Časopis O

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2019
22

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Časopis O

Zagreb Čitajte Pelikana
Zagreb Web banner sirena i viktorija 811x185px 02 2019
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
06.2017

Časopis O

promocija prvog broja otočnog časopisa - subota 3.6. u 21:00 u Jelsi na otoku Hvaru
Časopis OCasopis 0
 

Drage čitateljice, dragi čitatelji, draga nacijo!

Ovu subotu 3.6. u 21:00 u Jelsi na otoku Hvaru predstaviti ćemo vam rezultat suradnje, dijaloga i ideja koje su nastale tijekom aktivnosti i neformalnih susreta u okviru raznih programa udruge Održivi otok. Sve nas je povezala biografska činjenica života na otoku i želja da se aktivno uključimo u život lokalne zajednice, a dobra energija koja je pratila naše susrete materijalizirala se na stranicama prvog broja časopisa O. 
 
Inspirirala nas je zajednička misao i želja da doprinesemo društvenoj solidarnosti i razvoju kritičkog diskursa i mišljenja. 
Ideja o pokretanju časopisa razvila se iz niza pitanja o mogućnostima ostvarivanja svih naših potencijala i prava u sredini u kojoj živimo. Duboko svjesne svih prednosti i izazova koje objedinjuje sintagma život na otoku, prepoznale smo otok kao naše prvo zajedničko polazište. Otok kao lokus naših života promatramo i propitujemo kao dio jednog većeg sustava (regionalnog, nacionalnog i globalnog) s kojim dijelimo slične pogodnosti, ali i probleme te stvaramo mnogostruke veze. 
Na tom tragu, u prvom broju donosimo primjere pozitivnog razvoja otoka, ali i ukazujemo na stanovite izazove s kojima se danas suočavamo. Druga biografska činjenica od koje polazimo je biološki spol koji je kulturno uvjetovao naše životne uloge i s njima povezane osjećaje o pravdi i nepravdi. 
 
Vođene snažnim impulsom o važnosti ravnopravnosti spolova, kao i svake druge ravnopravnosti, u fokus stavljamo otočnu realnost kroz prizmu težnje ka ravnoteži društvenih položaja muškaraca i žena te samoostvarenju svake individue. Donosimo niz članaka koji, na autori(ca)ma svojstven način, ukazuju na nesrazmjer u poimanju rodnih uloga, ali i određene pomake koji ukazuju na pozitivne promjene u našoj tradicionalnoj zajednici. 
 
Prvi broj O. ujedno je i poziv svima koji smatraju da između korica ovog časopisa mogu poslati vlastitu poruku, podijeliti iskustvo ili zabilježiti fragment bogatog značenja koje otok u svojem stvarnom ili simboličkom izrazu obuhvaća. 
 
3.6.2017. je datum našeg prvog susreta s javnošću, popraćen koncertom grupe Shoe Shine . Tijekom večeri moći se kupiti časopis kao i ostali promo materijali O.
 

Koncertna promocija prvog broja časopisa 

 

Draga nacijo ovo nije još jedan predizborni skup, ovo nije ni javno političko sučeljavanje; ovo je VRLO OZBILJNO za*ebavanje!
Pozivamo vas na koncert šarolike grupe "SHOE SHINE" povodom izlaska prvog broja polugodišnjeg otočnog časopisa O.

Koncert će se održati u subotu 3. lipnja u 20.30 na trgu ispred restorana U SMOKVE.
Što je časopis O. pitate se možda, a možda i ne. Svejedno ćemo vam reći, jer znanje je imanje! Časopis O. nastao je iz zajedničkog uvjerenja (nekoliko posve različitih žena) da je kritičko promišljanje života bilo gdje na svijetu neophodan preduvjet stvaranja osviještene i aktivne zajednice. Sretne zajednice muškaraca i sretne zajednice žena. Sretne zajednice muškaraca i žena.
Naša mala redakcija kuhala se u kuhinji Održivog otoka i rezultirala "al dente" ukoričenjem niza pitanja i tema koje se bave životom ovdje i sada. Motivirane smo željom da kroz O. u budućnosti pokrenemo niz aktivnosti suradnje, informiranja, edukacije i dijaloga. 
O. poziva sve vas koji osjećate impuls i volju za aktivnim društvenim angažmanom da zajedno s nama doprinesete stvaranju pozitivnih trendova kritičkog mišljenja u svim segmentima života, s naglaskom na segment društvene ravnopravnosti te ravnopravnosti među spolovima.

Časopis O. te ostali O. rekviziti će se moći kupiti na štandu Održivog otoka tijekom večeri, ali i na svim budućim aktivnostima udruge. 
Dođite i vrlo se ozbiljno za*ebavajte zajedno s nama!
Vaše O.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Casopis 0

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Časopis O