Carski grad

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:44
Srp
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Carski grad

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
07.2019

Carski grad

ispunit će Opatiju glazbom, plesom, kočijama i krinolinama
Carski gradImage001
 

Vremeplov u doba romantike i raskoši: Carski grad ispunit će Opatiju glazbom, plesom, kočijama i krinolinama

Brojne lokacije u gradu postat će vrata i prozori u svakodnevicu Opatije s početka prošlog stoljeća, a posjetitelji će se moći družiti sa slavnim gostima, ali i ribarima i barkajolima te uživati u glazbenim, scenskim i plesnim programima.

Opatija – Vrijeme romantike i raskoši, kada su Opatijom šetale slavne osobe koje danas srećemo na stranicama povijesnih udžbenika i koje su oblikovale modernu kulturu, umjetnost i društvo, oživjet će ponovo u subotu, 20. srpnja na tradicionalnoj opatijskoj manifestaciji Carski grad.

Glavna gradska prometnica, oslobođena od prometa na potezu od skretanja za luku do Slatine, na jednu će večer postati vremeplov koji će posjetitelje povesti kroz rane dane opatijskog turizma. Taj će put imati 21 stanicu, na kojima će putnike kroz vrijeme dočekati Albert Einstein, James Joyce, Gustav Mahler, Andrija Mohorovičić, Braća Lumiere i drugi poznati posjetitelji Kraljice Jadrana, kao i brojne druge scene iz gradske svakodnevice pred više od stotinu godina: ribari i barkajoli u portiću, kupači u tradicionalnim kostimima na kupalištu Slatina, umjetnici u Parku Sv. Jakova te trgovci okupljeni na Merkatu po starinski na Slatini, gdje će se predstaviti autohtoni lokalni proizvodi.

Umjesto suvremenih automobila, Carski grad na glavnu će ulicu vratiti oldtimere, staru vatrogasnu kočiju DVD-a te viktorijansku i bajkovitu kočiju grofova Štatenberških, ispuniti je šetačima u frakovima i krinolinama, ali i glazbom, plesom i umjetnošću. Carske koncerte održat će Martina Majerle Trio, Klapa Volosko, Zasedba Kranjci, Kvaret Veljak, Vivien Galetta i Voljen Grbac te umjetnici klasične glazbe Srećko Valušek, Ivan Bošnjak, Alberto Surina, Mihalj Ivković, Iva Katarinčić te Esperanza i Claudio Frank, a tradicionalne plesove Austro-Ugarske monarhije predstavit će stotine plesača iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Kroz ovogodišnje izdanje Carskog grada ispreplest će se i kostimirana vođenja projekta Opatijski vremeplov, te će stručni vodiči na engleskom jeziku sve zainteresirane posjetitelje provesti kroz povijest Opatije, a uz brojne lokacije u središtu grada svi posjetitelji moći će pogledati i zanimljive izložbe u Villi Angiolini, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Švicarskoj kući.

Uz kabaretski program okrijepu za istraživače uzbudljivih dana opatijske povijesti pružit će i starinska pivnica, a zanimljiv program s početkom u 20 sati uz bogatu ugostiteljsku ponudu ponudit će pregršt iznenađenja na brojnim lokacijama u središtu Opatije.

Više informacija potražite na

www.visitOpatija.com

Privremena prometna regulacija!

U subotu, 20.07. u 18:00 h se zatvara Ul. M. Tita od raskrižja s Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine (ex. hotel Zagreb); cesta se otvara sljedeće jutro u 04:00 h. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Carski18 16
  • Zagreb Lavie-0060
  • Zagreb Lavie-0231
  • Zagreb Carski18 09
  • Zagreb Carski18 66
  • Zagreb Lavie-0089
  • Zagreb Image001
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Carski grad