Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
11.2019

Daniela Uzelac, blogerica

DIVOVI I DIJAMANTI
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

Što bi svaka žena voljela dobiti?

"Možda misliš da ženi treba tvoj auto, novac, darovi. Ne. Prava žena želi tvoje vrijeme, osmijeh, iskrenost, trud i tvoju spremnost da je staviš na prvo mjesto." - kaže holivudska zvijezda Keanu Reeves kojeg puko posjedovanje milijuna dolara nije ni za milimetar približilo ljubavnoj sreći. Jer ljubav se ne može kupiti. Ljubav jedino možeš osvijestiti, zračiti, davati. To je način postojanja koji zahtijeva mnoge kvalitete srca, a posebice hrabrost, snagu i ponešto ludosti.

Olivera Ćirković je zasigurno predozirana svime time. Da nije, ne bi mogla prijeći „crvenu crtu“. To je linija koja dijeli one koji rade za plaću od onih koji kradu. A komičar Željko Pervan kaže da je „plaća socijalna pomoć za one koji ne žive od krađe“. Olja nije prihvatila život na "socijalnoj pomoći". Ova visoka plavuša je više od dvadeset godina bila šefica razbojničke skupine poznate kao Pink Panter. Nebrojno puta se zalijetala autom u izlog draguljarnica. U tri minute opljačkala bi bogatstvo koje joj je moglo omogućiti doživotnu egzistenciju i ostvarenje bilo koje materijalne želje. Drugim riječima, ta je žena dosegla zonu potpune materijalne slobode - što je san svakog čovjeka.

Olja je zgodna, bogata, karizmatična, neobična. No, što joj to vrijedi kad je pametna!? Kada kažem „pametna“ mislim na sposobnost preživljavanja. No, teško je živjeti u sustavu lažnih vrijednosti, a biti svjestan pravih. Još je teže prave vrijednosti ostvariti na pravi način, a pritom ne prekoračiti neku normu. Je li pljačka opljačkanog pljačka? Po meni jest i to sve dok opljačkano nije vraćeno u ruke opljačkanih. Pod pretpostavkom da se opljačkani probude, pobune i zatraže ono što im pripada. No, u matriksu svi spavaju. Poslušno. Dobrovoljno. A Olja, nit je poslušna, niti spava.

Je li kriminalka? Da! Da li je zbog toga babuška? Glavna osobina babuške je „biti žrtva“. Olja to nije. Nije tip koji se nekome žali, kuka, ispričava ili traži oprost. Ona je ratnica. Ostaje svoja u svim okolnostima i moralnim procjenama. Osim toga, previše je autentičnosti i borbenosti u njoj, smjelosti i snage, strasti i života, da bi je se moglo nazvati babuškom. Upravo suprotno, ona do te mjere nije normalna da je se komotno može nazvati boginjom. Ona je snaga sama.

No, čak i najsnažnija žena ima slabu točku. Što je slabost snažne žene? Ili ovako, što Pink Panterica napravi kada se vrati kući nakon pljačke? Prema vlastitom priznanju u jednom intervjuu, Olja na sred sobe istrese hrpicu blaga, potom ode u drugu sobu, zatvori vrata, pusti na TVu neki srcedrapajući romantični film i u sigurnosti svoje intime rida zbog ljubavi. „Jedino što treba jaka žena je još jači muškarac jer samo pored njega dobiva prostor u kojem se i ona može osjetiti slabom.“ - kaže prekrasna talijanska glumica Monica Bellucci.

Zadrhtati od slabosti u zagrljaju nekog plemenitog diva – to je najveći ženski luksuz. Imam neki osjećaj da bi čak i Pink Panterica osobno pored takvog zaboravila na sve dragulje ovoga svijeta. Jer kada ti pravi muškarac daje pravu ljubav – više se nema što krasti. I zato nema te jake, a same žene koja ne bi željela da u njezinoj stvarnosti izroni neki megabalkanac te je preplavi prostranstvom posvećenosti i dubinama ljubavi u kojima može biti slaba kao što samo žena čezne biti.

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica