Daniela Uzelac, blogerica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
27
 
05.2020

Daniela Uzelac, blogerica

MIR I MIRIS ŽENE
Daniela Uzelac, blogericaDaniela uzelac put boginje
 

U svojim je mlađim danima Roki bio utjelovljenje čistoće i časnosti. Širio je „miris dobrog čovjeka“. No, nakon nekoliko godina braka, usvojio je par loših navika, a njegov je karakter počeo tamniti. Postao je osoba koja „nit’ smrdi, nit’ miriše“. Kasnije je izašla na vidjelo njegova bračna prevara i dvostruki život kojeg je duže vrijeme vodio. Ali puno prije toga odala ga je promjena mirisa.

I tu parfem ne pomaže – ma kojem god statusnom razredu pripadala njegova mirisna kamuflaž! Jer tijelo proizvodi vlastiti miris koji ne može slagati. Zato nečija osobnost smrdi kao puh, a nečija miriše kao ruža. Štoviše, tijelo najintenzivnije stvara mirise upravo na onim dijelovima tijela koji najviše žude za poljupcima.

Zdravo tijelo ne stvara ništa neugodno nosu, uhu ili oku. Kad tijelo počne stvarati iritantne zvukove, ili počne smrdjeti, ili ružno izgledati – nešto ne štima: ili se brani, ili je već oboljelo. To se odnosi na sve tjelesne izrasline, kožne poremećaje, kihanje, hripanje, šmrkanje, hrkanje, podrigivanje, žgaravicu pa čak i štucanje, a posebice na kašalj i vjetrove.

Na površnoj razini je puštanje neugodnih vjetrova izraz neprimjerenog ponašanja prema društvu, a na dubljoj, prema sebi. Nije sramota imati plinove. Sramota je uništavati tjelesni hram otrovima koji stvaraju plinove. Nije sramota kašljati. Sramota je trovati pluća duhanskim dimom. Nije sramota što je prema drugima sramota. Sramota je što je prema sebi sramota.

Ljudi danas uglavnom imaju vonj koji je ishod kemijskih reakcija konzumacije antihrane, cigareta, pića, droge i lijekova. No, ono što ponajviše zaudara u čovjeku je – glupost! Nema dezodoransa koji to može prikriti! Ljudski miris je tim ugodniji što je više izraz zdravog razuma, inteligencije, cjelovitosti, a nadasve božanske ženstvenosti, odnosno, muževnosti.

U drevno doba, dok su Div i Diva – kao jedina dva svjesna pola ljubavi na Zemlji – sjajili veličanstvenim suncem pleksusa, oko sebe su širili nedokučiv miris cvijeća. Kada bi vođenjem ljubavi na božanski način obnavljali svoju zlatnu svjetlost, istovremeno bi obnavljali svježinu svojih finih mirisa. Izvor tih mirisa bilo je cvjetanje njihove svijesti. Međutim, danas tih mirisa gotovo ni nema.

Više puta sam svjedočila kako bi neki muškarac reagirao odbojnošću prema zgodnoj ženi, a da dotičnu i ne poznaje: „Nešto u vezi s njom mi se ne sviđa. Ne znam, nekako mi smrdi!“ Ono što nisu mogli znati o dotičnoj jest njezina promiskuitetnost. Što im je smrdjelo? Miris ili smrad dolaze od sposobnosti za ljubav. A sposobnost za ljubav dolazi iz spolnih organa.

Vjekovima je učeći kako da ga zadovolji, muškarac je naveo ženu da ga želi. Kao posljedica toga, danas slobodoumne žene same biraju i uzimaju muškarce. Ali one to čine iz nametnutih muških vibracija. I zato dobivaju pogrešnog. Jer žena, u svojoj biti, ne žudi za muškarcem. Ne na taj način. To joj nije potrebno. Žena je princip koji privlači. Izvorna ženstvenost je neodoljivi živi magnet.

Boginja sebi privlači bez izbora, a to znači i bez greške, pravog muškarca koji će je voljeti istinski. Nije na ženi da bira muškarca. Um to ne zna. Ali baba misli da zna. Na ženi je da se obrani od svih krivih. A pravi će i sam doći. I kada je penis ispunjen ljubavlju i sviješću oslobodi požude, vagina ponovo postaje meka i podatna, nezahtjevna i nedužna, mirna i mirisna.

Suzdržavajući se od antiseksa i odbijajući sjedinjenje s tijelima koja su puna povijesti, požude, nezadovoljstva i nemira, nekolicina žena i muškaraca se uspjela održati relativno čistima. To su bili mistici, sveci i askete raznih religija. Oni su voljeli božansku energiju u svojim vlastitim tijelima. Žena je ljubila boga-muža u svome duhu. Ljubila je „Erosa onoga svijeta“.

Pa ipak, u usporedbi sa punoćom prvobitnog isijavanja Diva i Dive, njihova je čistoća bila neuravnotežena, necjelovita i blijeda. Bez obzira na uzvišenu predanost, svojim negiranjem i potiskivanjem ovozemaljske potrebe za seksualnim sjedinjenjem, mistična je askeza postala izdvojena i neprirodna. Kao takva je mogla stvoriti samo krhotine bogova i boginja.

To se moglo vidjeti i po njihovim aurama. Veličina i blještavost auri se postepeno smanjivala. Naposljetku je ostao tek mali kružić oko glave – aureola. Danas je aureole moguće zamijetiti na starim slikama i ikonama. One pokazuju u kolikoj mjeri je čovjekova ideja o zemaljskoj ljubavi vremenom osakaćena, svedena na formu i obezmirisana.

Moja Istra, na primjer, ima miris po davno zaboravljenim civilizacijama. Puna je čuda. Ima čak i – mumije! U vodnjanskoj se Župnoj crkvi svetoga Blaža čuva 370 relikvija 250 različitih svetaca. Uz trn s Isusove krune, komadić vela Bogorodice, česticu Kristova križa i druge, posebnu pozornost privlače neraspadnuta, posve očuvana tijela ili dijelovi tijela šestero svetaca.

Jedna od njih je i Nikoloza Bursa. Živjela je u samostanu kraj Venecije. Liječila je molitvom. Mnogo je puta za vrijeme molitve zatečena u levitaciji. Satima je ostajala u čudesnom svjetlu. Njeno tijelo je iskopano 14 godina poslije. Bioenergetičari su utvrdili da iz njega zrači energija u promjeru od 32 metra. Priča kaže da se prilikom otvaranja groba širio predivan miris.

Ako tako miriše mrtvo tijelo, kako li tek miriše živo? Ako tako blagotvorno zrači eho jednog postojanja, kako li tek blagodari živa prisutnost čiste žene? Jer legende pričaju da neraspadnuta tijela svetaca imaju moć ozdravljenja. Ali ne zbog njihova vremena. Vrijeme nije nešto što poboljšava stvari. Vrijeme je proces u kojem se stvari postepeno pogoršavaju. Vrijeme smrdi.

Svjesnost je ta koja poboljšava stvari. Biće, koje u sebi ne natiskuje iskustva i povijest, nego ima čist prostor mira – miriše. Mir je kvaliteta duha koja je svoj osjet smjestila u nos. Miris dolazi od grč. „míron“, što znači sveto ulje. Jer u miru i mirisu je svetost. Mirisi nadražuju osjetila i nadahnjuju misao. Čak i onu drevnu. Oni su eterični otvarači vrata u memoriji koja su odavno zaključana.

Mirisi su tragovi tajni o nama, našem porijeklu i putu.

Kad pronađeš svoj miris – sjetit ćeš se sebe.

Kad pronađeš sebe - i Div te može naći...

Kazalo za lakše snalaženje na Putu boginje

Boginja, diva – izvorna ženstvenost, stvarna žena

Bog, div – izvorna muževnost, stvarni muškarac

Baba, babuška, Roksa – anti-žena, umjetna, nestvarna osoba sastavljena od slojeva boli, povijesti, disfunkcionalnih uvjerenja i starih podataka

Babac, babun, Roki – anti-muškarac, muška babuška

Minibikinibalkanac – balkanac u doba matriksa

Megabalkanac – balkanac iz prapovijesnog, megalitskog doba

Matriks – sustav u kojem živimo, umjetni svijet anti-razuma konfiguriran od filozofskih, religijskih, socijalnih, političkih, ekonomskih, odgojnih, obrazovnih, medijskih, vojnih, psiholoških i svih drugih programa kontrole i posluha. 

O PUTU BOGINJE…

Put boginje je ciklus knjiga koje objedinjuju postove s istoimene blog stranice, a koji se bave raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove babe i boginje - koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog, ukiseljenog i svježeg, zombiranog i budnog - čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracione putove na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnevnicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.      

O AUTORICI…

Daniela Uzelac  ex novinarka, sad blogerica, i autorica više knjiga. Godine 2006. objavljuje knjigu Igrači, a četiri godine kasnije tiska pet unikatnih primjeraka knjige Igra. Izdavačka kuća Beletra 2016. objavljuje njezinu prvu knjigu iz ciklusa Put boginje pod nazivom Buđenje boginje (ružičasta, ženska)Godine 2017. izlazi druga knjiga Ritam boginje (modra, muška), a 2019. i treća knjiga Div i Diva (ljubičasta, ljubavna). 

tekstove Daniele Uzelac čitajte na: 

https://www.putboginje.com/ 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Daniela uzelac put boginje
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Daniela Uzelac › Daniela Uzelac, blogerica