati s broncom, metalom koji se zbog svoje mekoće može vrlo lako oblikovati i obrađivati. Naučit ćemo na koji način se može izraditi npr. nakit od bronce, što je to punciranje te kako se sve može dobiti brončana patina.

 1. DAN – DRVO

Tesarstvo, stolarija, drvoprerađivački proizvodi... Sve je to poznato, više ili manje. Jeste li znali kako se sve može drvo upotrijebiti u izradi nekog umjetničkog djela, bilo manjeg ili većeg? Ovaj dan saznat ćemo sve o drvu, raznovrsnim vrstama ovog živog materijala te kako se sve ono može upotrijebiti u izradi vrlo lijepih i maštovitih predmeta.

 1. DAN – KAMEN

Iz vremena kneza Branimira danas imamo sačuvane kamene spomenike na kojima stoje tekstovi i samim time postaju i povijesni izvori. Sigurno se pitate koliko je bilo lako ili teško uklesati takav jedan tekst na kamen? Ima li možda više vrsta kamena kojeg su poznavali majstori klesari te su tražili onaj najmekši i najpogodniji? Možemo li danas uklesati nešto u vrstu materijala koji imitira kamen? Otkrijmo zajedno i budimo danas klesari!

 1. DAN – TEKSTIL

Još od vremena mlađeg kamenog doba imamo dokaze o postojanju tkalačkog stana, načinu tkanja platna od ovčje vune i šivanja odjeće. U vrijeme srednjeg vijeka tehnika je svakako unaprijeđena, a možemo i pratiti raznovrsne modne trendove srednjovjekovne odjeće. Zadnji dan ljetnog kampa naučit ćemo izrađivati tekstil iz različitog materijala te vidjeti kako se zapravo dolazi do onoga što koristimo svaki dan, a to je odjeća.

Ljetni kamp „Srednjovjekovni zanati“ odvija se pod stručnim vodstvom umjetnice Ane Horvat.

PROGRAM LJETNOG KAMPA
"UPOZNAJ ARHEOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU"

Termin održavanja: 23. - 27. 7. 2018. 

 1. DAN – PRETPOVIJEST
  Prvi dan otputovat ćemo u vrlo daleku prošlost kako bi upoznali razne kulture. Svaka je različita i osebujna na svoj poseban način. Posebnu pozornost posvetit ćemo njihovim nastambama i vremenu koje danas arheolozi nazivaju Bakreno doba ili eneolitik.
 2. DAN – EGIPAT
  Drevni Egipat svima je poznat, a najviše po piramidama, mumijama, faraonima... Ovdje u Arheološkom muzeju u Zagrebu možete se i osobno upoznati sa drevnim Egipćanima, sigurno ćete puno toga saznati o njihovom životu u vrijeme faraona. Što su to skarabeji, čemu su služile kanopske vaze... mnoga pitanja, a još više odgovora.
 3. DAN – ANTIKA
  Sigurno ste čuli nešto o Zeusu i Heri, vjerojatno i o Jupiteru i Junoni. Uvijek je zanimljivo slušati mitološke priče i lako se uživiti u to doba. No, što je s igrama? Jesu li se vaši vršnjaci u to daleko vrijeme igrali? Kako i na koje načine? Saznajmo trećeg dana našeg kampa.
 4. DAN – SREDNJI VIJEK
  Dugi je period srednjeg vijeka, gotovo punih tisuću godina. No, ovaj dan posebno ćemo posvetiti vremenu ranog srednjeg vijeka na našim prostorima, posebno vremenu hrvatskih narodnih vladara, načinu života u tom periodu, različitim zanimanjima tog vremena i stvaranju glagoljičnog pisma. Hoćemo li uspjeti biti dobri majstori klesari ili će nam bolje ići izrada nakita, saznajmo zajedno četvrti dan našeg kampa.
 5. DAN – ZAGREB DOK GA JOŠ NI BILO
  Jeste li znali da je 1992. godine u Frankopanskoj ulici u Zagrebu otkrivena kost mamuta? A u Podsusedu ostaci tzv. “Zagrebačkog kita”? Jesu li stari Rimljani živjeli na prostoru Zagreba dok ga još ni bilo? Zadnji dan našeg ljetnog kampa bit će jedna lagana šetnja vremeplovom kroz Zagreb.
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Amz branimirova godina radionica ljetni-kamp 2018
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Branimirova godina - Hrvatska u vrijeme kneza Branimira