CEPOR i HUP pozivaju poduzetnike

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › CEPOR i HUP pozivaju poduzetnike

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
11.2019

CEPOR i HUP pozivaju poduzetnike

tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja
CEPOR i HUP pozivaju poduzetnikeForum
 

Prva generacija hrvatskih poduzetnika, osnivača i vlasnika poduzeća pokrenutih devedesetih godina prošlog stoljeća, približava se umirovljenju. Gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života, tj. u godinama kada se trebaju upitati na koga i na koji način prenijeti poslovanje svojeg poduzeća.

„Iskustva poduzetnika iz razvijenih zemalja upozoravaju da se radi o nimalo lakoj odluci i procesu u kojem čak trećina poduzeća odlazi u likvidaciju“ – stoji u pismu koje su poduzetnicima diljem zemlje uputili CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva te Hrvatska udruga poslodavaca. CEPOR i HUP pozivaju poduzetnike da se o ovoj važnoj temi tijekom idućeg tjedna informiraju na besplatnim radionicama te predavanjima u okviru Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja.

O važnosti prijenosa poslovanja i tome na koji način obaviti taj proces, poduzetnici će moći doznati u sedam hrvatskih gradova: Osijeku, Vukovaru, Varaždinu, Čakovcu, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Tjedan je inspiriran Tjednom prijenosa poslovanja (Business Transfer Week) koji se uspješno organizira u Belgiji od 2011. godine. On u Europskoj uniji predstavlja dobru praksu u poticanju poduzetnika na planiranje budućnosti poduzeća nakon njihova odlaska u mirovinu.

Središnji događaj Tjedna bit će Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja koji će se u srijedu, 6. studenoga održati u Kongresnom centru Forum u Zagrebu.

Prijenos poslovanja goruća je tema za više od 16.000 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina. Ta poduzeća zapošljavaju gotovo 180.000 ljudi što znači da bi se njihovo zatvaranje negativno odrazilo ne samo na gospodarstvo, nego i društvo u cjelini.

Vlasnici poduzeća pred mirovinom trebaju osvijestiti činjenicu da je prijenos poslovanja složen i dugotrajan, ali neophodan proces. Tijekom tog procesa pronalaze se rješenja za vlasništvo i upravljanje poduzećem nakon umirovljenja vlasnika, najčešće i osnivača tvrtke.

Poduzetnike koji dođu na radionice, savjetovat će poduzetnici i stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom s prijenosom vlasništva. Dobit će i koristan priručnik.

Ulaz na radionice  i Forum je slobodan.

Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja organizira Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR). Partneri i sponzori su Europski fond za jugoistočnu Europu DF, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska udruga poslodavaca, KPMG Hrvatska, Ekonomski fakultet u Osijeku i TRANSEO – European Association for SME Transfer.

Program Tjedna je ovdje:

www.biznis-transfer.com

O CEPOR-u:

Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) je jedini hrvatski neovisni policy centar (think-tank) koji se bavi problematikom malih i srednjih poduzeća te poduzetništva. Osnovan je 2001. godine kao neprofitna organizacija, a osnivači su lideri iz različitih područja – od akademske zajednice preko udruženja gospodarstvenika i poduzetničkih centara do razvojnih agencija.

www.cepor.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Forum

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › CEPOR i HUP pozivaju poduzetnike