Crowdfunding Academy

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Crowdfunding Academy

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
31
 
05.2015

Crowdfunding Academy

od više od stotinu projekata koji su se prijavili za sudjelovanje u Crowdfunding Academy, odabrano je njih 13, koji su krenuli s prvom besplatnom edukacijom o grupnom financiranju
Crowdfunding AcademyCapromo
 

Od više od stotinu projekata koji su se prijavili za sudjelovanje u Crowdfunding Academy, odabrano je njih 13 koji su u subotu, 30. svibnja krenuli s prvom besplatnom edukacijom o grupnom financiranju.
Iza Crowdfunding Academy stoje Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto, a cilj je omogućiti izabranim timovima da uz podršku mentora i crowdfunding stručnjaka razvijaju svoje ideje i projekte. Najuspješniji polaznici akademije dobit će priliku pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje u rujnu ove godine.

„Velik broj prijava pokazuje da ljude zanimaju novi načini financiranja projekata te da žele naučiti kako realizirati svoje ideje. Zbog toga je Crowdfunding Academy odlična prilika da mogućnosti grupnog financiranja populariziramo i približimo svima zainteresiranima“, naglasio je Robert Pašičko iz UNDP-a.

Stručni žiri sastavljen od organizatora i partnera projekta odlučio se za sljedećih 13 projekata:

Dokumentarni film "Tusta" - Udruga Factum
Snimanje biografsko- dokumentarnog filma o frontmanu KUD-Idijota Branku Črncu Tusti.

BodyRecog - LiveGood j.d.o.o.
Fotoaplikacija koja digitalno mjeri ljudsko tijelo, prikazuje rezultate na korisnikovoj fotografiji, analizira dobivene podatke te na temelju njih nudi stručne preporuke.

Za igre bez granica - Zaklada za pomoć djeci VITA
Cilj je omogućiti djeci u  invalidskim kolicima uživanje u sigurnoj igri na prikladnom igralištu uz pomoć crowdfunding kampanje.

Društvena igra "Imperatio" - Mislav Katalinić i Zoran Rajković
Društvena igra bazirana na vještini i sreći četiri igrača, riječ je o spoju antike i SF-a, odnosno o strateško-ratnoj fantaziji u realnom vremenu.

Balkanske vode - Udruga ljubitelja stripova StripOs
Cilj projekta je kroz strip utjecati na promišljanje javnosti o nužnosti preventivnog djelovanja po pitanju sprječavanja poplava i njihovih posljedica.

Kids & Wind - Udruga O.A.ZA.
Cilj projekta Kids & Wind je implementacija vjetroagregata snage 2.5 MW u vlasništvu 3.000 djece iz cijele Hrvatske.

Okus doma - Centar za mirovne studije
Upoznavanje s kulturom i običajima drugih zemalja kroz osnivanje restorana u kojem će raditi azilanti.

STEMI - Bura znanja
Cilj je ponuditi edukativni paket koji bi korisniku omogućio pristup video lekcijama na online platformi, kao i mogućnost kupnje robot kit-a na kojem bi mogao vježbati i stjecati znanja iz STEaM područja.

Tocks game - Radoslav Ostermann
Didaktička igra, s naglaskom na djecu s određenim posebnim potrebama koje treba dodatno razvijati (npr. kod djece koja imaju poteškoća s pisanjem).

Novi val pivarenja u Zadru - Naše pivo
Inicijativa tri mlade zadarske poduzetnice za pokretanjem proizvodnje domaćeg piva.

Organska olovka Fabula - Mateja Kuhar

Ekološko-socijalni projekt autorice Mateje Kuhar baziran na poslovnom modelu skupljanja otpadnih organskih sirovina iz ugostiteljskih i cvjećarskih obrta koje se dalje formiraju u inovativne eko olovke Fabule.

Cells - Altus Media d.o.o.
Ukras koji ima mogućnost primanja, pohrane i reprodukcije multimedijalnog sadržaja na zaslonu ugrađenom u kućište uređaja, uz mogućnost dijeljenja sadržaja preko pametnih mobilnih uređaja.

Cjelogodišnji obrazovni programi - Znanstveno-edukacijski centar Višnjan

Organizacija edukativnih radionica kako bi se pružila potpora visokomotiviranoj djeci i njihovim edukatorima na području tehnologije te prirodnih i društvenih znanosti.

Izabrane timove čekaju tri modula edukacije o crowdfundingu, rad s mentorima tijekom lipnja te Indiegogo webinar u sklopu kojeg će naučiti dodatne savjete i trikove za što uspješnije vođenje vlastitih kampanja. Na prvom modulu polaznici će naučiti kako napraviti poslovni i financijski plan, kako odrediti ciljane skupine za svoje kampanje, podijeliti uloge u timu i drugo.

Također, moći iz prve ruke saznati sve o tri aktualne domaće crowdfunding kampanje: Mash.me, Organ Vida i Life Atlantic of Slobodan Velikic.

Crowdfunding Academy podržavaju Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE), Razvojna agencija ZagrebTehnološki park Zagreb, Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), How to get funded (H2GF), Zadruga za etično financiranje (ZEF), Zelena energetska zadruga (ZEZ), OMBOTICS, Hardware Wednesday te Akademija za politički razvoj (APR).

Više informacija o Crowdfunding Academy dostupno je na www.crowdfundingacademy.eu i Facebook stranici Crowdfunding Academy.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Capromo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Crowdfunding Academy