Ciklus koncerata nedjeljom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
23:59
Stu
2017
18

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ciklus koncerata nedjeljom

Zagreb DICK kuhinjski noževi
Zagreb Citajte pelikana
Wolfcraft teretna kolica
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
05.2017

Ciklus koncerata nedjeljom

21. svibnja u 11 sati - HNK Zagreb
Ciklus koncerata nedjeljomBusina brass quintet hnk zagreb foto promo
 

U nedjelju, 21. svibnja u 11 sati u Ciklusu koncerata nedjeljom nastupa Majstorski kvintet Busina brass – ansambl koji će oduševiti, zabaviti, zamisliti, zapanjiti i razveseliti programom od Mozarta do swinga. Pripadaju najboljima iz bogate hrvatske tradicije limenih puhača – ništa bolje, zabavnije i elegantnije ne može se kod nas trenutačno naći  u ovome žanru. Članovi Busina brass quinteta: Aleksandar Arsić,  truba; Sergiu Carstea, truba; Dániel Molnár, rog; Ivan Bošnjak, trombon  i Željko Kertez, tuba.

Program koncerta 

Marc-Antoine Charpentier Prelude from Te Deum

Anonimni autor Sonata from the collection Bankelsangerlieder

Johann Sebastian Bach Schafe koennen sicher weiden

Joseph Haydn Gloria iNelson Mass

Bizet Suita iz opere Carmen

Traditionalna   When the Saints

Paul Mares – Walter Melrose – Ben Pollack  Tin Roof Blues

Sholom Secunda Bei Mir Bist Du Schön

Traditionalna  St. James Infirmary

Enrique Crespo  Vals Peruano

Enrique Crespo  Ragtime

Busina brass quintet

Kvintet je osnovan 2007. godine i djeluje u sklopu Udruge hrvatskih trombonista i tubista  Busina. Ovaj međunarodni ansambl čine glazbenici iz različitih zemalja, a njegovi članovi  pripadaju najnagrađivanijim glazbenicima mlađe generacije, koji surađuju u nekoliko orkestara i glazbenih škola. Ansambl izvodi raznovrstan program, od originalnih djela za brass do aranžmana poznatih orkestralnih ulomaka, jazza, glazbe 20. stoljeća i filmske glazbe.

Uz nastupe diljem Hrvatske, Busina brass quintet nastupa i u inozemstvu; Grčka, Turska, Njemačka, Velika Britanija, Rumunjska,  Crna Gora, Italija, Gruzija, Izrael, Srbija, gdje je uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra izveo prvu europsku izvedbu skladbe Shadowcatcher američkoga skladatelja Erica Ewazena za brass kvintet i orkestar. Ansambl također često nastupa uz pratnju Simfonijskoga puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske s kojim izvodi originalne skladbe za puhački kvintet i orkestar, pa su tako na 2. zagrebačkom brass festivalu izveli prvi put u Hrvatskoj skladbu Cityscape of New York Jeffa Tyzika.

Busina brass quintet je rezidentni ansambl Zagrebačkoga brass festivala i međunarodne Summer Brass Academy u Šibeniku.

Aleksandar Arsić se rodio u Beogradu. Završio je master i specijalističke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu te se usavršavao kod slavnih trubača, poput  Mauricea Andrea, Erica Aubiera, Reinholda Friedricha, Edwarda Tarra, Luisa Gonzalesa, Pacha Floresa. Dobitnik je više od dvadeset nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima (Concours d’Interprétation MusicaleJeunesse Musicales i Concours de Musica Benidorm). Kao solist nastupa od šesnaeste godine, a sudjelovao je i na značajnim regionalnim festivalima kao što su BEMUS, BELEF, A-Tempo, Mokranjčevi dani, Sarajevska zima…

Od 2008. solist je i prvi trubač Crnogorskoga simfonijskog orchestra – CSO, vanjski suradnik Beogradske filharmonije, Makedonske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS-a, Vojvođanskih simfoničara i beogradske Opere Madlenianum. Od 2013. radi kao profesor trube na Muzičkoj akademiji u Cetinju.

Sergiu Castea se rodio u Moldaviji, gdje je završio srednju školu i studij trube na Konzervatoriju Gavriil Muzicescu u Chişinăuu. Postdiplomski studij je završio u Parizu na Conservatoire superiour u klasi P. Thiboulta i A. Curea.

Godine 1989. osnovao je Moldova brass quintet, a 2007. je osnovao je Rumunjsko puhačko udruženje. Bio je član žirija na nekoliko desetaka međunarodnih natjecanja, a od 1978. je  bio profesor trube na nekoliko moldavskih sveučilišta i konzervatorija. Trenutačno je solo trubač u Nationalnoj rumunjskoj operi u Temišvaru te profesor trube na Nacionalnom glazbenom sveučilištu DIN u Bukureštu i Fakultetu za glazbenu umjetnost u Temišvaru.

Kao solist je nastupao u Francuskoj, Izraelu, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Španjolskoj, Hrvatskoj i mnogim drugim europskim državama s različitim orkestrima i komornim sastavima.

Redovito drži majstorske tečajeve na visokoškolskim glazbenim ustanovama diljem Europe i u Kanadi. Član je Busina brass quinteta od 2015. godine.

Dániel Molnár se rodio u Budimpešti. Poslije mature na Konzervatoriju Béla Bartók, diplomirao je  na Akademiji Ferenc Liszt u Budimpešti u klasi prof. Ferenca Tarjánija. Poslije diplome nastavio je  školovanje na Universität der Künste u Berlinu.

Gostovao u mnogim orkestrima poput Madžarske državne opere, Slovenske filharmonije, Radijskog simfonijskog orkestra iz Berlina (RSB), Njemačkog simfonijskog orkesta iz Berlina (DSO), Ansambla Modern iz Frankfurta, a kao solist je nastupao u izvedbama Haydnova i Weberova Concertina za rogC diljem Njemačke i Francuske. Bavi se  i komornom glazbom te je kao član njemačkoga ansambla Berlin Counterpoint nastupio na renomiranim svjetskim festivalima komorne glazbe poput festivala  Schleswig-Holstein Musik, Copenhagen Chamber  te u španjolskome Bilbau, meksičkome  Tuxtla Gutierezu i turskome Istanbulu. Član je Zagrebačke filharmonije od 2012., a Busina brass quinteta od 2013. godine.

Ivan Bošnjak se rodio u Osijeku, a srednju je glazbenu školu završio u Šibeniku u klasi prof. M. Bošnjaka. Studirao je na Glazbenoj akademiji u Lovranu u klasi prof. B. Slokara te diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je više prvih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Od 2004. djeluje je kao solo trombonist u Orkestru Opere HNK u Zagrebu, a od 2013. i kao solo trombonist No Borders Orchestra / Orkestra  bez granica, sastavljen od  glabenika s područja bivše države. Osnivač je i predsjednik Udruge hrvatskih trombonista i tubista – Busina te umjetnički ravnatelj Zagrebačkoga brass festivala.

Kao solist je nastupio s nekoliko orkestara u Hrvatskoj i Austriji, a 2012. je nastupio s orkestrom Tsuruoka Higashi High School iz Japana.

Profesor  je glazbene umjetnosti na Privatnoj gimnaziji Marul u Zagrebu, 2010. i 2011. godine predavao je u Međunarodnoj ljetnoj školi Orkesterkamp u Portorožu u organizaciji Univerzitetskog puhačeg orkestra iz Ljubljane. Od 2014. gostujući je profesor na English Brass Academy u Velikoj Britaniji i Japanu, a od 2015. umjetnički ravnatelj međunerodne Summer Brass Academy u Šibeniku.

Željko Kertez se rodio u Varaždinu, gdje je završio srednju glazbenu školu u klasi prof. S. Rukljića. Diplomirao je tubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulelije. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Još kao student angažiran je u Orkestru srednjoeuropske inicijative (CEI Orchestra) i Orkestru mladih Mediterana. Od 2005. je solo tubist u Orkestru Opere HNK u Zagrebu i dirigent Gradskoga puhačkog orkestra u Kutini. Godine 2010. bio je predavač na Međunarodnoj ljetnoj školi Orkesterkamp u Portorožu u organizaciji Univerzitetskog puhačeg orkestra iz Ljubljane. Za vrijeme i poslije studija usavršavao se kod eminentnih solista, poput  Mela Culbertsona, Jensa Bjorna Larssena, Waltera Hilgersa, Bena Van Dijka i drugih. Nastupao je kao solist s Orkestrom zagrebačke Muzičke akademije, Orkestrom oružanih snaga RH, a posebno se ističe nastup sa Orkestrom Tokai Sagami u Japanu 2013. godine. Od 2014. djeluje kao gostujući profesor na English Brass Academy u Velikoj Britaniji i Japanu.

 
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Busina brass quintet hnk zagreb foto promo
Zagreb Khala
Zagreb Khala nekad 2
Zagreb Khala nekad 3
Zagreb Khala nekad
Zagreb Khala sada 10
Zagreb Khala sada 12
Zagreb Khala sada 13
 
KEREMPUH: Živo Harms! Čuda postoje!KEREMPUH: SpektaklukKEREMPUH: SpektaklukKEREMPUH: Ko živ ko mrtavMALA SCENA: Boje duge - piča o bojamaKOMEDIJA: Jalta, JaltaKOMEDIJA: Jalta, Jalta - mjuziklKOMEDIJA: Jalta, JaltaEDO MURTIĆ: KERAMIKAGALERIJA KARAS: Boris Boduljak - Kanon
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Ciklus koncerata nedjeljom