CRVENI KRIŽ: Tjedan solidarnosti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › CRVENI KRIŽ: Tjedan solidarnosti

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
12.2014

CRVENI KRIŽ: Tjedan solidarnosti

Hrvatski Crveni križ, kao jedan od svojih najvažnijih tjedana, u razdoblju od 8. do 15. prosinca svake godine obilježava Tjedan solidarnosti.
CRVENI KRIŽ: Tjedan solidarnostiCrveni kriz-tjedan-solidarnosti
 

Tijekom cijele godine sva županijska, gradska i općinska društva Crvenog križa vođena temeljnim načelima djelovanja pomažu socijalno najugroženijim osobama, a u Tjednu solidarnosti koji je neposredno prije nadolazećih blagdana, priprema se i dijeli dodatna humanitarna pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.

Volonteri i zaposlenici Crvenog križa obilaze više tisuća obitelji kako bi im podijelili humanitarnu pomoć koju su njihovi sugrađani donirali tijekom najveće humanitarne akcije Solidarnost na djelu u listopadu. Tu se također pridodaju i sredstva ostvarena prodajom doplatne poštanske marke u Tjednu solidarnosti te sredstva dobivena od Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Ove godine Hrvatski Crveni križ je u Tjednu solidarnosti distribuirao 165 paleta higijenskih potrepština za potrebe domova za starije i nemoćne osobe, domova za djecu, vrtića i škola na području Hrvatske.
Društva Crvenog križa dijele obiteljske  paketa za socijalno ugrožene obitelji koji su ove godine bogatiji za mandarine i jabuke koje su nabavljene preko projekta Ministarstva poljoprivrede i Europske unije. Mnoga društva su i tijekom samog tjedna imala akcije prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u trgovačkim centrima koje su građani mogli donirati u posebno označene kutije za svoje sugrađane slabijeg imovinskog stanja kako bi im barem malo uljepšali nadolazeće blagdane.

Također su pojedina društva organizirala kulturno-umjetnička događanja i druženja s građanima na gradskim trgovima gdje su imali priliku približiti građanima aktivnosti i programe koje Crveni križ svakodnevno provodi. Organizirane su akcije dobrovoljnog davanja krvi, otvoreni su novi socijalni marketi te su u nekim društvima osnovani klubovi mladih koji će u svojem djelovanju okupljati učenike osnovnih i srednjih škola i studente.

Ni u ovom tjednu nismo zaboravili naše sugrađane koji su stradali u poplavama koje su ove godine zahvatile Hrvatsku pa su tako društva Crvenog križa dio prikupljene pomoći poslala na postradala područja prema odluci Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.
Sve ove djelatnosti ne bi bile moguće bez pomoći naših volontera koji su marljivo sortirali i pakirali obiteljske pakete, ali i pomagali u organiziranju svih aktivnosti koje su se provodile diljem Hrvatske. Ovim putem im najsrdačnije zahvaljujemo na njihovom vremenu i pomoći.

Hrvatski Crveni križ

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Crveni kriz-tjedan-solidarnosti
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › CRVENI KRIŽ: Tjedan solidarnosti