Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
04.2020

Daniela Uzelac, blogerica

BUM, ROKI, BUM!
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

Hrki pozvao Rokija na vjenčanje. A Rokiju vjenčanja dooosadna! K'o vatrogasne zabave. Pokušava se zabavit s ovim, pa s onim. No, moram napomenuti da Rokijeve zabave prati soundtrack iz filmova katastrofe „Mr. Beana“, zbog čega u promatraču stvaraju izvjesnu nervozu. A Roki upravo uzima u ruke skupocjenu čašu za vino i zagleda je prema svjetlu. Krasan vintage primjerak iz kolekcije kristalnog stakla koja u sebi sadrži barem 24% olova, zbog čega je tako blistava, prozirna i tanka. Kakva finoća! Roki je napuni, pa iskapi. Napuni – iskapi... Na dnu čaše ostane kap vina. Zamoči prst, a onda diskretno stane njime kružiti po rubu čaše. Ona zazvuči tihim, ali prodornim zvukom. Papirnate konfete koji su bile bačene posvuda, pa i preko čaša, stadoše poskakivati lagano, pa jače. Nekolicina uzvanika se namršti i poklopi uši. Zvuk se pojačavao, a s njim i vibracija. A onda… Buuuuum! Leti staklo, leti vino, lete konfete! Najbrže su pukle one čaše koje su na sebi već imale neko mikro puknuće. A onda su otišle i one cijele. Čitave su ostale samo glupe čaše za pivo, vodu i rakiju. Popucale su isključivo one čaše koje su bile od iste vrste kao i ona koju je Roki upotrijebio kao oružje. Pa-pa vintage kolekcija! „Kako su eksplodirale čaše!?“ – zaprepašteno će Hrki. „Slučajno!“ – odgovori Roki dižući se od stola i nedužno napuštajući „Začuđene svatove“… 

Da Roki nije titrao iritacijom, možda ne bi u svom okruženju izazvao destrukciju. Da je skloniji vjenčanjima, možda bi zazvonio glazbenom vilicom koja bi pobudila istovjetan zvon u drugim vilicama. Jer sve što vibrira (a čovjek vibrira) utječe na sve oko sebe. Titraj se s jednog tijela prenosi na drugo. Ova je pojava na rock sceni poznata kao stih „ima neka tajna veza“ ♫, u ljubavi kao romansa ♥, a u fizici kao – rezonanca! ֍    

Rezonanca nas zahvaća, željeli mi to ili ne. Jer ona zaobilazi svjesni um. No, uvjet da se vibracijski poravnamo s nekim je – blizina i istovjetnost frekvencija (biti čaša iz iste kolekcije J). Zbog zakona rezonance, točna je ona narodna „s kim si, takav si“. Stoga biraj ljude koji te šire. Kada te netko nadahne, to nije samo osjećaj. To je stvaran energetski događaj. Netko je dopro do tebe i približilo tebe tebi. Heppening samospoznajnosti uklanja tvoje vibracijske krhotine. Put za svjesnost je prohodniji. Tvoja frekvencija se mijenja. Postaješ skladnija. Harmoničnija. To je srž cjelovitosti. Stoga biraj cjelovite, i prijatelje, i partnere.  

Kada ti sva zaljubljena i zamamna staneš pred necjelovitog muškarca - on ne vidi tebe. On vidi: „Wau kakav komad!“ On vidi samo komade tvoga tijela i zamišlja što bi radio s njima. A što bi radio!? Pa komadi se komadaju, logično. Stoga, ako mu to dozvoliš, on će ti „raskomadati“ i dušu i tijelo, i to u ritmu „Udri jače, manijače!“ ♫ Možda ćeš u svojoj mlađoj dobi biti malo zbunjena time, ali kako se iskustvo bude ponavljalo i s drugim partnerima, povjerovat ćeš da vjerojatno tako izgleda muška ljubav, i da je to baš onakva ljubav kakvu i ti trebaš, samo što to nisi znala jer si maglovito i naivno mislila da trebaš ljubav koja ne boli. A s obzirom da boli, tvoju će bol nadglasati hit razumijevanje: „On me voli na svoj način“ ♫.

Ovakve pjesme moraš izmišljati kada imaš posla s antimuškarcem. Kakav je on? Procjenjuj ga po djelima – i to povijesnim! U 3.000 godina povijesti antimuškarac je vodio 5.000 ratova. I ni jedan nije završio bez masakra! Nije li to krajnje ludilo!? Antimuškarac za sobom ostavlja samo pustoš i leševe. I njemu ne može pomoći žena kraj njega. Njega može spasiti samo muškarac u njemu.

Dok ne stekneš zrelost i iskustvo, nudit ćeš sebe antimuškarcu „u komadima“ (prednjicom i zadnjicom). I on će se tebi davati u dijelovima (samo dio ispod struka). Vatra koja bukne među vama neće biti ništa drugo nego kemijska reakcija koja se događa pri sudaru vibracijskih krhotina. I ta će kemija trajati dok ne nastane više novih krhotina nego što taj odnos može podnijeti, ili dok tvoj soundtrack vibrira „gazi, gazi srce moje, dragi gazi ti, al' ono ćete ipak uvijek voljeti“ ♫. A čemu to!? Zašto produžuješ destruktivne odnose. Zašto biti samo komad, kada možeš biti cjelina? Zašto biti baba, kada možeš biti boginja?  

Težeći k cjelovitosti, ulaziš u rezonancu s muškarcem koji djeluje u korist tvoje cjelovitosti. On je visoko duhovan i duboko tjelesan. On je mistik ukorijenjen u stvarnosti. Osobit, a osjećajan. Snažan, a nježan. Ukratko, balansiran. On je izraz svjesnosti. Svjesnost je svijest o postojanju. Svjesnost je svijest o svetosti ljudi, svetosti zemlje, svetosti šuma, svetosti rijeka, svetosti sunca, svetosti kiša, svetosti životinja, svetosti rađanja, svetosti umiranja, svetosti obitelji, svetosti seksa, svetosti žene, svetosti tebe. 

Svjestan muškarac komunicira s tobom informacijski i vibracijski, odnosno, intelektualno i iskustveno. On prema tebi ne ispaljuje samo skupove riječi, nego te blagoslovi transformacijskom energijom. Svaki zajednički trenutak rađa osjećaj nečeg dubokog i značajnog. Svakom vašom razmjenom misli i dodira, tvoja vibracija je pročišćenija, a percepcija jasnija. Jer njegove riječi dolaze iz proširene svijesti. Kao takve, povezuju te s iskustvima iz kojih su proizašle, pa na njih reagira tvoje biće. Vibracija koja te zahvaća otvara te za energiju koja želi ući u tebe. Ona te budi. A kada buđenje započne, ne možeš više ugasiti budilicu. Budilicu ne možeš ignorirati. Ali ni stvarnost tolerirati.

Danas je civilizirano „biti tolerantan“. Ali to je samo fina riječ za pizdunstvo. To je ponašanje bez muda i kičme, ali donosi sitne koristi te štiti sebične i štetne interese. I ne, ja ne toleriram seksistička i rodna sranja, shebanu empatiju, izdana prijateljstva, ljigave karaktere, salonsku hrabrost, mišićave slabiće, glupe glavonje, oportunizam, nacionalizam, šovinizam, rasizam, bolesno zdravstvo, korumpirano pravosuđe, prodanu politiku, religijski korporatizam, spaljenu Planetu, ranjene koale, dizajnerske viruse Made in China, muškarce koji to nisu i babe koje to jesu… Ma razguli s tom narkozom zvanom „tolerancija“!

Tolerancija nije etička vrijednost nego samo još jedna poluga kontrole matriksa koji svoju moć bazira na hakiranoj plemenitosti istinskog čovjeka. On je kroz odgoj i obrazovanje ugradio firewallu na tvoje razumijevanje vibracije, frekvencije i energije. Kao ljudska bića imamo elementarno pravo na energiju, isto kao na voda, zemlju ili zrak. Osim toga, tehnologiju proizvodnje slobodne energije Tesla je odavno otkrio. No, matriks ju je uspio zatajiti. Tako nam je, preko svojih tajnih društvanaca, ukrao čitavo jedno stoljeće napretka i blagostanja. On to može, kao što može preko jednog otočića zvanog Britanija ukrasti čak dva kontinenta (Ameriku i Australiju). Matriks nam je ukrao prostor i vrijeme. Što će još? Srce? Dušu? Dolje matriks fašizam! Živio energetski komunizam!

Kako do ove promjene?

Odgovorit ću protupitanjem: kako su popucale vintage kristalne čaše za vino?

Eto, slučajno!

Hebi ga…  

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica