Dani sporta na Trnju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Velj
2020
27

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dani sporta na Trnju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
10.2019

Dani sporta na Trnju

u Zagrebu uskoro plemenita akcija za djecu s poteškoćama u razvoju
Dani sporta na TrnjuVizual
 

Svako dijete ima pravo na jednake prilike i mogućnosti. Razvijanjem socijalnih, tjelesnih i emocionalnih sposobnosti, djeca stječu samopouzdanje te potrebne vještine koje su im itekako važne za daljnji život. Da je stvarnost potpuno drugačija najbolje znaju djeca s poteškoćama u razvoju koja se nerijetko osjećaju izolirano i neprihvaćeno. Kolika je važna socijalizacija i inkluzija ove djece s njihovim vršnjacima znaju i organizatori projekta Dani sporta na Trnju, koji su pokrenuli ovo jedinstveno sportsko i kreativno druženje upravo s ciljem vraćanja dostojanstva svoj djeci te kako bi dobili priliku za druženje sa svojim vršnjacima. Druženje je otvoreno i besplatno za sve građane, a pozivaju se da svojim dolaskom podrže ovu hvalevrijednu inicijativu 12. listopada 2019. godine, na adresi DŠR Staro Trnje, Josipa Andriesa 17, u Zagrebu.

Projekt Dani sporta na Trnju održava se u organizaciji Udruge Malonogometni klub Trnje, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i u suradnji s Braniteljskom zadrugom, Udrugom Ozana za djecu s Down sindromom te Klubom roditelja za djecu s autizmom. Cilj projekta je inkluzija djece s poteškoćama u razvoju među njihove vršnjake, bezbrižno i veselo djetinjstvo te promoviranje sporta i zdravog načina života.

Program započinje u ranim jutarnjim satima, točnije u 9 sati, a posjetitelje očekuju brojne sportske i kreativne radionice pod vodstvom licenciranih animatora i trenera Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Tako će se djeca moći okušati u igranju nogometa, stolnog tenisa, badmintona, košarke ili tenisa. Nakon kratke pauze za ručak, uslijedit će dobrotvorna aukcija. Poznati hrvatski nogometaši donirali su svoje dresove, a prihodom od aukcije pokrenut će se nove sportske i kreativne radionice za djecu s poteškoćama u razvoju. Marko Pjaca, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Ante Rukavina, Jerko Leko i Josip Brekalo samo su neki od nogometaša koji su donirali svoje dresove za ovu plemenitu akciju. U večernjim satima posjetitelje očekuju i dva turnira - malonogometni i turnir u košarci, a prihod od kotizacija također će se donirati za pokretanje radionica.

Projektu se pridružio i Centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti Ozana koji ima veliko iskustvo u organizaciji kreativnih i sportskih radionica za njihove korisnike. “28 godina provodimo program rehabilitacije te imamo više od 50 korisnika centra, dok u vrtić primamo desetero djece. Bavljenje sportom izuzetno je važno jer utječe na zdraviji razvoj. Sport je generator zdravlja, a nama je važno da pokažemo da su naši članovi i korisnici jednako aktivni članovi zajednice. Inkluzija djece s poteškoćama u razvoju s njihovim vršnjacima primarni nam je cilj. Svi znamo da djeca znaju biti okrutna, pogotovo kada vide nekog tko je na bilo koji način drugačiji. Iskreno vjerujem da ovakvim projektima pokazujemo prave životne vrijednosti, kao što su prijateljstvo, iskrena ljubav, druženje te pokazujemo da su i osobe s intelektualnim poteškoćama jednako ravnopravni članovi društva koji su voljni i željni sudjelovati i pomoći"- izjavila je Vjera Lukavečki, ravnateljica Centra za rehabilitaciju i radne aktivnosti Ozana.

Podršku projektu dali su i Zagrebački nogometni savez, Futsal Akademija Gimka - Uspinjača i OŠ Tin Ujević.

Program je besplatan za sve građane,

a više informacija može se pronaći na

Facebook stranici.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vizual

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Dani sporta na Trnju